Ahmet Çakır,Malatyada yıllık bir milyon civarında bir yolcu kapasitesi var
Bizden Haberler, 09 Ocak 2020 01:22
AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, “Vekil arkadaşlarımızla birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza giderek, buradaki seferlerin daha da yoğunlaştırılmasını talep edeceğiz. Hem İstanbul’da ciddi aksamalar hem de Ankara’da ciddi bir ihtiyaç var. Aynı zamanda Antalya, İzmir uçuşlarına özellikle yaz aylarında ciddi bir talep geldiğini görüyoruz. İnşallah bunun takipçisi olacağız. İnsanların uçak tercihlerine bakıldığında hızlı bir büyüme var” dedi.
Milletvekili Çakır, Malatya’daki temasları kapsamında Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ne (MGC) ziyarette bulundu.
Ziyarette konuşan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin kurulduğundan buyana hemen hemen en büyük desteği Ahmet Çakır’dan gördüğünü belirterek, “İl başkanlığından başlayarak, belediye başkanlığı ve ardından milletvekilliğine yükselen Ahmet Çakır döneminde Malatya Gazeteciler Cemiyeti büyük destek görmüştür. Bu desteklerden bir tanesi de Malatya’da iz bırakan 441 konutun gazeteciler ve gaziler için yapılması adına 40 dönümlük bir arsayı TOKİ’ye tahsis etmek suretiyle bizimle böyle bir bu projeyi gerekleştirmemizin başlıca sahibi Ahmet Çakır’dır. Cemiyetimizin taleplerini hiçbir zaman olumsuz olarak değerlendirmedi. Kendisinden ‘yok’ kelimesini duymadık” ifadelerini kullandı.
Güner, bir dizi taleplerde de bulunduğu milletvekili Ahmet Çakır’a şunları söyledi: “Memleketimizin yaşadığı bir sorunu vekilimize anlatmak istiyoruz. BtcTurk Yeni Malatyaspor Süper Lig’de, takımımızla birlikte Malatya’da Süper Lig’de bulunuyor. Geçtiğimiz hafta Galatasaray ile oynanan karşılaşmada özellikle basın mensupları için söylemek istiyorum; 30’a yakın gazeteci İstanbul’dan akredite yaptırmasına rağmen uçak tarifesi yüzünden Malatya’ya gelemediler. Gelen 15-20 basın mensubu ise Elazığ’a indiler. Orada araba tutup, Malatya’ya geldiler. Maçı izledikten sonra Malatya’da kaldılar, sabah tekrar araç tutarak, uçağa binmek için Elazığ’a gitmek zorunda kaldılar. İzmir ve Antalya’ya uçak seferi konusuna ciddi sorunlar var.”
AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucuları arasında yer alan ve uzun yıllar başkanlık görevini yürüten Haydar Karaduman’a Allah’tan rahmet diledi.
Karaduman’ın Malatya’nın geçmişini çok iyi bilen bir gazeteci olduğunu dile getiren Çakır, “Birleştirici, sıcak bir insandı. Rabbim mekanını cennet etsin” dedi.
Milletvekili Çakır, Karaduman’n vefatı sonrası Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığına seçilen Vahap Güner’e de görevinde başarılar diledi.
Malatya’nın havayolunda yıllık bir milyon civarında bir yolcu kapasitesi olduğunu kaydeden Çakır, “Bu bize de geliyor. İl dışına çıktığımızda zor yer bulunduğunu oradaki hemşerilerimizde bizlere ifade ediyorlar. Bunu vekil arkadaşlarımızla birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza giderek, buradaki seferlerin daha da yoğunlaştırılmasını talep edeceğiz. Hem İstanbul’da ciddi aksamalar hem de Ankara’da ciddi bir ihtiyaç var. Aynı zamanda Antalya, İzmir uçuşlarına özellikle yaz aylarında ciddi bir talep geldiğini görüyoruz. İnşallah bunun takipçisi olacağız. İnsanların uçak tercihlerine bakıldığında hızlı bir büyüme var. Malatya’da da yıllık bir milyon civarında bir yolcu kapasitesi var. Haliyle bunun daha yukarılara çıkarılması gerekiyor ki bu potansiyelde var. Bir yandan da yeni terminalimizin yapılması konusunda da bir karara varıldı. Bunun hızlı bir şekilde ihale sürecine geçmesi, yatırım programına alınması konusunu da konuşacağız” şeklinde konuştu
Bizden Haberler, 09 Ocak 2020 01:22
Yorumlar (0)

Yeşilyurtspor, Bingöl'den Puansız Dönüyor: 2-0

Milletvekili Tüfenkci Tarımın Sorunlarını Dinledi

Yeni Malatyaspor, Uzatmada Mardinspor'a Yenildi: 1-2

Yeşilyurt Belediyesi İkinci Güneş Enerji Santralini Kuruyor

Para Nakline Aracılık Eden 18 Kişi Yakalandı

Gaziantep Mutfağı Gastronomi Festivalinde Tanıtıldı

Çelik: Arapgir'de 3 Tarihi Cem Evi Var

CHP Malatya Delegeleri 'Özgür Özel' dedi

Pancar Ekicileri Bina Arazisini Satışa Çıkardı

Alper Gürsoy Battalgazi'de Güven Tazeledi

Malatya'da 5. Kez 5'li Karaciğer Nakli Gerçekleştirildi

Doğanşehir'de 'İzsiz Cerrahi' Uygulaması

Hekimhan Sokaklarına Kilit Taşı Döşeniyor

CHP 4 İlçe de Kongrelerini Yaptı

Malatyaspor Hayati Palancı İle Anlaştı

Sultansuyu Barajında Yeniden Su Tutulacak

Yoncalı Barajı Tünelinde Işık Görünmesine Yaklaşıldı

Doğanşehir'de TIR, Motorsiklete Çarptı

Yeşilyurtspor Zorlu Bingölspor Deplasmanına Gidiyor

AYVALI’YA 11 BİN 950 METRE İÇME SUYU HATTI

Vali Yavuz Gaziler Gününü Kutladı

MALATYA’NIN FETHİ’NİN 924. YIL DÖNÜMÜNDE AĞAÇ DİKİLDİ

'E-Ticaret ve Yapay Zeka Konferansı' Düzenlendi

Bitkisel Üretimde Yeni Desteklemeler Belli Oldu

Yeşilyurt'ta Asfatlama Çalışmaları Devam Ediyor

Emniyet Müdürü Kayhan Ay Göreve Başladı

Yeşilyurtspor, Adana 01 FK'yı Eledi: 3-2

Halk Ozanı Hamit Ertaş Vefat Etti

TKDK Malatya'da Öğrencilere Çanta Dağıttı

Malatya TSO’dan işletmelere dijital vizyon

MALATYA’NIN FETHİ ANISINA KONSER

'Vatana Adanmış Gerçek Bir Hikâye'

Darende de Sumak Hasadı Başladı: Kilosu 350 Lira

Onaylanan Doğanşehir İmar Planına İtiraz Edildi

Gazeteci Ahmet Zafer Vefat Etti

Hekimhan'da 12 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Yeşilyurtspor Mertcan İpek İle Anlaştı

Doğanşehir de Tarla Okulu Uygulamalı Eğitimi Yapıldı

Darende'de Freni Patlayan TIR Yandı
