MASKİDEN SIFIR ATIK PROJESİNE DESTEK
Ekonomi, 12 Ağustos 2020 05:56
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan 'Sıfır Atık' projesine bir destek de Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nden geldi. Bu amaçla kurum içerisinde tüm birimlere paslanmaz çelik geri dönüşüm kutusu yerleştirildi. Ayrıca kurum dışında da depolama alanı oluşturuldu.
KARATAŞ: KAMPANYAYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
Konu ile ilgili açıklama yapan MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, atıkların toplanarak doğanın zarar görmesinin önüne geçmek ve bu atıkların geri dönüşüm yolu ile ekonomiye kazandırılması adına önemli bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi’ne destek olmak adına adeta bir geri dönüşüm seferberliği başlattık. Kurumumuza bağlı tüm birimlere paslanmaz çelik geri dönüşüm kutusu yerleştirdik. Kurum dışına ise depolama alanı oluşturduk. Personellerimizi de bu konuda bilgilendirerek daha duyarlı olmalarını istedik” dedi.
İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Karataş, kampanyaya büyük önem verdiklerini kaydederek, “Projeye gerekli önemin verilmesi durumunda ülkemiz ekonomisine, çevreye ve gelecek nesillere büyük bir kazanım olacaktır. Baştan itibaren bu projeye katkı sunmuştuk. Yeni bir karar alarak, ilçe şefliklerimiz dahil tüm birimlerimize kağıt atıkları, atık pil, metal, plastik, cam, elektronik atıkların bırakılması için geri dönüşüm kutularını yerleştirdik. Bizler MASKİ ailesi olarak israfın önüne geçmeyi amaçlarken insanımıza da hak ettiği geleceği sunmanın gayreti içerisindeyiz. Çevre ve israf konusundaki duyarlılığımızı ise atıkları ayrıştırarak göstereceğiz. Personelimizin de bu konu da gereken hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyorum. Ayrıca çevre ve atık konusunda personelimize eğitimler düzenleyerek, bilinçli bir toplum oluşmasında üzerimize düşen sorumluluğu göstereceğiz. Her konuda bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başta olmaz üzere emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Ekonomi, 12 Ağustos 2020 05:56
Yorumlar (0)

Malatya'da 3.8 Milyar Don Zararı Ödenecek

Malatya'da Yavuz Bingöl Konseri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 Hak Sahibinden 2'si Yeni Yuvasına Kavuştu

Yeni Malatyaspor-Gebzespor ile Pazar Günü Karşılaşıyor

Yeşilyurtspor, Suvermez maçıyla Sahaya İniyor

Evlerini Teslim Alan Depremzedeler Memnun

BATTALGAZİ BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ ZABITA HAFTASINI KUTLADI

Zabıta Ekiplerinden Okul Öncesi Kırtasiye Denetimi!

Sayın Cumhurbaşkanım; Malatya Raylı Sistemleri Hayal Ediyor

Yıl 1928... Malatya Orta Mektebi

Darende de Festivale Destek Olanlara Plaket Verildi

GastroAntep Festivali için geri sayım başladı

Göbekli Tepeyi Bulan Adam

GÜRCİSTAN: 2 TÜRKİYE: 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan 300. Bininci Konut Kurasını Malatya'da Çekecek

Kayısı İhracatı da Geliri de Düştü

SULTANLAR YARI FİNALDE... TÜRKİYE: 3 ABD: 1

İş Bankası Malatya da 80 Adet Lojman Yapıyor

Eğitim Bir-Sen: Resen Atamalar Bakanlıktan Kaynaklanıyor

Hasançelebi'de Altın Arayan Madencilere Tepki

Malatya Çarşı da Dükkan Kuraları Çekilişi Ertelendi

Malatya'da Çekilecek Konut Kuraların Tarihi Belli Oldu

Yeşilyurtspor da Hedef Şampiyonluk

Malatya'da Tereyağı Üreten 4 Firma İfşa Edildi

12 Dev Adam durdurulamıyor!

İYİ Parti Malatya İl Başkanlığında Görev Değişimi

Darende de ki Kazadan Faciadan Dönüldü

Malatya Çarşısı Cumhurbaşkanını Karşılamaya Hazırlanıyor

Yeşiltepe'de Uyuşturucu Ele Geçirildi

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 23 Maddeyi Onayladı

DAİMFED Sanayi alanı için dönüşüm projesi hazırladı

Yeşilyurtspor, Yeni Malatyaspor'u Eledi: 5-0

ARAPGİR 2. MOR REYHAN HASADINA HAZIRLANIYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN FOTOĞRAF YARIŞMASI

Yeşilyurt’ta Parklar ın Onarımı Yapılıyor

Keskin: Kırtasiye Kırtasiyeciler de Satılmalı

BAŞKAN TAŞKIN’A KAPALI ÇARŞI TEŞEKKÜRÜ
