LGSde meslek liselerine olan ilgi iş dünyasını memnun etti
Ekonomi, 12 Ağustos 2020 23:18Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaklığında hayata geçirilen Diploman Mesleğin Olsun projesi kapsamında Malatya Ticaret ve Sanayi Odasının proje ortağı olduğu Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi LGS tercihlerinde büyük ilgi gördü.
Tercih dönemi boyunca MTSO olarak projenin ve okulun tanıtımı adına yoğun faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “LGS 2020 yerleştirme sonuçları açıklandı. Yerleştirme sonuçlarına göre, proje okulumuz Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, meslek liseleri arasında en çok tercih edilen okullar arasına girdi. Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih eden öğrencilerin sayısı bu yıl geçen yıla göre yüze 17 artarak doluluk oranı yüzde 64 olmuştur. ‘Diplomam Mesleğim Olsun’ diyen 191 yeni öğrencimiz daha kariyer kapılarını araladı” dedi.
“GENÇLERİMİZİN MESLEKİ EĞİTİME İLGİSİ, İŞ DÜNYASININ MOTİVASYONUNU ARTTIRAN EN ÖNEMLİ UNSURDUR”
Projeyle mesleki eğitime verdikleri destekten dolayı TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a teşekkür eden Başkan Sadıkoğlu, “Meslek liselerini tercih eden öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ederiz. Bu ilgi devam ettiği sürece sanayicilerimizin de bu okullarımıza olan ilgi ve desteği artarak devam edecektir. Gençlerimizin mesleki eğitime giderek artan talebi, biz iş dünyasının motivasyonunu arttıran en önemli unsurdur. Yeni neslin sanayiye ve mesleki eğitime ilgisi, güvenli geleceğimizin garantisidir. İnşallah bu okullardan mezun olan öğrencilerimiz ara değil, aranan eleman konumuna gelecek” ifadelerine yer verdi.
Ekonomi, 12 Ağustos 2020 23:18
Yorumlar (0)
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
