BAŞKAN GÜDERDEN ESNAFLARA KORONA VİRÜS DENETİMİ
Sağlık, 06 Ağustos 2020 04:57İçişleri Bakanlığı genelgesiyle birlikte tüm yurtta başlayan koronavirüs salgını tedbirlerinin denetimi devam ederken, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Malatyanın en kalabalık noktalarından birisi olan Kanalboyu'ndaki cafe ve restoranları denetlediler. Gerçekleşen denetimlerde vatandaşlardan maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymaları istendi.
                        
İçişleri Bakanlığı genelgesiyle birlikte tüm yurtta başlayan koronavirüs salgını tedbirlerinin denetimi devam ederken, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Malatya’nın en kalabalık noktalarından birisi olan Kanalboyu'ndaki cafe ve restoranları denetlediler. Gerçekleşen denetimlerde vatandaşlardan maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymaları istendi.
Battalgazi bölgesinde gerçekleştirilen korona virüs tedbirleri denetimine Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İnci katılırken, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Zabıta ve polis ekipleri denetimlerde bulundu.
Battalgazi Belediyesi Zabıta ekipleri de gün boyu denetimdeydi. Ekipler internet cafeler, fırınlar, kuaför ve güzellik salonları başta olmak üzere Kasap Pazarında denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde maske takılıp takılmadığı, iş yerlerinde dezenfekte olup olmadığı, sosyal mesafe ile hijyen kuralına uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Kurallara uymayan iş yerleri hakkında işlem yapılırken, iş yeri sahipleri ve müşteriler kurallara riayet edilmesi hususunda uyarıldı.
BAŞKAN GÜDER, “KURALLARA UYULMADIĞI TAKDİRDE İKİNCİ DALGA GELEBİLİR”
Yapılan denetimlerde vatandaşlara maskelerin takılarak sosyal mesafeye uyulması konusunda uyaran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Sayın Kaymakamımızla birlikte Kanalboyu’nda bulunan esnafımızı, vatandaşımızı geziyoruz. Son günlerde pandeminin tüm ülkemizde arttığını yetkililer ifade ediyorlar. Yaz ve bayramla birlikte insanımızın yeni normale uymadığı gerçeği ortaya çıkıyor. Malum özellikle hastalıkla mücadele eden kurum ve kuruluşlara destek vermek vatandaşlık görevlerimiz arasına girdi. Her şeyden önce kendi sağlığımız ve sevdiklerimizin sağlığı için mutlak manada kurallara daha fazla riayet etmemiz gerektiği ortaya çıkmış bulunmaktadır. Denetlemelerimizde asıl amaç ceza yazmak değil vatandaşımızın kendi sağlıkları için gayret göstermeleri adına algıyı oluşturmaktır. Cezalar en son uygulanması gerekir. Denetlemelerimiz sonrasındaki gözlemlerimizde esnafımızın kurallara uyduğu, sosyal mesafeye uymaya çalıştığı ve temizlik ve hijyene uyduğunu gördük. Sonradan pişmanlık yaşamamak adına gereken kurallara uymamız gerektiğinin tekrar altını çizmekte fayda görüyorum. Bunu toplum sağlığımız için ve kendimiz için yapmamız gerekiyor. Görevli arkadaşlarımızla birlikte Kanalboyu caddemizde kontrollerimizi yaptık ve vatandaşlarımızın gerekli tedbirlere uyduğunu gördük. İnşallah kısa zamanda bu pandemi sürecini tüm dünya ile birlikte ülkemiz de atlatmış olacağına inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.
KAYMAKAN DURAN, “VATANDAŞLARIMIZ KURALLARA UYUYOR”
Denetimlerde esnaflarla sohbet eden Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran ise," Bugün ülke genelinde İçişleri Bakanlığı genelgesiyle birlikte korona virüs denetimleri yapılıyor. Bizde Battalgazi Belediye Başkanımız ve arkadaşlarımızla esnaflarımızı ziyaret ederek, tedbirlere ne kadar uyulup uyulmadığını kontrol ediyoruz. Vatandaşlarımız kuralları uyguladığını gördük. Kurallara uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu hastalıktan hep birlikte kurallara uyarak kurtulacağız. Onun için Maske, temizlik ve sosyal mesafe kuralına hep beraber uyacağız."şeklinde konuştu.
	
 
 
 
 
 
 
 
Sağlık, 06 Ağustos 2020 04:57
Yorumlar (0)
                        Çankaya Belediyesi Sabah Çorbası İkram Ediyor
                        YERLİ DİJİTAL ATÖLYEYE İLK KATKI GAZİANTEP'TEN
                        Doğanşehir’de Tren, Otomobile Çarptı
                        Malatya'da Ekim'de 47 Torbacı Tutuklandı
                        11. MALATYA ANADOLU KİTAP FUARI’NA YOĞUN İLGİ
                        Arapgir de Otomobil, Traktöre Çarptı: 3 Yaralı
                        Batalgazi Belediyespor 3 Puanla Dönüyor: 1-3
                        Yeşilyurtspor, Niğdespor'u Evinde Vurdu: 4-1
                        Yeni Malatyaspor Her Zamanki Gibi: 3-1
                        Mersin'de Hüseyin Atılgan Parkı Açıldı
                        Veli Ağbaba Malatya'da CHP'nin Oylarını Artırdı
                        Arguvanlı Gençler 29 Ekim'i Ankara'da Kutladı
                        Ceviz Kabuğundan Asfalta Çevreci Çözüm
                        Malatya'da Tartışılan Yapı Az Hasarlı Çıktı
                        Ağbaba; Arapgir Kara Yolu İhmal Edildi
                        Başkan Sami Er Yazarlarla Bir Araya Geldi
                        MİAD Başkanı Yunus Akdaş Yeniden Seçildi
                        BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ
                        Malatya'da 11. Kitap Fuarı Törenle Açıldı
                        MTSO heyeti Bursa'da Fabrikada İnceledi
                        BATTALGAZİ'DE ÇOCUKLARI SİNEMAYLA BULUŞUYOR
                        Yeni Malatyaspor'da Cemil Tonguç Dönemi
                        AK Parti Teşkilatı Kızılay'a Kan Bağışladı
                        Çilesiz Kütüphanesi Törenle Açıldı
                        Malatya’da Tren, Tırla Çarpıştı
                        Malatya'da Taksi Sürücüleri Eğitildi
                        Sürgü Baraj Gölü’nde Yılın ilk alabalık bereketi
                        Genç Meclis Üyeleri Malatya'da Tramvay İstedi
                        CUMHURİYET KUPASI FUTSAL TURNUVASI TAMAMLANDI
                        Kısa Film Yarışması Başvuruları 1 Kasım’da Başlıyor
                        Araştırma Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi
                        Yırtılan Atatürk Posteri Değiştirildi
                        Suriye’nin yeniden imarında Türk firmalar etkin rol üstlenecek
                        Gaz Lambası Işığında Okudu, Kitap Işığı Oldu
                        DOĞANŞEHİR DE BİR BAŞARI HİKAYESİ
                        11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILIYOR
                        Arapgir Malatya'dan Ayrılmayı Tartışıyor
                        Malatya Yeşilyurtspor Kupadan Elendi: 3-1
                        Cumhuriyetin 102. Yılı Malatya’da Coşkuyla Kutlandı
                        