YILLAR SONRA ESKİMALATYA NAMAZGAHTA BAYRAMI NAMAZI KILINDI
Gündem, 31 Temmuz 2020 13:53Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi sonrası hazır hale getirilen Battalgazi Namazgâh'ta uzun yıllar sonra ilk kez Kurban Bayramı namazı heyecanı yaşandı. Battalgazi Namazgâh alanında koronavirüs tedbirleri altında gerçekleşen Kurban Bayramı Namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, huşu içerisinde kılınan Kurban Bayramı Namazında protokolde hazır bulundu.

Selçuklu döneminde yolcuların rahatlıkla namaz kılmaları için yol güzergahlarına yaptırılan namazgâhlardan olan Battalgazi'de ki Namazgâh'ta Kurban Bayramı namazı kılındı. Vakit namazları ve Cuma namazları dışında bayram namazlarına ev sahipliği yapması nedeniyle tarihi bir dokusu bulunan Namazgâh kültürü Battalgazi'de yeniden yaşatılmaya başlandı.
Kurban Bayramı namazını eda etmek için Battalgazi Namazgâh'a gelen vatandaşlar, Battalgazi Belediyesi tarafından namazgâh girişine konulan el dezenfektanları ile ellerini temizleyip maskelerini taktıktan sonra saflarda ki yerlerini alıp, sosyal mesafe kuralına uyarak namazlarını kıldılar.
PROTOKOL HAZIR BULUNDU
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatları ile hazırlanan Namazgâh’ta kılınan Kurban Bayramı namazına Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Ak Parti İl Başkanı İhsan Koca, MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Ak Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İnci ile çok sayıda vatandaş katıldı.
VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞILDI
Bu yıl Covıd-19 salgını sonrası sosyal mesafe kurallarına uygun, maskeli bir şekilde idrak edilen Kurban Bayramı Namazı bugün sabah 06.00 da kılındı. Battalgazi Belediyesi tarafından tek kullanımlık namazlık dağıtıldığı Kurban Bayramı namazı sonrasında vatandaşla bayramlaşan protokol üyeleri vatandaşların Bayramlarını kutladılar.
Namazgâh’taki bayram namazına katılan vatandaşlara Battalgazi Belediyesi tarafından şeker ikram edildi.
Gündem, 31 Temmuz 2020 13:53
Yorumlar (0)

Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi güncellendi

TGK 28. Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi

Fırat: Pütürge de Madencilik adı altında kıyım yapılıyor

Gazeteci Fatih Altaylı Gözaltına Alındı

Çatışma Sahasında Gazetecilik: Suriye Örneği

Gazeteciler Ürgüp’ün güzelliklerine tanık oldular

TGK heyeti Nevşehir'de Açıksaray’ı gezdi

Gazeteciler Nevşehir’in tarihine tanıklık etti

Anadolu Basını Avanos'ta

TGK Başkanlar Kurulu Nevşehir'de Toplandı

TGK heyeti Nevşehir Belediyesi’nde

TGK Yönetimi Nevşehir'de Ziyaretlerde Bulundu

MOTAŞ SANAL KART UYGULAMASINI BAŞLATTI

YAZ OKULLARINA KAYITLAR BAŞLADI

MALATYA ÇINAR PARK’TA TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Melekbaba da Çocuk Şenliği İlgi Gördü

Malatya'da Satışa Sunulan Kayısılar Mut Kayısısı Çıktı

İlhan: Kayısı İhracatındaki Düşüş Tüm Ülkeyi Etkiliyor

Toprak’tan Sonra Babada Kurtarılamadı

Hekimhan Güzelyurt’tan Üç Aşık

KIRKGÖZ DÜĞÜN SALONU HİZMETE GİRDİ

Şahnahan’da Taş Duvar Çalışması Yapılıyor

Kaçakçılık Operasyonunda 4 Şüpheli Yakalandı

Kent Konseyinden Kitap Tahlili Toplantısı

YKS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL DESTEĞİ

Malatya'da 8 Bin Konut ve Bin İşyerinin Kuraları Çekildi

Malatya'da Kayısı Festivali Hazırlıkları Başladı

ŞEYHLER'DE İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Malatya'da 9 Torbacı daha Yakalandı

Yerinde Dönüşüm ve Hibe-Kredileri İçin Son Günler

Başkan Ersoy Vatandaşları Dinledi

Yalova da Malatyalılar Kiraz ve Kayısı Festivali Yapıyor

Vali Yavuz, Önem Projesi Gala Programına Katıldı

Yeni Malatyaspor Kırmızı Gurupta Mücadele Edecek

Bakan : Malatya, Dünyanın En Büyük Şantiyelerinden Biri

Kale İlçesinde 4 Ev Yandı

TMMOB: Yerinde dönüşüm süresi en az 1 yıl uzatılmalı

Malatya Kayısısı 150 Liradan Satışa Çıktı

MASKİ 20 Adet Operatör ve Şoför Alımı için Kura Çekti
