KOOPERATİFÇİLİK OTOBÜSÜ ARAPGİR'DE
Gündem, 25 Temmuz 2020 11:58Ticaret Bakanlığı tarafından kooperatifçiliği en iyi şekilde tanıtmak amacıyla yeniden yola çıkan Kooperatifçilik Otobüsü Arapgire geldi.

Ticaret Bakanlığınca yürütülen Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında geçtiğimiz Şubat ayında yola çıkan ve pandemi süresi boyunca faaliyetine ara veren Kooperatifçilik Otobüsü normalleşme süresinde yeniden yola çıktı. Otobüsün Malatya turundaki bugünkü durağı ise Arapgir oldu.
Ticaret Bakanlığının uzman personelleri tarafından Malatya’nın tüm ilçeleri ziyaret edilerek Kooperatifçiliğin önemi, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması konusunda vatandaşlara bilgi aktarılıyor.
Samime Aydınlar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Akif YILMAZ, Arapgir Kaymakamı Mustafa Dilekli, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, Arapgir Turizm Geliştirme Turizm Kooperatifi Başkanı ve üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Açılış Konuşmasını Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Akif YILMAZ yaparak; Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN’IN selamlarını ileterek, biz buraya kooperatifi anlatmaya geldik. Birlikte nasıl güç alacağımızı, birlik ve beraberlik içerisinde olursak neleri başarabileceğimizi bunları hem videolarımızla hem de örneklerimizle Arapgir’e anlatmaya geldik. Malatya’nın tüm ilçelerini ziyaret edeceklerini belirten YILMAZ, Malatya da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek konuşmasını tamamladı.
Belediye olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız.
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu; “Geçimi kolaylaştıran, iletişimi arttıran ürünüyle konuşmak için koordine olan bir başlıkta konuşacağız. Bizde eskiden bir söz vardır, bugün burada yenilemekte fayda var. İcazetle, politikayla, siyaset kurumlarıyla sadece desteklenebilir, yürütülemez. Bu bir ticaret işi, birliktelik işi, çerden çöpten aş yaparak birlikte başarmak işi. Dolayısıyla bu işin gönül tarafı, emek tarafı var. Bütün bu geleneklerin ve tecrübelerin de dünyada güzel örnekleri var. Avrupa’ya gittiğimizde uluslararası arenada kendi sektöründe büyümüş firmaların temelinde kooperatifleri görüyoruz. Cumhuriyet ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün kalkınma faaliyetinde yerli değerlerimizin yerinde kalması ile ilgili çalışma başlatılmış. Bu çalışmaların iyi örneklerini Ege ve Trakya’da görüyoruz. Dolayısıyla ilçemizde de faaliyet gösteren Arapgir Turizm Geliştirme Kadın Kooperatifine ve tüm üreticilerimize gerekli desteğimizi vererek üretime dayalı çalışmalarımıza devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN’a böyle anlamlı bir proje kapsamında ilçemize göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizde düzenlenen Kooperatifçilik ile ilgili toplantının verimli olacağına inanıyorum. Arapgir Belediyesi olarak sürekli üreticilerle diyalog halinde olduğumuzu ve her zaman çiftçilerimizin yanında olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kadın Kooperatifimizin yavaş ama emin adımlarla başarıya ulaşacağına inanıyorum. Bu vesile ile toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum.
Arapgir Kaymakamı Mustafa Dilekli; “Değerli katılımcılar sözlerime Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözü ile başlıyorum. “Kanaatim odur ki, muhakkak suretle birleşmede kuvvet vardır. Kooperatif yapmak, maddi ve manevi kuvvetleri, zeka ve maharetleri birleştirmek demektir. Müstahsillerin birleşmesinden şahsi menfaatlerini haleldar olacağını düşünenler tabii şikayet edeceklerdir. (1 Şubat 1931, İzmir Ticaret Odası” kooperatifçiliğin kökeninde karşılıklı yardımlaşma ilkesi bulunan kooperatifler, toplumsal dayanışmaya dair süreç ve gelenekler üzerinden şekillenmektedir. Kooperatifçiliğin diğer bir temel niteliği de aşağıdan yukarıya demokratik bir şekilde gelişen ve büyük ölçüde gönüllülük ilkesine dayanan bir hareket olmasıdır. Genç kuşakları ve kadınlarımızı, toplumsal dayanışma fikrinin bir sonucu olarak kooperatifçiliğe sahip çıkmaya çalışıyoruz. dedi.”
Toplantıda Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi'nin videosu izletilerek kooperatifçilik sunumu yapıldı. Uzmanlar tarafından katılımcılara e-ticaret ve ihracat konularında da detaylı sunumlar yapılarak bilgilendirildi. Toplantıya katılan vatandaşlara Kooperatifçilik hakkında bilgilendirici dokümanlar dağıtıldı. Ticaret Bakanlığı uzmanlarınca gerçekleştirilen sunum ve soru cevap kısmının ardından panel sona erdi. Kooperatifçiliği en iyi şekilde tanıtmak için, alanında uzman kişiler tarafından markalaşma, pazarlama eğitimlerinin verildiği otobüs toplantının ardından daha sonra Arguvan’a doğru yola çıktı.
Gündem, 25 Temmuz 2020 11:58
Yorumlar (0)

Yıldız: Mücbir Sebep Süresi Uzatılmalı

Kılıç: İstanbul öz, Malatya üvey evlat mı?

Yerli Tütün Kaçak Oldu... Artık Tütün Satmak Cezalar Getiriyor

MGC'den Sağlık Müdürü Karaca'ya Ziyaret

Sadıkoğlu, Malatya’nın sorunlarını Bakanlara Anlattı

Büyükşehir'den Açıklama: Her türlü yasal imkan kullanılmıştır

MEZARLIKLARDA BAHAR VE BAYRAM TEMİZLİĞİ

'Don felaketi Malatya'ya Acının Katmerlisini Yaşattı'

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor
