Pütürge 27 bin arı kovanı ile Arıcılığa öncü oluyor
Ekonomi, 21 Temmuz 2020 00:01Tarım Orman ve Hayvancılık Malatya İl Müdürü Tahir Macit Pütürge ilçesinde 10 bini sabit 17 bini de gezginci olmak üzere 27 bin arı kovanı bulunduğunu belirterek ilçenin arıcılığa öncülük yaptığını bildirdi.

Malatya Tarım, Orman ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit Pütürge İlçesi Arınlı mahallesinde konaklamakta olan gezginci arıcıları ziyaret ederek üreticilerimizin sorunları ve ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldı.
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Selami Aygen, Pütürge İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zafer Koçak ile teknik personellerin hazır bulunduğu ziyarette Adıyaman İli Gerger ilçesi gezginci arıcısı olan Ahmet Tutuş kendine ait 860 adet kovanı ile kovan başına ortalama 20-25 kg bal üretimi yaptığını belirterek, bölgenin arıcılık faaliyeti için çok uygun ve yüksek kapasiteye sahip olduğunu, mevcut kapasitesinin 4-5 kat üzerinde üretim yapılabilecek özellikle keven ve birçok çiçek popülasyonunun yoğun olduğu bu bölgemiz de belli dönemlerde konaklama yaptıklarını ifade etti.
İl Müdürü Tahir Macit; "Pütürge ilçemiz yaklaşık 10 bin sabit arı kovanı ve 17 bin civarında gezginci arı kovanı bulunmakta olan arıcılık ve bal üretimi için uygun flora fauna ve yüksek verimli tabii alan potansiyeline sahiptir. Burada ki mevcut sabit arıcılık işletmelerimiz ile çevre il ve ilçelerden arıcılık faaliyetleri için konaklama yapan arıcılarımız bu bölge de bulunmaktalar. İlçemiz arıcılık faaliyetleri için çok elverişli bir coğrafya ya ve doğal bitki örtüsüne sahip olan arıcılarımızın bu yörenin imkânlarından azami ölçüde istifade etmeleri bizi memnun ediyor" dedi.
Ekonomi, 21 Temmuz 2020 00:01
Yorumlar (0)

Yeşilyurtspor Zorlu Bingölspor Deplasmanına Gidiyor

AYVALI’YA 11 BİN 950 METRE İÇME SUYU HATTI

Vali Yavuz Gaziler Gününü Kutladı

MALATYA’NIN FETHİ’NİN 924. YIL DÖNÜMÜNDE AĞAÇ DİKİLDİ

'E-Ticaret ve Yapay Zeka Konferansı' Düzenlendi

Bitkisel Üretimde Yeni Desteklemeler Belli Oldu

Yeşilyurt'ta Asfatlama Çalışmaları Devam Ediyor

Emniyet Müdürü Kayhan Ay Göreve Başladı

Yeşilyurtspor, Adana 01 FK'yı Eledi: 3-2

Halk Ozanı Hamit Ertaş Vefat Etti

TKDK Malatya'da Öğrencilere Çanta Dağıttı

Malatya TSO’dan işletmelere dijital vizyon

MALATYA’NIN FETHİ ANISINA KONSER

'Vatana Adanmış Gerçek Bir Hikâye'

Darende de Sumak Hasadı Başladı: Kilosu 350 Lira

Onaylanan Doğanşehir İmar Planına İtiraz Edildi

Gazeteci Ahmet Zafer Vefat Etti

Hekimhan'da 12 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Yeşilyurtspor Mertcan İpek İle Anlaştı

Doğanşehir de Tarla Okulu Uygulamalı Eğitimi Yapıldı

Darende'de Freni Patlayan TIR Yandı

ÇOCUKLARIN MEKTUPLARI KARŞILIKSIZ KALMADI

Yeşilyurt'ta Temizlik Seferberliği Devam Ediyor

Malatya Mutfağı Romanya’da Altın Madalya Aldı

MALATYA’DAN SUMUD FİLOSU’NA ANLAMLI DESTEK

Akçadağ'da Mezarlık İçin Yer Bağışladı

CHP Akçadağ İlçe Kongresinde Ali Aslan Kazandı

ZİRAİ DON DESTEĞİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

İYİ Parti Malatya’da Kongrelere Hazırlanıyor

CHP Kale ve Kuluncak İlçe Kongreleri yapıldı

CHP Hekimhan'da Yeniden Sedat Öztürk dedi

Başkan Sadıkoğlu’ndan E-Haciz tepkisi!

Fetiyespor, Yeni Malatyaspor'a Gol Yağdırdı: 6-1

Kenger Sakızı Darende'nin Markasıdır

Haluk Levent konser sonrası fenalaştı

CHP Doğanşehir İlçe Başkanlığına Koca Seçildi

Malatya'da Huzur Operasyonu

Akçadağ'da Pilav Şenliği Düzenlenecek

Özalper Mahallesine Taziye Evi Yapılacak
