Sıfır Atık İçin Pedallıyoruz Bisiklet Turu Düzenlendi
Spor, 13 Temmuz 2020 22:38Yeşilyurt Kent Konseyi Bisiklet Çalışma grubu tarafından Sıfır Atık İçin Pedallıyoruz. Temiz Çevre, Temiz Gelecek sloganıyla bisiklet turu düzenlendi.
50 kişiden oluşan bisikletçi grup Yeşilyurt belediyesi ambalaj atığı toplama ayırma tesisini ziyaret ederek, atıkların geri dönüşümü hakkında bilgi aldı.
Programa Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Berber, Yeşilyurt Belediyesi Sıfır Atık Müdürü, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cüreoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, Bisiklet Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Ekici ve 50 bisikletçi katılım gösterdiler.
Bisikletçileri karşılayan Yeşilyurt belediye başkan yardımcısı Bekir Karakuş, yaptığı konuşmada; “Gelecek nesillere temiz ve güzel bir dünya emanet etmek adına sürdürdüğümüz sıfır atık projemizin yerinde, sizleri ağırlamaktan onur duyduk. 2019 yılında 1.359 belediye arasında ilk 5’e girmemiz çevre yatırımlarından ne denli başarılı olduğumuzu gözler önüne sermiştir. Bizler gelecek nesillere daha temiz, daha yeşil bir dünya bırakmak için, durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Çalışmalarımız kapsamında 1.478 ton kâğıt geri dönüştürülüp 25.132 adet ağaç kurtarıldı. 1.090 ton plastik geri dönüşümü sağlanırken, 17.767 varil petrolden tasarruf sağlandı. 396 ton cam geri dönüştürülüp, 475 ton ham madde tasarrufu sağlandı. 352 ton metal geri dönüştürülüp, 458 ton hammadde tasarrufu sağlandı. İlçe genelinde 12 ton bitkisel atık yağ toplanırken, 8.075 metreküp depolama alanı kazanç sağlandı. Sıfır atık ve çevre konusunda duyarlılığınız ve bilinçli olmanız bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu programda emeği geçen Yeşilyurt kent konseyi bisiklet çalışma grubuna ve bütün bisiklet severlere teşekkür ediyor, oksijensiz bir dünya için pedal çevirmeye devam diyoruz.” diye konuştu.
Konuşmanın ardından tesis hakkında bilgi alan bisiklet severler programdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Programın ardından bisikletliler Beylerderesi gölet çevresinde pedallayarak temiz hava aldılar.
Spor, 13 Temmuz 2020 22:38
Yorumlar (0)
33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı
ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!
13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü
Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti
Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4
Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz
Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...
Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?
Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye
TGK’dan, medya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri!
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
