TÜRKÖK ve TÖTM işbirliği ile kan ve kemik iliği bağışı kampanyası başlatıldı.
Sağlık, 24 Ocak 2020 14:10TÜRKÖK ve TÖTM işbirliği ile kan ve kemik iliği bağışı kampanyası başlatıldı. Bağış öncesi bir değerlendirme yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay; "2019da üniversitemizin personeli ve öğrencileri kan bağışında bin sayısını geçtiği için bu madalyayı takdim ettiler. Hedefimiz 2020de altın madalya almak. Kök hücre bağışı açısından da bir madalya varsa buna da talibiz" dedi.
Türk Kızılay Malatya Şubesi, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) ve Malatya İnönü üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) işbirliği ile kemik iliği ve kan bağış kampanyası başlatıldı.
Turgut Özal Tıp Merkezinde Gerçekleştirilen etkinliğe İnönü Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ahmet Kızılay, Kızılay Denetleme Kurulu Yrd. Umut Yalçın, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Hastane Başhekimi Ali Beytur ile Kızılay ve sağlık çalışanları katıldı.
"MADALYA ALMIŞ BİR ÜNİVERSİTE"
Bağış konusunda madalya aldıklarını hatırlatan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ahmet Kızılay; "TÖTM ülkemizin en büyük en önemli üniversitelerinden biri ve çok önemli çalışmalara imza atıyor. Şimdiye kadar organ ve doku nakli konusunda Türkiye’nin en önde hastanesi olarak yer aldı ve bunu sürdürüyor. İki alanda Türkiye’nin, aynı zamanda Avrupa ve dünyanın da lideriyiz. Bu iki alandan biri karaciğer nakli, bir diğeri ise kök hücre ve kemik iliği nakli. Karaciğer naklinde Türkiye, Avrupa ve Dünyanın lideri konumundayız, kök hücre ve kemik iliği naklinde ise Türkiye’nin 2018 ve 2019’da lideri yine TÖTM’dir. Bugün kök hücre bağışçısı olmaya dikkat çekmek, toplumumuzu özendirmek için hem Kızılay ekibimizden hem de hastanemiz yönetimi ve hematoloji bölümü hocalarımızla beraber sizleri misafir ediyoruz. Kızılay ekibimiz Türkiye’de Türk-Kök organizasyonunu Sağlık Bakanlığımızla birlikte yapıyor. Bir kök hücre bankası oluşturuldu ve bu banka ülkemize büyük hizmetler verdi ve vermeye devam edecek. Üniversitemiz 2019’da kan bağışı açısından Kızılay başkanımızın elinden bronz madalya almış bir üniversitedir. 2019’da üniversitemizin personeli ve öğrencileri kan bağışında bin sayısını geçtiği için bu madalyayı takdim ettiler. Hedefimiz 2020’de altın madalya almak. Kök hücre bağışı açısından da bir madalya varsa buna da talibiz. Üniversitemiz ve şehrimizde bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yaparak bağışçı sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Ben de rektör olarak kök hücre bağışçısı olup şehrimize ve ülkemize örnek olmak için buradayım" diyen Kızlay, ayrıca 2019 yıllında TÖTM kök hücre nakli merkezinde 222 erişkin hastaya kök hücre nakli yapıldığını söyledi.
"ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORLAR"
Hastanenin çalışmalarından övgü ile bahseden Kızılay Denetleme Kurulu Yrd. Umut Yalçın; "Öncelikle Sayın hocama nezaketi, iltifatları ve destekleri için teşekkür ediyorum. Bu iş sadece Kızılay ve Sağlık Bakanlığı ile olmuyor. Bizim bu konudaki en önemli partnerlerimizden birisi içerisinde bulunduğumuz bu hastanemiz. Türkiye’de birçok konuda örnek olduğu gibi, kök hücre bağışı, toplanması ve hastalara nakli konusunda çok önemli çalışmalara imza atıyorlar. Bu açıdan bir Malatyalı olarak bizi baştan aşağı gururlandıran bir tablo. Bu tablonun içinde yer alıp onlarla birlikte olabilmek bizim için önemli. Ben vermiş olduğu desteklerden dolayı tüm üniversitemize, personelimize, hocalarımıza ve ekibimize Kızılay adına minnettarlığımı sunuyorum" dedi.
MALATYA SÖZ GAZETESİ
Sağlık, 24 Ocak 2020 14:10
Yorumlar (0)
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
