Balık Satışları Durgun
Ekonomi, 24 Ocak 2020 18:03
Kış aylarının vazgeçilmezi arasında yer alan balık, sofralara girmiyor. Fiyatların geçen yıl göre düşük olduğunu dile getiren esnaf, satışların durgunluğundan dert yanıyor.Çoğunlukla Karadeniz'den çıkartılan ve sofralarımıza gelen balık, bu yıl sofralarda fazla yer almıyor. Esnaf ise, sezonda satışların az olmasını vatandaşın alım gücüne bağlıyor.
Küçük sebze hali yan tarafında bulunan balıkçı pazarında esnaflık yapan Ömer Güleç, piyasalardaki genel durgunluk sebebi ile satışların geçen yıllara oranla düşük olduğunu söyledi. Güleç; "Balık fiyatlarının normal olduğu aktararak, Havaların soğumasıyla birlikte balık çeşitliliğinin arttığını, buna paralel olarak da bir yandan da fiyatları düştü. Son bir kaç haftadır kendini sabitledi. Piyasalarda ki genel durgunluk sebebi ile işler geçen yıla oran ile çok düşük. Satıştan elde edilen kâr ile elektrik, su, doğalgaz gibi masraflarımızı zor karşılayabiliyoruz. En ucuz balık hamsi olduğundan vatandaşında alım gücü kısıtlı olduğu için yoğunlukla hamsi alıyor" dedi.
"HER SOFRADA OLMALI"
Balıkçılar pazarında başka bir esnaflık yapan Ender Acı ise, balığın faydalı ve tüketilmesi gereken bir besin olduğuna dikkat çekerek; "Balık satışlarında bu yıl düşüş var. Geçen yıl fiyatlar daha fazlaydı ama sezonun ilk aylarında bu yıla göre satışımız daha iyiydi. En çok satılan balık şuanda tezgâhta hamsi ve istavrit. Büyük balkı grubunda ise uskumru yer alıyor. Uzmanlar kadar bilgimiz olmasa da biz balıkçılar olarak vatandaşlarımızın bolca balık tüketmesini istiyoruz. Özellikle çocuklarda zeka gelişimi aççısından balığın faktörü kıyaslanamaz. Bu anlamda balık sağlıklı besinler arasında yer almakta" ifadelerinde bulundu.
Ekonomi, 24 Ocak 2020 18:03
Yorumlar (0)
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Vali Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Küba'da sivrisinek ısırıklarından 33 kişi öldü
Kurum: Kahramanmaraş yeniden ayağa kalkıyor
Ölmeztoprak: Malatya'nın Sorunlarının Takipçisiyiz
Ağbaba: İşyerleri Teslim Edilmeden Mücbir Sebep Bitirilemez
Başkan Sami Er: Bizim Gizli Ajandamız Yok
'Deprem komşuluk ilişkilerini zedeledi'
Öğrencilere Satranç Turnuvası düzenlendi
MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK KADEM’İ ZİYARET ETTİ
Derya Şafak: Mescid-i Aksa ümmetin evidir
Yeşilyurt'ta 'Önem' Projesine Coşkulu Şenlik Desteği
Maldia Derneği Hastaneye Tekerlekli Sandalye Bağışladı
Av.Deniz Çakır CHP Yüksek Disiplin Kuruluna Seçildi
CHP Parti Meclisine 3 Malatyalı Yüksek Oyla Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ HİZMETLERİNİ TANITIYOR
Doğanşehir'de Domuz Avı Başladı
