Dilek'liler yolları asfaltlandı diye kurban kesti
Gündem, 17 Haziran 2020 08:15Yeşilyurt ilçesinin Dilek mahallesinde köstebek haline gelen ve haberlere konu olan 2.5 kilometrelik yol, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince asfaltlandı. Dilek mahallesi sakinleri yollarının asfaltlanması nedeniyle kurban keserek açılışa gelen protokolü karşıladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Dilek Mahallesinin ulaşımını sağlayan Dilek Caddesinde genişletme ve asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. 7.5 kilometrelik caddenin 5 kilometrelik bölümünü geçtiğimiz yıllarda tamamlayan Büyükşehir Belediyesi 2.5 kilometrelik bölümü de standartlara uygun hale getiriyor.
Dilek caddesinde devam eden çalışmaları; Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, Dilek Mahalle Muhtarı Ali Aslan, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile Dilek Mahalle sakinleriyle birlikte gezen Başkan Gürkan burada da kurban kesilerek karşılandı.
Sorunumuz çözülüyor
Dilek Mahallesinin en büyük sorunlarından birinin çözüldüğüne dikkat çeken Dilek Mahalle Muhtarı Ali Aslan, “Dilek Mahallesine gelen herkes yolun bu bölümünden şikayetçiydi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın gayretleriyle bu sorunumuz çözülüyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Verdiğimiz taahhüdü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz
Dilek Mahallesinde seçim çalışmalarında yolun yapımı ile ilgili taahhütlerinin bulunduğuna dikkat çeken Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Verdiğimiz taahhüdü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dilek Caddesi Sivas yoluna bağlanan önemli bir aks. Caddemizdeki bu çalışma Dilek Mahallemizin gelişimine katkı sağlayacak. Çalışmalarda emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum” dedi.
Malatya eksikliğini hissettiği tüm ihtiyaçlara birer birer kavuşuyor
Dilek Mahalle sakinlerinin standartları yüksek ve konforlu bir yola kavuşacağını belirten AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, “Bu yol sadece Dilek’e değil, Malatya’nın geneline hizmet veriyor. Malatya eksikliğini hissettiği tüm ihtiyaçlara birer birer kavuşuyor. Büyükşehir Belediyesi bu eksikliklerin tamamlanması için Malatya’nın değişik bölgelerinde çalışıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve ekibini kutluyorum” dedi.
Başkanıma teşekkür ediyorum
Dilek’in yol sorununun ortadan kaldırıldığına dikkat çeken Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Dilek Caddemiz Sivas kara yoluna bağlanan önemli bir arter. Kuzey Kuşak yolunun da önemli bir parçası. Bu trafik yoğunluğunun ana merkezini oluşturan caddemiz standartlara uygun hale geliyor. Huzurlarınızda Başkanıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Önemli bir kavşak göreve üstleniyor
Dilek mahalle sakinlerini mutlu görmenin sevincini yaşadıklarını belirten MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, “Dilek Caddesi, Tepeköy, Topraktepe, Şahnahan Mahalllerimizinde ulaşımı sağlıyor. Önemli bir kavşak görevi üstleniyor. Sorunların çözümü için çalışan bütün belediyelerimize Malatyalılar adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Vatandaşımızı mağdur etmedik
Dilek Caddesindeki çalışmaların yakın zamanda tamamlanacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yolumuzu yaparken vatandaşlarımızı da mağdur etmedik. Kamulaştırma bedeli ödediğimiz her yerde genişletme çalışmaları sürüyor. Caddemiz Malatya’nın öneli ulaşım akslarından biri, trafik sirkülasyonuna baktığımızda dağıtıcı rolü üstleniyor. Üst yapı çalışmalarıyla birlikte caddemizi pırıl pırıl bir hale getireceğiz. Dilek Mahalle sakinleri bizi çok sıcak karşıladı. Bu misafirperverlikten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Yol gezisinin ardından heyet, Dilek Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
Gündem, 17 Haziran 2020 08:15
Yorumlar (0)

Zeynel Abidin Vakfı'nda Aşure Etkinliği Düzenlendi

Vali Yavuz: Depremin ardından Ayağa Kalktık

Başkan Er: 15 Temmuz Şanlı Bir Direnişin Adıdır

Darende Yıkılhan’da Binlerce Kişi Halaylarla Buluştu

Samanköy Konteyner Kent'te Cinayet

Dünyanın Gençleri Darende’de Buluştu

17. Arguvan Türkü Festivali Programı Belli Oldu

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın'la Sözleşme İmzaladı

TGS, Malatya’da gazetecilere haklarını anlattı!

TSYD'nin Ağabeyi Kerim Hoşfikirer'i Kaybettik

Özel: Malatya'da 75 Bin Kişi Hala Konteynır da Yaşıyor

Ali Kapısı Derneği Aşure Etkinliği Düzenledi

Vali Yavuz: Malatya'da 120 Bin ve İşyeri Yapıyoruz

Sadıkoğlu: Nefes kredisinde limit artırılmalı

Gevrek: Ortada para yok, sadece laf var

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ
