Arapgir'de bin 530 rakımlı Yayla da çilek yetiştirildi
Ekonomi, 13 Haziran 2020 06:08Arapgir ilçesinin bin 530 rakımlı Boğazlı mahallesinde kaliteli çilek üretimi yapılarak hasat günü düzenlendi.

Arapgir İlçemize bağlı Boğazlı Mahallesinde bin 530 rakımda yayla şartlarında temiz kaynak suyu ile sulanan ve uzun süre tarımsal üretim yapılmayan boş tarım arazisi üzerinde üretime katkı sağlamak amacıyla 2019 yılı Eylül ayında fide dikimleri gerçekleştirilen ve Tarım İl Müdürlüğü personelleri tarafından projelendirilip, teknik destek sağlanarak tesis edilen çilek bahçesinde Mayıs ayı içerisinde iki dönem çilek hasadı yapıldı ve Haziran ayının ilk haftasındaki hasatta tarla günü düzenlendi.
Çilek Yetiştiriciliği yapılan alanda gerçekleşen tarla gününe, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Demet Köksal, Arapgir Tarım ve Orman İlçe Müdürü Taner Ordu, teknik personeller ve üreticiler katıldı.
Çilek üretim alanında teknik incelemeler yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit; "Çilek üretimi yapılan bölgenin kırsal bir alanda ve imkânların kısıtlı olmasına rağmen üreticinin yoğun gayreti ve İl Müdürlüğümüz teknik personellerinin doğru tarım tekniklerini uygulatması bu bölgede çilek yetiştiriciliğinin ticari anlamda yapılmasına olanak sağlamıştır. İlimizde alternatif gelir getirici tarımsal faaliyetlerin çiftçi elinde gelecek yıllarda da sürdürülebilir olması için Müdürlüğümüzce çiftçi ziyaretlerinin yıl içinde devam ettirilmesi hedeflenmiştir. Haziran ayının ilk haftasında tarla günü yapılan Arapgir ilçesi Boğazlı Mahallesi'ndeki üreticimize ait çilek bahçesinde doğal şartlarda, temiz kaynak suyu ile sulanan, havası iklimi ve aromasıyla özellikli çilekler yetiştirilerek kalite ve aroma bakımından pazara hitap eden ürün elde edilmiştir. "dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığının Nisan ayında lansmanını yaparak, Gıdada üretimden tüketime tüm zinciri dijital ortama taşıyacak Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) uygulamasını başlatmış olduğunu dile getiren İl Müdürü Tahir Macit; tarımsal arz ve talebin "dijital pazaryeri" yaklaşımı ve sözleşmeli tarım uygulaması ile buluşmasını sağlayacak olan DİTAP ile üreticinin daha fazla gelir elde etmesi, tarım endüstrisinin istediği nitelikte tarımsal ürün bulması ve tüketicinin de tarımsal ürünlere daha ucuza ulaşmasını sağlayacaktır. Üreticimiz Seyit Gül’de ürünlerini DİTAP üzerinden kayıt yaparak dijital pazarlama sistemine dahil olmak için müracaat etmiş olup daha geniş alıcılara ve tüketicilere ulaşabilecektir." diye konuştu.
Ekonomi, 13 Haziran 2020 06:08
Yorumlar (0)

Özel: Malatya'da 75 Bin Kişi Hala Konteynır da Yaşıyor

Ali Kapısı Derneği Aşure Etkinliği Düzenledi

Vali Yavuz: Malatya'da 120 Bin ve İşyeri Yapıyoruz

Sadıkoğlu: Nefes kredisinde limit artırılmalı

Gevrek: Ortada para yok, sadece laf var

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı
