Yeşilyurt Belediye Meclisi, Normalleşme Süreciyle Birlikte Toplantılarına Başladı
Gündem, 09 Haziran 2020 03:28
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Normalleşme Süreciyle Birlikte Toplantılarına Başladı
Yeşilyurt Belediye Meclisi, normalleşme süreciyle birlikte gerekli önlem ve tedbirleri alarak Haziran Ayı toplantılarına başladı. Dört gün içerisinde yapacağı toplantılarla gündemdeki komisyon raporları ve teklifleri karar altına alacak olan Yeşilyurt Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında Encümen ile İhtisas Komisyonlarında görev yapacak üyeler belirlendi.
Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında gerçekleşen Haziran Ayı 1.Oturum Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından 20 Nisan 2020 tarihli Nisan Ayı Olağanüstü Toplantının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.
“NORMALLEŞME SÜRECİYLE BİRLİKTE GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALARAK TOPLANTILARIMIZA BAŞLADIK”
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Korona virüs salgının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının yayılım hızının kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımızın 26/03/2020 tarih ve 5887 sayılı genelgesi doğrultusunda Büyükşehir, İl, İlçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlik meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran toplantıları ertelenme kararı verilmişti. Gelinen aşamada kontrollü sosyal hayat sürecine geçilmiş ve sağlık bakanlığı Koronavirüs bilim kurulu tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde bir çok adımda normalleşme sürecine girilmiştir. Bu kapsamda İçişleri bakanlığımızca 03/06/2020 tarih ve 8752 sayılı genelge ile normalleşme sürecinde ertelenen meclis toplantılarının gerçekleştirilmesi izni verilmiştir. Bu sebeple temmuz ayında yapmayı planladığımız meclis toplantımızı alınan tedbirler neticesinde öne çekerek haziran ayında yapıyoruz. Yapacağımız toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
ENCÜMEN VE İHTİSAS KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ
Toplantıda ilk olarak 5393 sayılı Belediye Kanununun 33.maddesi uyarınca gizli oylama ile Encümen Üyeleri, 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi uyarınca açık oylama usulüyle İhtisas Komisyonlarında görev yapacak üyeler belirlendi.
Yapılan gizli oylama neticesinde Encümen Üyeliklerine: Nevzat Diri, Ramazan Yakıcı ve Ali Palancı seçildi.
İhtisas Komisyon üyelikleri de şu isimlerden oluştu;
Plan ve Bütçe Komisyonu: Nebi Yiğit, Mehmet Özen, Mehmet Nakir, Mehmet Önder Öztürkoğlu, Murat Gümüş,
İmar Komisyonu: Kadircan Esen, Mehmet Akif Karaca, Numan Özcan, Günnur Tabel, Vahap Murat
Meslek Odaları ve Sivil Toplum Komisyonu: Nusret Arslan, Murat Gümüş, Vahap Murat, Hasan Basri Yüksel, Tayfun Yücel
Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonu: Habip Ahmet Şahin, İsmail Caner Kaymaz, Hamit Ilıcak, Baran Yıldız, İsmail Aydın
Kadın ve Aile Komisyonu: Esin Tanrıverdi, Kadircan Esen, Bekir Karakuş, Şahin Özen, İsmail Aydın
Eğitim Komisyon: Battal Tuncal, Halidun Gündüz, Hamit Ilıcak, Süleyman Bayram, Baran Yıldız
Gençlik ve Spor Komisyonu: Selim Pilten, Hasan Basri Yüksel, Burhan Kılıç, Naci Şavata, Halidun Gündüz
Hukuk İhtisas Komisyonu: Mehmet Mirza Dinçer, Hasan Karagöz, Süleyman Bayram, Ramazan Yakıcı, Tayfun Çakır,
Türk Dünyası Belediyeler Birliği: Kadircan Esen (Asil Üye) , Muzaffer Çelik ( Yedek Üye )
Sağlıklı Kentler Birliği: Şahin Özer ve Bekir Karakuş
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yapılan oylamalarla Encümen ve İhtisas Komisyonu Üyeliklerine seçilen Meclis Üyelerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.
HAZİRAN AYI 2.OTURUM TOPLANTISI 10 HAZİRAN’DA
Yeşilyurt Belediye Meclisi, 10 Haziran Çarşamba Günü saat 14:00’de Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda yeniden bir araya gelerek Haziran Ayı 2.Oturum Toplantısını gerçekleştirecek.
Gündem, 09 Haziran 2020 03:28
Yorumlar (0)

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
