Gürkan: 2 Yılda Malatya'da asfaltsız ve alt yapısız yer kalmayacak
Gündem, 02 Haziran 2020 19:49Malatya Büyükşehir Beleidye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ ilçesinde iddialı konuştu: Malatya'da 2 yıl içinde asfaltsız yol, su ve altyapı sıkıntısı olan yerleşim birimi kalmayacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ ilçesine bağlı Bahri, Harunuşağı, Kasımuşağı, Kol, Kürecik ve Kepez mahallelerini ziyaret edip bölge halkıyla bir araya geldi. Kürecik mevkiinde Mobil Konkasör tesisinde de incelemelerde bulunan Gürkan, üretilen malzemelerle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ziyaretlere Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, Büyükşehir Daire Başkanları, Şube Müdürleri, AK Parti Akçadağ İlçe Başkanı Hüseyin Çapar, Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş ve mahalle muhtarları da eşlik etti.
Akçadağlılar tarafından kurbanlar kesilerek karşılanan Başkan Gürkan, çocuklarla yakından ilgilenip, yaşlılarla sohbet etti.
Akçadağ ilçesinin kendilerini büyük bir sevgiyle ve muhabbetle karşıladığını belirten Başkan Gürkan, “Akçadağ ilçesinde yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmalarını yerinde inceledik. Kürecik mevkiinde mobil konkasör tesisinde üretilen malzemeye baktık. Yaptığımız incelemeler doğrultusunda bu yıl içinde asfaltlanması gereken yollar noktasında gereken talimatları verdik. Kanalizasyon ve altyapı konusunda da tüm birimlerimiz çalışmalarına başladı. Ancarlı Kadı İbrahim, Keklik Pınarı ve Örüçkü yollarının bağlantısı olan grup yolunun çalışmalarını yerinde inceledik. 2 yıl içinde asfaltsız yol, su ve altyapı sıkıntısı olan yerleşim birimi kalmayacak şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Akçadağ ilçemizin Bahri mahallesinde 20.300 metre içme suyu, su deposu, 25.600 metre kanalizasyon ve 30 km asfalt çalışmamızı tamamladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hizmetlerimizin bölge halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Kazgan: Bahri her türlü hizmeti hak ediyor
Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan da yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ederek, Bahri mahallesinin daha önceden belde belediyesi olduğunu, mahalle olduktan sonra da aynı standartların sürdürülmesi gerektiğini belirterek, “Bahri Mahallesi Akçadağ’ın büyük ve önemli mahallelerinden biri olup, buna göre birtakım ihtiyaçları var. Bahri her türlü hizmeti hak ediyor, insanları da mütevazı, alçak gönüllü. İstedikleri kanalizasyon, içme suyu ve yol. Bu anlamda Büyükşehir olarak desteğinizi bekliyoruz” dedi
Bahri Mahalle Muhtarı Yusuf Duman, "Mahalle olarak ihtiyaçlarımız var. Bahri mahallemiz eskiden 5 köyden oluşuyordu, şu anda 5 mahalle olarak geçiyor. 5 kilometre yolumuz sıcak asfalt yapıldı. Su ve kanalizasyonun ise yüzde 60'ı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi çalışmaya devam ediyor. Sayın Başkanımız çalışmaların tamamlanacağı müjdesini bizlere verdi. Bu nedenle Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Gündem, 02 Haziran 2020 19:49
Yorumlar (0)
Onar Köyünde Cumhuriyet Bayramı Kutlandı
Başkan Fatma Şahin Metro İle Destan Yazıyor
Başkan Yıldırım: Cumhuriyet özgürlük, eşitlik ve adalettir
Geçit: Cumhuriyet, Bağımsızlığımızın En Büyük Teminatıdır
Başkan Er: Cumhuriyet Umudu Yeniden Yeşertmektir
CHP ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDU
Ağbaba: Cumhuriyet Bu Toprakların En Büyük Devrimidir
Sergilenmeye Değer Ödülü Aldı
BATTALGAZİ’DE CUMHURİYET COŞKUSU
Sadıkoğlu: Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun
Malatya’da 29 Ekim Coşkusu
Darende de Patates Üretiminde Rekor Hasılat
Turgut Özal Tıp Merkezinde Doktora Saldırıya Tepki
YAMA DAĞI GÜZ MEYVELERİ
Başkan Er Mevlana Orta Okulunu Ziyaret Etti
ARGUVAN’DA CUMHURİYET COŞKUSU
BATTALGAZİ’DE KIŞ ÖNCESİ YOĞUN ASFALT ÇALIŞMASI
Gülistan Teyze Asfalt İstedi, Belediye Kolları Sıvadı
Kulaçlar Gazze İçin Atıldı!
'KÖŞKERLİK SABIR, DİKKAT VE İNCELİK İSTER'
Üretici Dertli: Pancar Kazandırmıyor
GAZETECİLER AT YAYLASI’NDA OFF-ROAD HEYECANI YAŞADI
TGK 29. BAŞKANLAR KURULU’NDAN GÖRKEMLİ GALA GECESİ
İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya'da
Türkiye’nin İlk Uzay Mühendisi Öğrencilerle Buluştu
Battalgazi Belediyesi Taziye Evleri Yapıyor
BAŞKAN ER: MUHTARLAR DEVLETİN VATANDAŞA UZANAN ELİDİR
Doğanşehir'de Kazada Bir Kişi Öldü
Yeni Malatyaspor: 0 1461 Trabzon FK: 4
TGK Sonuç Bildirgesi: BİK Teşvik Edici Olmalı
TGK: Gazetecilik Yasayla Güvence Altına Alınmalı
Ölmeztoprak’tan Bakan Yerlikaya’ya Malatya raporu
Yeşilyurtspor: 0 Kahramanmaraşspor: 2
Anadolu Basını Bolu'da Buluştu
Orduzu'da İntihar Eden Kadının Kimliği Belirlendi
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
