BAŞKAN GÜDERDEN ESNAFLARA DESTEK ZİYARETİ
Ekonomi, 23 Mayıs 2020 08:13Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ramazan Bayramı öncesi Taştepe mahallesindeki esnafları ziyaret etti. İş yerlerini tek tek dolaşarak hayırlı ve bol kazançlar dileğinde bulunan Başkan Güder, alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet etti.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, koranavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan ve yeni tedbirlerle Ramazan bayramı öncesi dükkanlarını açan esnaflara destek ziyaretlerini sürdürüyor. İlçe genelinde faaliyet gösteren birçok esnafı bu süreçte yalnız bırakmayan Başkan Güder, bu kez de Taştepe caddesinde bulunan esnafları tek tek dolaşarak, hayırlı ve bol kazançlar diledi. Esnaflara maske dağıtarak, sosyal mesafe kuralını hatırlatan Başkan Güder, alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet ederek, Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.
BAŞKAN GÜDER: “ESNAFLARIMIZA DESTEK ZİYARETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”
Esnafların taleplerini de dinleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi ilçesindeki esnafların koronavirüs tedbirlerine itinayla uyduklarının altını çizdi.
Başkan Güder, “Bugün bölgemizdeki esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Bayram arifesinde esnaflarımızın taleplerini dinliyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak yapabileceğimiz katkıları yerine getirebilmek için esnaf ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Malatya’mız da 20 Mart’tan itibaren kısıtlı sokağa çıkma yasakları ve özellikle insanların yoğunlukla uğramış olduğu esnafların tedbirler kapsamında tatil edilmesi ile alakalı hükümetimiz bir karar almıştı. Bunların içinde berber esnaflarımızda yer alıyordu. Yaklaşık bir haftadan bu yana berber esnafımız, müşterilerine belli kurallar çerçevesinde hizmet veriyor. Geçen hafta Malatya’mızda 3 berber esnafında koronavirüs testi pozitif çıkması gündem olmuştu. Fakat şuan bizler berberleri gezdiğimizde bu pandemiye karşı tüm hijyen kurallarına uydukları ve gerekli tedbirleri aldıklarını görüyoruz. Koronavirüs semptomu görünen 3 esnaf arkadaşlarımızın dışarı kaynaklı olduğunu da biliyoruz. Fakat bu virüs bizim aldığımız tedbirlerden daha güçlü değildir. O yüzden tedbirleri elden bırakmamalıyız. Sosyal mesafe kurallarına mutlak uymalıyız. Ramazan Bayramında getirilen sokağa çıkma yasağında evde kalmalıyız. Allah’ın izniyle bu süreci hep birlikte atlatacağız. Ben tüm esnaflarımızın Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Her daim esnaflarımızın yanında olduğumuzu da belirtmek istiyorum” dedi.
BAŞKAN GÜDER, ORDUZU ESNAF VE VATANDAŞLARINA MASKE DAĞITTI
Taştepe mahallesindeki esnaf ziyaretini tamamlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Gençlik kollarının düzenlediği programa katılarak, Orduzu bölgesindeki esnaflara ve vatandaşlara maske dağıtımı yaptı. Koranavirüs tedbirleri kapsamında Battalgazi Belediyesi’nin ilçede genelinde ciddi bir dezenfekte çalışması yaptığını hatırlatan Başkan Güder, esnaf ve vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutladı.
“ALINAN TEDBİRLERE UYALIM, UYMAYANLARI UYARALIM”
Maske dağıtımı esnasında kısa bir açıklamada bulunan Başkan Güder, şunları söyledi: “Koronavirüs nedeniyle AK Parti Battalgazi İlçe Gençlik Kollarımız ile beraber, Battalgazi’mizin en güzel mahallerinden bir tanesi olan Orduzu’muzu ziyaret ettik. Evlerindeki vatandaşlarımıza ve esnafımıza maske dağıtımını gerçekleştirdik. Yapılan bir araştırmaya göre maskenin takmanın hastalığın yayılmasına ve bulaşmasını ciddi seviyede engellediği ifade edildi. Arkadaşlarımız ile beraber her eve uğrayarak, Ramazan Bayramlarını kutladık. Pandemi şuan ülkemizde düşük seviyede izlenmekte. Sağlık açısından bu uyguladığımız tedbirler neticesinde bu başarıyı alınan tedbirlere ve bu tedbirlere uyulmasına bağlıyoruz. Tedbirlere uyalım, uymayanları uyaralım. Ülkemizde yarın Ramazan bayramı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda 4 günlük bir sokağa çıkma yasağı uygulanacak. İnşallah vatandaşlarımız bu 4 günlük sürede evlerinde kalarak, bu pandeminin yayılma oranını engelleyecekler. Bizler alınan tedbirlere uyduğumuz taktirde inşallah kısa sürede bu sayı sıfıra inecek. Tüm vatandaşlarımızın bu alınan tedbirlere önemle uymalarını rica ediyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak bizler dezenfekte çalışmalarımızı gece gündüz demeden aralıksız sürdürüyoruz. İnşallah bu hastalıktan kısa süre kurtulacağız. Bugün kapı kapı dolaşarak her eve maske dağıtan tüm genç arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.
Ekonomi, 23 Mayıs 2020 08:13
Yorumlar (0)
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor
Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü
Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
Nemrut Dağında Kitap Okudular
Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği
Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı
Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?
Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı
CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI
Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı
'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’
Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek
Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor
ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI
LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI
Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi
Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi
