Keskin: Esnafımızın sorunlarımızı Bakanımız Pekcana ilettik
Ekonomi, 21 Mayıs 2020 14:07Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TSEK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcanın video konferans sistemi ile TESK Yönetim Kurulu ile bir araya gelerek esnaf ve sanatkarların taleplerini dinlediğini bildirdi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TSEK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın video konferans sistemi ile TESK Yönetim Kurulu ile bir araya gelerek esnaf ve sanatkarların taleplerini dinlediğini bildirdi.
Keskin, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ına esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunları ve beklentilerine ilişkin talepleri aktardıklarını ifade ederek, “Esnafımızın pandemi sürecinde yaşadığı sorunları, çözüm önerilerini ve taleplerimizi esnaf dostu Bakanımıza ilettik. Malatya esnaf ve sanatkarlarımızın taleplerini de ilettik” dedi. Keskin, “İlimizde meydana gelen deprem sonrasında ilimiz mücbir sebep ilan edilmiş ve vergiler ve SGK primleri, gelir, stopaj vergileri, Damga Vergisi, KDV, MTV ertelenmişti. Mücbir sebep halinin iler bir tarihe ertelenmesini, uzun vadeye yayılmasını bir kez daha talep ettik. Ancak söz konusu ödemelerin devletin belli bir fonundan karşılanmasını da ilettik.” şeklinde konuştu.
Keskin şu bilgileri paylaştı, “Sayın bakanımızdan 1 yıl ödemesiz faizsiz kredi talebinde bulunduk. Bu dönemde zaten zor durumda olan esnafların ticaret sicili bozuldu. Esnaflarımız için etkin bir sicil affı getirilmesini de gündeme getirdik. Yine, esnaf ve sanatkarların kamuya olan borçlarının da yeniden yapılandırılmasını talep ettik. Esnafımıza bu süreçte sahip çıkan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’e, Halk Bankası genel Müdürü Osman Arslan’a, Halk Bankası Bölge ve Malatya Şubesi yönetici ve çalışanlarına teşqekkür ediyoruz. Bu vesile ile Ramazan bayramının hayırlara vesile olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum.”

Ekonomi, 21 Mayıs 2020 14:07
Yorumlar (0)
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
Taşkın: Mahallelerdeki En Güçlü Bağımız Kadın Kollarımızdır
Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Melekbaba’da Gençlik Etkinliği
Tecde, Şeyhbayram ve Karakavak’ta Yollar Asfaltlanıyor
CHP Heyeti İlçe Belediyelerini Ziyaret Etti
Ergün Apartmanı Davası 21 Ocak'a Ertelendi
HAK HABERCİLİĞİ NEDİR?- Süleyman İRVAN
Meclis Üyesi Ergül Günaydın CHP'den İstifa Etti
