BAŞKAN GÜRKAN GENÇLERLE BİRLİKTE BİSİKLET SÜRDÜ
Gündem, 19 Mayıs 2020 09:51Malatya Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürkün Samsuna çıkışının 101nci yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101’nci yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla AK Partili gençlerle birlikte bisiklet sürme etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da gençlerle birlikte bisiklet sürüp gençlerin bayramını kutladı.
Akın: Bizleri yalnız bırakmayan Başkan Gürkan’a teşekkür ediyoruz
Büyükşehir Belediyesi önünde sona eren programda AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Akın Başkan Gürkan’a Türk Bayrağı hediye ederek kısa bir konuşma yaptı. Akın, “Bu güzel ve kutlu günde Galata limanından Samsun Limanına dayanan bir kahramanlığın 101’nci yıl dönümünü kutluyoruz. Korona virüs salgını dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz bu programda bizleri yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımıza gençler olarak bayrağımızı teslim ediyoruz” dedi.
Gürkan: Bizlere emanet ettiğimiz bu bayrak sonsuza kadar Türkiye semalarında dalgalanacaktır.
Başkan Gürkan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Akın’dan Türk Bayrağını teslim alırken Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirini okudu.
AK Partili gençler ile güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Böyle güzel bir organizasyonda siz gençlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duydum. Bizlere emanet ettiğimiz bu bayrak sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti semalarında dalgalanacaktır. Bayrak şiirinde olduğu gibi dalgalandığı yerde ne korku, ne keder olur. O bayrak nereyi isterse biz o bayrağı götürür dikeriz diyor Arif Nihat Asya” dedi.
101 yıl önce ülkenin dört bir yanının işgal altında olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Mustafa Kemal Atatürk Galata limanında düşman donanmasını gördüğü zaman şu tarihi veciz ifadeyi kullanıyor, ‘Geldikleri gibi giderler’ diyor. Akabinde Samsun’a çıkıyor ve milli mücadeleyi başlatıyor. Yıllar süren mücadelelerde Amasya Genelgesi, Sivas ve Erzurum Kongreleri, TBMM açılışı, Kurtuluş savaşı ve sonrasında Türkiye Cumhuriyetinin kurulması.
Milli Mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 daha sonra Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak tüm gençlere armağan edilmiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın da yapmış olduğu açıklamada 19 Mayıs 2020 Salı günü 19.19’da bütün vatandaşlarımız ile birlikte balkonlarda Bayrağımızı asarak İstiklal Marşımızı okuyarak bayramımızı kutlayacağız. Bu yıl Ramazan ayımızı, bayramlarımızı buruk kutluyoruz. İnşallah Ramazan Bayramı ile birlikte çifte bayram yaparak ülkemiz ve dünya bu virüs illetinden kurtulur ve eski güzel günlerde olduğu gibi bayramlarımızı şenlik içerisinde sevgi ve muhabbetle kutlar, ülkemizi mazisine layık istikbale hazırlama noktasında emin adımlarla hedefe ulaşırız” şeklinde konuştu.
Başkan Gürkan program sonrası gençlere tatlı ikramında bulundu.

Gündem, 19 Mayıs 2020 09:51
Yorumlar (0)
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
