15 SAĞLIK ÇALIŞANI İŞİNDEN OLDU.
Yaşam, 16 Mayıs 2020 10:19Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve kısa sürede birçok ülkeyi kasıp kavuran (kovid-19) koronavirüs ile etkin mücadelede rol oynayan şüphesiz sağlık çalışanları oldu. Salgın hala devam ederken, Malatya Halk Sağlığı Laboratuarında çalışan 15 sağlık çalışanı, bu zor günlerde canla başla çalıştıkları işlerine veda ettiler ve işsiz kaldılar.

Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve kısa sürede birçok ülkeyi kasıp kavuran (kovid-19) koronavirüs ile etkin mücadelede rol oynayan şüphesiz sağlık çalışanları oldu. Salgın hala devam ederken, Malatya Halk Sağlığı Laboratuarı’nda çalışan 15 sağlık çalışanı, bu zor günlerde canla başla çalıştıkları işlerine veda ettiler ve işsiz kaldılar.
"SAĞLIK MERKEZLERİNİN BEL KEMİĞİYİZ"
Göztepe mahallesinde bulunan Malatya Halk Sağlığına bağlı Laboratuar binası önünde bir açıklama yapan sağlık çalışanları işlerini yeniden istediklerini ifade ettiler. İşsiz kalan çalışanlar adına bir açıklama yapan Rabia Sever, 90 aile sağlığı merkezine verdiğimiz laboratuar hizmetimiz var diyerek şunları söyledi; "Sayın Cumhurbaşkanım, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü’nün yapmış olduğu son ihale kapsamında Malatya Halk Sağlığı Laboratuarı’nda şirket bünyesinde Laborant, biyolog, Kurye ve yardımcısı Personel olarak toplamda 15 kişi çalışmaktayız. İhalemiz sonuç karşılığı laboratuar hizmet alımı ihalesidir. 2011 yılından itibaren aktif olarak bu hizmeti sürdürmekteyiz. İlimizde aile hekimliği uygulaması başladığından itibaren yaklaşık 90 aile sağlığı merkezine verdiğimiz laboratuar hizmeti ile adeta onların bel kemiği durumundayız. Özellikle ilimizde bulunan ilçe ve köylerimizden günlük rutin olarak kan gelmektedir. Vatandaşlarımız hiçbir araç kullanmadan yürüme mesafesindeki aile sağlığı merkezlerinde kan verip ertesi günü sonuçlarını almaktadırlar. Ayrıca her gün yüzlerce hastanın tahlillerini yapmamıza rağmen şimdiye kadar en ufak bir sorun dahi yaşanmamıştır"
"15 KİŞİNİN NE GİBİ KÜLFETİ OLACAK"
Yıllardır canla başla çalıştıklarını ifade eden Sever, işlerini yeniden istediklerine vurgulayarak; "Malatya İl Sağlık müdürlüğünce günlük 1000-1200 hastaya hizmet veren bu laboratuar kapatılıp, tahlil işlemlerinin Malatya eğitim ve araştırma hastanesine devredilip personelsiz ihaleye çıkılmasına karar verilmiştir. Gerekçe olarak da maliyetlerin düşürülmesi ve devletin kar elde etmesi öngörülüyor. Ancak asgari ücretle çalışan on beş kişinin devletimize, ekonomimize ne gibi bir külfet getireceğine anlam verememekteyiz. Yıllardır özel sektörün tüm zorluğunu çektik. Ülkemizin içinde bulunduğu bu pandemi süreci de dâhil olmak üzere tüm risklere rağmen görevimizi devam ettirdik. Devlet millet anlayışı içerisinde her şartta ve her koşulda biz hizmet veren sağlıkçıların aldığı asgari ücret ile devletimizin zarar edeceğini düşünmüyoruz. Ancak bu durum biz 15 çalışanı, yani 15 aileyi bu pandemi sürecinde oldukça zorlayacaktır" dedi.
"TAŞERON YASASINDAN YARARLANAMADIK"
Son olarak çıkartılan taşeron yasasından yararlanamadıklarını dile getiren Sever; "2017 taşeron yasası hazırlıkları sürecinde dönemin başbakanı koşulsuz şartsız tüm taşeronların kadroya alınacağı sözü vermişti. Buna rağmen 70 barajına takılarak kapsam dışı bırakıldık. Tüm yardımcı elemanlar devlet bünyesine alınırken, biz asıl işi yapan laboratuar personellerinin kapsam dışı bırakılması bizi büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Bunun sonucu olarak ta bugün sessiz sedasız işimize son veriliyor. Bu açıklamayı yapmamızın sebebi ülkemizin içinde bulunduğu bu zor dönemde özellikle de sağlıkçılara en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde devletimizin sesimizi duyması ve yaşadığımız mağduriyetin giderilmesidir. Biz Halk Sağlığı Laboratuarı çalışanları olarak on yılı aşkın süredir yaptığımız işimize devam etmek ve ülkemize hizmet etmek için sesimizi duyurmaya çalıştık. Bu süreçte ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla görüşme yapmamıza rağmen hiçbir şekilde bize dönüş yapılmadı. Son çare olarak bu basın açıklaması yapma kararı aldık" şeklinde konuştu.
"ÇAĞRIMIZI DUYUN"
'Ülkemize hizmet etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya, her türlü fedakârlığa hazırız' diyen Sever; "Bu sebeple sayın cumhurbaşkanımızdan, sayın il sağlık müdürlüğümüzden ricamız emeklerimizin karşılığının boş bırakılmaması, arkadaşlarımızın işsiz kalmaması ve ailelerimizin mağduriyet yaşamamasıdır. Sayın cumhurbaşkanım sizlerin de her zaman vurguladığı gibi, gün birlik olmak günüdür. Biz bu zorlu dönemde birlik olmak için, ülkemize hizmet etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya, her türlü fedakârlığa hazırız. Sizlerin de bizim sesimizi duyarak bu çağrımıza kulak vermenizi istiyor işimizin devam etmesi için yardımlarınızı bekliyoruz" dedi.
Onay Ozan /Malatya Söz Gazetesi
Yaşam, 16 Mayıs 2020 10:19
Yorumlar (0)

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
