AĞBABA: ASLANOĞLU İKTİDAR OLMADAN HİZMET ETMEYİ ÖĞRETTİ
Siyaset, 16 Mayıs 2020 06:25CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Siyaseti insanlara hizmet etme noktasında bir araç olarak gören, Malatyaya unutulmaz eserler,Malatyalıların kalbinde unutulmaz yer bırakan değerli abim Mevlüt Aslanoğlunu özlemle anıyorum dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 16 Mayıs 2014’te İstanbul Milletvekili iken vefat eden, Malatya eski milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun 6. ölüm yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba “Aslanoğlu, alışılmış bir siyasetçi değil siyasete yeni bir soluk getiren kişiydi. Bir sevgi ve hoşgörü adamıydı. Malatyalılık kimliğini her platformda öne çıkarırdı. Kendi deyimiyle, Malatya’nın delisiydi. Malatya’nın babasıydı. Türkiye’nin gördüğü en ahlaklı ve temiz siyasetçilerden biri olan Sayın Aslanoğlu’nu her geçen gün daha fazla özlüyoruz.” ifadelerini kullandı.
SADECE İŞ DÜNYASINDA DEĞİL, SİYASETTE DE ÇOK KRİZ ÇÖZMÜŞTÜR
Mevlüt Aslanoğlu’yla 1999’dan beri birlikte siyaset yaptığını kaydeden Ağbaba, “Mevlüt Aslanoğlu kimseyle düşman olmaz, kimseyle küs kalmazdı. Kendisiyle ilgili çok ağır şeyler söyleyen insanların çok zor gününde ilk yetişen olurdu. Bir sorun olduğunda nasıl çözülür diye düşünür, çözene kadar da uğraşırdı. Sadece iş dünyasında değil, siyasette de çok kriz çözmüştür. Hizmet ederken kimseyi ayırmazdı. Malatya’ya, milletvekili, belediye başkanı ya da iktidar gücü olmadan hizmet edilebileceğini öğretti”dedi.
BİZLERE ÖĞRETTİĞİ TEMİZ VE AHLAKLI SİYASET YOLUNDA MALATYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Aslanoğlu’nun siyaset yaptığı dönem boyunca hep zenginden alıp, fakire verdiğini, yoksulun yanında olduğunu ve Malatya’ya unutulmaz izler bıraktığını kaydeden Ağbaba, “Mevlüt Aslanoğlu aktif siyasete girdikten sonra kendi deyimiyle modern bir dilenci olarak Malatya’ya çok büyük yatırımlar yaptı. Malatya’daki pek çok köy okullunu ilk kez o bilgisayarla buluşturdu, ilk kez çocuklar bilgisayar tuşuna onun sayesinde bastı. Milletvekilliği döneminde belki de devletten fazla Malatya’ya o yatırım yapmıştır. Mevlüt Aslanoğlu aramızdan ayrıldığında yerinin doldurulamayacağını biliyorduk. Bu yüzden Aslanoğlu’nun bizlere öğrettiği temiz ve ahlaklı siyaset yolunda Malatya’ya ve ülkemize daha fazla hizmet ederek O’nun aziz hatırasını onurlandırmaya devam ediyoruz. Mevlüt Abimizi bir kez daha rahmetle ve özlemle anıyorum” dedi.

Siyaset, 16 Mayıs 2020 06:25
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Kabuklu fındığın kilosu 320 lirayı gördü

Doğanşehir'de ki Ahır Yangınında 10 Hayvan Telef Oldu

12 DEV ADAM 24 YIL ARADAN SONRA YARI FİNALDE!

TSO Battalgazi'de Taziye Evi Yapacak

Yeşilyurt Belediyesi’nden Avrupa Arenasına!

Malatya'da Kaçakçılık Operasyonu

‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ Coşkusu

Altun: Malatya Stadı SOS Veriyor

Ağbaba: Cumhurbaşkanını Her Hafta Bekliyoruz

Yeşilyurtspor'un Kupadaki Rakibi Belli Oldu

Yeşilyurtspor Emin Adımlarla Geliyor

Bakır: Okul Kıyafetleri İstenilen Yerden Alınabilir

Don Ödemesi Belli oldu: Dekara 5.500 TL.

Malatya'da yapımı tamamlanan 12 okul Açıldı

Arapgir Festivali Güreş Müsabakalarıyla Sona Erdi

Doğanşehir'deki Taş Ocaklarına Köylüler Tepki Gösterdi

Malatya'da 150 bin Öğrenci Eğitime Başladı

Arapgir'de Mor Reyhan Hasadı Başladı

FİLENİN SULTANLARI DÜNYA İKİNCİSİ!

Yalçınkaya: Bizi yıpratmaya çalışanlar asla başaramayacak

Yeşilyurtspor'da Deplasman Coşkusu

Yeşilyurtspor, Nevşehir'den Galibiyetle Dönüyor: 1-3

Yeni Malatyaspor: 1 - Gebze Spor Kulübü: 4

BASKETBOLDA ÇEYREK FİNALDEYİZ

VOLEYBOLDA FİNALDEYİZ! TÜRKİYE: 3 JAPONYA: 1

Yamadağı Kayak Merkezi Kaderine Terk Edildi

Malatya'da 3.8 Milyar Don Zararı Ödenecek

Malatya'da Yavuz Bingöl Konseri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 Hak Sahibinden 2'si Yeni Yuvasına Kavuştu

Yeni Malatyaspor-Gebzespor ile Pazar Günü Karşılaşıyor

Yeşilyurtspor, Suvermez maçıyla Sahaya İniyor

Evlerini Teslim Alan Depremzedeler Memnun

BATTALGAZİ BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ ZABITA HAFTASINI KUTLADI

Zabıta Ekiplerinden Okul Öncesi Kırtasiye Denetimi!

Sayın Cumhurbaşkanım; Malatya Raylı Sistemleri Hayal Ediyor

Yıl 1928... Malatya Orta Mektebi

Darende de Festivale Destek Olanlara Plaket Verildi
