Büyükşehir Belediyesi Horata'yı yeniden düzenledi
Gündem, 13 Mayıs 2020 17:48Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaz aylarında, serin havası ve soğuk suyu ile Malatyalıların yoğun olarak ziyaret ettiği Horata Mesire alanında incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Horata Mesire alanında yapılan geziye Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Tarımsal Hizmetler ve Park Bahçeler Daire Başkanı Berkan Samanlıoğlu, Yeni Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Uçak, Bahçebaşı Mahalle Muhtarı Cahit Işıldak, Su Mahalle Muhtarı Özkan Koca ile bazı daire müdürleri katıldı.
Horata Malatyalıların yaz aylarında yoğun olarak ziyaret ettiği bir mesire alanı
Horata Mesire alanının Malatyalılar için çok önemli bir merkez olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Malatyalı hemşerilerimizin yoğun olarak ziyaret ettiği, Malatya’nın sembol mekânlarından ve Malatya ile özdeşleşmiş bir alan olan Horata Mesire alanında başlatmış olduğumuz çevre düzenleme çalışmalarının yanında, çevre taş duvarları ve kanal duvarları tamamen yenilendi.
Büyükşehir Belediyesi olarak Horata Mesire alanında vatandaşlar için büyük tehlike arz eden yaklaşık 2 bin metreküp taş duvarı yeniden yaparak, eskiden olduğu gibi vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile piknik yapacakları, dinlenecekleri bir mekân haline getirdik.
Horata Mesire alanında bulunan su kaynağımız bu yıl oldukça fazla, suyun olduğu yerde hayatın olduğunu hepimiz biliyoruz. İnşallah hemşerilerimizin nefes alacakları, piknik yapacakları, güzel vakit geçirecekleri bir mekan olarak bu alanı hizmete sunacağız.
Bu alanda yapılan düzenleme çalışmalarından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Horata Mesire alanımız vatandaşlarımıza ve muhtarlarımıza hayırlı olsun” dedi.
Muhtarlardan teşekkür
Yeni Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Uçak, Bahçebaşı Mahalle Muhtarı Cahit Işıldak ve Su Mahalle Muhtarı Özkan Koca ise yaptıkları teşekkür konuşmasında, “Büyükşehir Belediyemize yapılan çevre düzenleme çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Horata Mesire alanı çevresindeki duvarlar toprak kaymalarından dolayı yıkılmak üzereydi. Büyükşehir Belediyemiz yaptığı çalışmalarda bu duvarları tamamen yeniledi. Bu çalışmalarından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.
Gündem, 13 Mayıs 2020 17:48
Yorumlar (0)
Ölmeztoprak’tan Bakan Yerlikaya’ya Malatya raporu
Yeşilyurtspor: 0 Kahramanmaraşspor: 2
Anadolu Basını Bolu'da Buluştu
Orduzu'da İntihar Eden Kadının Kimliği Belirlendi
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor
Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü
Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
Nemrut Dağında Kitap Okudular
Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği
Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı
Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?
Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı
CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI
Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı
'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’
Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek
Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor
