Büyükşehir Belediyesi Horata'yı yeniden düzenledi
Gündem, 13 Mayıs 2020 11:49Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaz aylarında, serin havası ve soğuk suyu ile Malatyalıların yoğun olarak ziyaret ettiği Horata Mesire alanında incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Horata Mesire alanında yapılan geziye Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Tarımsal Hizmetler ve Park Bahçeler Daire Başkanı Berkan Samanlıoğlu, Yeni Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Uçak, Bahçebaşı Mahalle Muhtarı Cahit Işıldak, Su Mahalle Muhtarı Özkan Koca ile bazı daire müdürleri katıldı.
Horata Malatyalıların yaz aylarında yoğun olarak ziyaret ettiği bir mesire alanı
Horata Mesire alanının Malatyalılar için çok önemli bir merkez olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Malatyalı hemşerilerimizin yoğun olarak ziyaret ettiği, Malatya’nın sembol mekânlarından ve Malatya ile özdeşleşmiş bir alan olan Horata Mesire alanında başlatmış olduğumuz çevre düzenleme çalışmalarının yanında, çevre taş duvarları ve kanal duvarları tamamen yenilendi.
Büyükşehir Belediyesi olarak Horata Mesire alanında vatandaşlar için büyük tehlike arz eden yaklaşık 2 bin metreküp taş duvarı yeniden yaparak, eskiden olduğu gibi vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile piknik yapacakları, dinlenecekleri bir mekân haline getirdik.
Horata Mesire alanında bulunan su kaynağımız bu yıl oldukça fazla, suyun olduğu yerde hayatın olduğunu hepimiz biliyoruz. İnşallah hemşerilerimizin nefes alacakları, piknik yapacakları, güzel vakit geçirecekleri bir mekan olarak bu alanı hizmete sunacağız.
Bu alanda yapılan düzenleme çalışmalarından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Horata Mesire alanımız vatandaşlarımıza ve muhtarlarımıza hayırlı olsun” dedi.
Muhtarlardan teşekkür
Yeni Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Uçak, Bahçebaşı Mahalle Muhtarı Cahit Işıldak ve Su Mahalle Muhtarı Özkan Koca ise yaptıkları teşekkür konuşmasında, “Büyükşehir Belediyemize yapılan çevre düzenleme çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Horata Mesire alanı çevresindeki duvarlar toprak kaymalarından dolayı yıkılmak üzereydi. Büyükşehir Belediyemiz yaptığı çalışmalarda bu duvarları tamamen yeniledi. Bu çalışmalarından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.
Gündem, 13 Mayıs 2020 11:49
Yorumlar (0)

Özel: Malatya'da 75 Bin Kişi Hala Konteynır da Yaşıyor

Ali Kapısı Derneği Aşure Etkinliği Düzenledi

Vali Yavuz: Malatya'da 120 Bin ve İşyeri Yapıyoruz

Sadıkoğlu: Nefes kredisinde limit artırılmalı

Gevrek: Ortada para yok, sadece laf var

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı
