Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Kültür & Sanat, 02 Aralık 2025 20:20Yeşilyurt Belediyesi ile (DEHADER) Değerli Hayatlar Eğitim Derneği tarafından yürütülen ve Malatya Valiliği ile İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, İstanbul Üsküdar Üniversitesi’nin de katkı sunduğu “365 Gün Aile” projesi kapsamında gerçekleştirilen “Aile Mentorluğu” eğitimlerine katılan 40 rehber öğretmen ve aileleri, Diyarbakır, Mardin ve Midyat’a düzenlenen kültür gezisine katıldı.
Toplumun temel taşı olan aile kurumunu güçlendirmek amacıyla Türkiye’de ilk kez Yeşilyurt Belediyesinin ev sahipliğinde, (DEHADER) Değerli Hayatlar Eğitim Derneğinin destekleriyle Yeşilyurt İlçesinde “Aile Mentorluğu” eğitimleri düzenlendi. Alanında uzman psikologlar ve akademisyenler tarafından verilen eğitimlere katılan 40 Rehber Öğretmenin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamak amacıyla Diyarbakır, Mardin ve Midyat’ı kapsayan kültür gezisi düzenlendi.
Öğretmenlerin aileleriyle birlikte katıldıkları gezi kapsamında; Diyarbakır Surları, İçkale, Ulu Camii, Dört Ayaklı Minare ve Hasanpaşa Hanı ile Mardin Kasimiye Medresesi, Dara Antik Kenti ve Mardin Ulu Camiinin yanı sıra Eski Mardin’in taş sokaklarıyla birlikte gümüş atölyeleri, tarihi sokaklar ve kültürel miras alanları ziyaret edildi.
Program boyunca çeşitli etkinliklerle bir araya gelen rehber öğretmenler, hem mesleki dayanışmayı güçlendirdi hem de aileleriyle birlikte farklı şehirlerin kültürünü yerinde tanıma fırsatı yakaladı.
Yeşilyurt Belediyesi ve DEHADER koordinasyonunda gerçekleşen gezinin, “365 Gün Aile- Aile Mentorluğu” projesinin hedefleriyle örtüşen önemli bir sosyal buluşma olduğuna dikkat çekildi.

Geziyle ilgili bilgiler paylaşan Değerli Hayatlar Eğitim Derneği Başkanı Mine Yeter, “ Yeşilyurt Belediyemizle ortaklaşa hayata geçirdiğimiz “365 Gün Aile” projesi, Malatya Valiliğimizin himayelerinde ve paydaş kurumlarımızın güçlü desteğiyle yürüttüğümüz kıymetli bir aile odaklı sosyal inovasyon modelidir. Öğretmenlerimiz ve ailelerimizle oluşturduğumuz bu gönül bağı, düzenlediğimiz gezide bir kez daha güçlendi. Öğretmenler Günü’nü böyle anlamlı bir kültür yolculuğuyla kutlamak hepimiz için çok özel oldu. Etkinliklerimize desteklerini eksik etmeyen Yeşilyurt Belediyemize ayrıca teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Kültür & Sanat, 02 Aralık 2025 20:20
Yorumlar (0)
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Vali Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Küba'da sivrisinek ısırıklarından 33 kişi öldü
Kurum: Kahramanmaraş yeniden ayağa kalkıyor
Ölmeztoprak: Malatya'nın Sorunlarının Takipçisiyiz
Ağbaba: İşyerleri Teslim Edilmeden Müücbir Sebep Bitirilemez
Başkan Sami Er: Bizim Gizli Ajandamız Yok
'Deprem komşuluk ilişkilerini zedeledi'
Öğrencilere Satranç Turnuvası düzenlendi
MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK KADEM’İ ZİYARET ETTİ
Derya Şafak: Mescid-i Aksa ümmetin evidir
Yeşilyurt'ta 'Önem' Projesine Coşkulu Şenlik Desteği
Maldia Derneği Hastaneye Tekerlekli Sandalye Bağışladı
Av.Deniz Çakır CHP Yüksek Disiplin Kuruluna Seçildi
CHP Parti Meclisine 3 Malatyalı Yüksek Oyla Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ HİZMETLERİNİ TANITIYOR
Doğanşehir'de Domuz Avı Başladı
TÜRK DÜNYASI 1. SU ÇALIŞTAYI AFYON'DA YAPILDI
Yeşilyurtspor, Osmaniye'den Puansız Dönüyor: 2-0
Battalgazi, Kahta'dan 3 Puanla Dönüyor: 2-1
Engüzekliler Abdal Musa Lokmasında Bir Araya Geldi
Yalova Malatyalılar Derneği Şehitler İçin Mevlüt Okuttu
Milli Voleybolcu Wargas Malatya’da Ehliyet Sınavına Girdi
Yeni Malatyaspor Ligden Çekiliyor
Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesine Destek İstedi
Yeni Malatyaspor, Adana'da Sahaya Çıkmadı
Depremin Ardından Göç Edenler mi Daha Mutlu, Kalanlar mı?
Malatya Esenlik Helal Gıda Fuarına Katıldı
Büyükşehir Zabıtası Gıda Denetimine Çıktı
Yeşiltepe’de Hafriyat Alanı Temizlendi
Kent Konseyi Gençlik Meclisi Darende'yi Gezdi
9. İDAULTRA Ultra Maratonu başladı
Basın İlan Kurumu’ndan kapsamlı mevzuat düzenlemesi
Prof. Dr. Suat Tekin’e TÜSEB Bilim Teşvik Ödülü Verildi
Prof. Dr. Derya Şahin, GÖRSED Ödülüne Layık Görüldü
Veli Ağbaba Kurultay'da Kararını Verdi...
Malatya'da Safran Üretimi Başarılı Oldu
