Arguvan Doğalgaz'a Kavuşmanın Sevincini Yaşıyor
Yaşam, 24 Kasım 2025 15:29Arguvan ilçesine doğalgazın gelmesi için ilk kazmanın vurulması nedeniyle İlçede kurban kesilerek doğalgazın gelişi kutladı.
Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren'in göreve başladığında ilk faaliyet olarak Doğalgazın ilçeye getirilmesini hedeflemesinden bir yıl sonra Arguvan doğalgaza kavuşmaya hazırlanıyor. Belediye Başkanı Ersoy Eren "Bugün Arguvan için büyük gün" diyerek "Yıllardır hayalini kurduğumuz doğalgaza kavuştuk. Doğalgaz için ilk kazma bugün vuruldu. 2025 yılı bitmeden Tepebağ Mahallemiz doğalgaz kullanımına başlamış olacak. Şimdi ise tek hedefimiz Arguvan’da her hanede doğalgaz kullanımını sağlamak. Bu süreçte sabırla bizlerin yanında olan ve ellerinden geleni yapan AKSA Bölge Müdürü Güngör Ateş ve tüm ekibine, desteklerini esirgemeyen ve süreci hızlandıran milletvekilimiz Veli Ağbaba’ya ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Hayırlı olsun güzel memleketim" dedi.
Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren’in çabaları ve temasları sonucunda Arguvan’da doğalgaz çalışmaları başladı. AKSA tarafından doğalgaz boşaltım tesisi için ilk kazma vuruldu. 7 kilometre altyapı hattı imalatı ve tesisin tamamlanması ile birlikte öncelikle Tepebağ Mahallesi’nde yaklaşık 100 konut doğalgaz kullanımına başlayacak. 2025 yılı sona ermeden de Arguvan’a ilk gaz verilmiş olacak.
İlçedeki doğalgaz boşaltım tesisi çalışmalarının başlaması tören şeklinde gerçekleşti. Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, eşi Emine Eren, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Arif Köse, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların yer aldığı törende doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi veren Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren desteklerinden dolayı CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya da teşekkür etti.
Daha sonra dede tarafından okunan dualar eşliğinde kurban kesilerek çalışmaların kolay ve hayırlı geçmesi temenni edildi.
Kurban keserek Doğalgaz çalışmalarına destek veren Arguvanlılar kısa sürede doğalgaza kavuşacak. Bir ay sonra Tepebağ mahallesinde doğalgazlar yanacak. Arguvanlılar doğalgazın gelişi nedeniyle Belediye Başkanı Ersoy Eren'e teşekkür ettiler.



Yaşam, 24 Kasım 2025 15:29
Yorumlar (0)
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
