CHP: Öğretmenevinin Şehir Dışına Yapılması Kabul Edilemez
Eğitim, 22 Kasım 2025 02:54Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde emekli öğretmenler ile bir araya gelerek öğretmenlerin sorunları ve çözümleri noktasında bir toplantı gerçekleştirdi. Yıldız, Malatya Öğretmenevinin Orduzu Pınarbaşı'na yapılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.
CHP İl Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya katılan emekli öğretmenler ile Emekli Öğretmenler Komisyonu kuruldu. Öğretmenlerin sorunlarını tek tek dinledikten sonra İl Başkanı Barış Yıldız tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.
CHP Malatya İl Örgütü olarak örgütlenme çalışmalarına güçlü bir şekilde devam ettiklerini belirten İl Başkanı Barış Yıldız, “Bugün emekli öğretmenlerle bir araya gelerek partide Emekli Öğretmenler Komisyonu’nun kuruluş sürecini başlattıklarını ifade etti.
Daha önce oluşturulan Hukuk Komisyonu, Tarım Komisyonu ve Teknik Komisyonun ardından, öğretmenlik mesleğine ömrünü adamış bireylerin partili süreçlere katılımını artıracak Emekli Öğretmenler Komisyonu’nun hayata geçirildiğini söyleyen Yıldız, “Uzun yıllar bu ülkenin aydınlanması için emek veren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, hepsini saygıyla selamlıyorum. Öğretmenler Günü’nün sadece bir kutlama günü değil, öğretmenlerin sorunlarının görünür kılınması için de önemli bir fırsat. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin en ağır etkilerinin emekli öğretmenlerin omzunda hissediliyor.” Dedi.

“Öğretmenevi’nin Şehir Merkezine Uzakta Yapılması Kabul Edilemez”
Malatya’da yaşam şartları her geçen gün ağırlaşmakta, emekli öğretmenlerimiz aldıkları maaşlarla geçinememektedir diyen Yıldız, “Artan sağlık, ulaşım ve günlük yaşam giderlerinin öğretmenleri sosyal hayattan koparıyor. Emekli öğretmenlerin sosyal yaşamdan uzaklaşmasının, kentle bağlarının zayıflamasının kabul edilemez. Öğretmenevinin şehir merkezinden uzak bir bölgeye yapılması, emekli öğretmenlerimizin sosyal yaşama erişimini daha da zorlaştıracaktır. Depremde yıkılan öğretmenevinin yerine öğretmenlerimizin faydalanacakları sosyal tesisler yapılmalıdır.” dedi.
Birçok emekli öğretmenin geçinebilmek için özel eğitim kurumlarında veya farklı işlerde çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Yıldız, “Bu tablo, öğretmenlerimizin toplumdaki saygınlığıyla bağdaşmamaktadır. Emekli maaşları mutlaka gerçek enflasyona göre düzenlenmelidir.” diye konuştu.
“Öğretmenlerimiz Kendilerinden Çok Ülkeyi Düşünüyor”
Toplantıda öğretmenlere sorunlarının ne olduğunun sorulduğunu aktaran Yıldız, “Hiçbir öğretmenimizin önceliği kendi maaşı, kendi sıkıntısı olmadı. Hepsi ülkenin içinde bulunduğu ekonomik buhranı, adaletsizliği, hukuksuzluğu ve eğitim sisteminin çocuklarımız üzerinde yarattığı tahribatı anlattı.” diyerek öğretmenlerin toplumsal sorumluluk bilincine dikkat çekti.

“CHP Olarak Öğretmenlerimizin Mücadelesini Büyütmeye Kararlıyız”
Öğretmenlerin ülkenin aydınlık geleceğinin teminatı olduğunu vurgulayan Yıldız, “Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Örgütü olarak hem çalışan hem de emekli öğretmenlerimizin yanında olmaya, onların sesi olmaya ve mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Öğretmenlerin birikimi ve katkısıyla örgütlenme çalışmalarının daha da güçleneceğini belirten Yıldız, açıklamasını “Onlardan aldığımız güçle daha emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz.” sözleriyle tamamladı.
Eğitim, 22 Kasım 2025 02:54
Yorumlar (0)
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
