Savaş Çocuklarına Mektup Yarışması Düzenlendi
Gündem, 21 Kasım 2025 14:59Yeşilyurt Belediyesi, dünyanın farklı ülkelerinde yaşanan savaşların mağdur ettiği çocukların yaşadığı acılara dikkat çekmek ve genç nesillerde empati ile dayanışma duygusunu güçlendirmek amacıyla; “Savaşın Karanlığına Aydınlık Sözler” temalı Savaş Çocuklarına Mektup Yarışması başlattı. Yarışmaya katılacak olan ortaokul öğrencileri, kaleme alacakları mektuplarla savaş mağduru çocuklara umut ve moral mesajları gönderecek.
Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ ve ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ etkinlikleri kapsamında; “Savaşın Karanlığına Aydınlık Sözler” temalı Savaş Çocuklarına Mektup Yarışması düzenliyor.
Dünyanın farklı noktalarında yaşanan savaşların gölgesinde büyümek zorunda kalan çocuklara umut dolu mesajlar ulaştırmak ve genç nesillerde barış kültürünü pekiştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada, öğrenciler kendi duygu dünyalarından yola çıkarak kaleme aldıkları mektuplarla savaş mağduru çocuklara seslenecek.
Ortaokul öğrencilerinin katılacağı yarışmanın, hem empati duygusunu artırması hem de gençler arasında barış ve dayanışma bilincini güçlendirmesi hedefleniyor. Yarışma kapsamında yazılacak mektupların, hem savaş gerçeğinin çocuklar üzerinde bıraktığı derin etkilerin hatırlatılması hem de barışın kıymetini hatırlatan çok değerli mesajlar barındırması bekleniyor
Son Gün: 7 Aralık
Öğrenciler yazdıkları mektupları 7 Aralık Pazar günü saat 17:00’ye kadar Yeşilyurt Belediye Hizmet Binasının dördüncü katındaki Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekiyor.
10 Aralık’ta Ödül Töreni Düzenlenecek
Yarışma takvimi kapsamında değerlendirme sürecinin ardından, 10 Aralık Çarşamba günü saat 10:30’da düzenlenecek özel bir törenle dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuşacak.
Yarışmada en etkileyici mektupları yazan öğrencilere para ödülü ile kitap seti hediye edilecek. Ödüller ise şöyle:
Birincilik Ödülü: 5.000 TL + Kitap Seti
İkincilik Ödülü: 4.000 TL + Kitap Seti
Üçüncülük Ödülü: 3.000 TL + Kitap Seti
Dördüncülük Ödülü: 2.000 TL + Kitap Seti
Mansiyon Ödülü: Akıllı Kol Saati + Kitap Seti
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, yarışmanın öğrencilerde farkındalık oluşturması ve savaşın acı yüzünü empatiyle kavrayabilmeleri açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Başkan Geçit, tüm ortaokul öğrencilerini yarışmaya katılmaya davet ederken, “ “Savaşın Karanlığına Aydınlık Sözler” temalı Savaş Çocuklarına Mektup Yarışması ile Gazze başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde yaşanan savaşlara ve çocukların yaşadığı drama dikkat çekeceğiz. Hepimizin yüreğini derinden etkileyen savaş, maalesef masum çocukların hayatlarını karartıyor, umutlarını gölgeliyor. İşte bu yarışma, bizlere o karanlık gölgelere bir nebze de olsa ışık tutma fırsatı veriyor. “ dedi.
Yarışmanın toplumda barış, merhamet ve dayanışma duygularının pekişmesine katkı sağlayacağından bahseden Başkan Geçit, Açıklamasında öğrencilere seslenirken; “ Sevgili öğrenciler, sizin kaleminiz, sizin sözleriniz çok güçlü. Bu yarışmada yazacağınız mektuplar, savaş mağduru çocuklara umut olacak, yalnız olmadıklarını hissettirecek. Onlara sevgi, dayanışma ve barış mesajları taşıyan satırlarınız, belki de bir çocuğun yüreğine ilk gülümsemeyi getirecektir. Bu yarışma sadece mektup yazmakla kalmıyor; aynı zamanda biz gençlerimize barışın, sevginin ve dayanışmanın değerini öğretiyor. Sizler, kelimelerinizle dünyayı daha güzel, daha anlayışlı bir yer hâline getirecek nesilsiniz. Gelin, savaşın karanlığına karşı aydınlık sözlerimizi birlikte söyleyelim. Gelin, kalemlerimizle umut olalım, sevgi olalım, barış olalım. Hepinizi bu anlamlı yarışmaya katılmaya ve kaleminizle dünyaya ışık saçmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Gündem, 21 Kasım 2025 14:59
Yorumlar (0)
Malatya'da Örtüaltı Böğürtlen Yetiştirilecek
Yavuz: Yeni Okul Binalarını Malatya'ya Kazandırdık
'Havlucu Memed' Tiyatrosu Yoğun İlgi Gördü!
Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi Projesi’nin Temeli Atılıyor
'MALATYA'YA İKİNCİ VİYADÜK İÇİN GAYRET EDECEĞİZ'
Yeşilyurtspor'lu 10 Futbolcu Bahis Cezası Aldı
Adıyaman Bulam'da 'Zerban Lokması' Dağıtıldı.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Hafta Sonu Vezne Hizmeti!
YEŞİLYURT'TA TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLERE KARŞI SIKI DENETİM!
Çocuk Korosu Öğrencileri Başkan Er'i Ziyaret Etti
Büyükşehir Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kuruyor
Büyükşehir Belediyesi Eğitime Destek Veriyor
Prof. Dr. İrvan: Etik Zayıfladıkça İyi Gazetecilik Ölüyor
Drejanlılar Derneği'nden Vali Yavuz'a Ziyaret
Babacan: Balkanlar Türkiye İçin Stratejik Öneme Sahip
Taşkın: Battalgazi Örnek İlçe Oluyor
Kanserle Mücadele Ve Erken Tanı Konferansı
'Havlucu Memed Anlatıyor, Lütfü Acıbucu ve Ekibi Söylüyor' Etkinliği
BAL'da Tek Maç Var
Öğretmen atamaları bu ay yapılacak
Yeni Malatyasporlu Futbolculara Men Cezası Verildi
170 Milyonluk Sümer Arazisinin Satışı İptal Edildi
Yeşilyurt Lezzet Caddesi Restore Ediliyor
Depremzede Tüzel Kişiliklerin Hak Sahiplikleri Ellerinden Alındı
Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavının bir oturuma düşürülmesi tepki çekti
Yıldırım: Dosyaya çalışmayan bir Hakim Adil Karar Veremez
Çiğ Sütteki Sessiz Tehlikeyi Ortaya Çıkardı
MASTÖB 28 Aralıkta Kongreyi Topluyor
Yeşilyurt Lezzet Caddesi Restore Ediliyor
Veli Ağbaba'dan Bakan Ersoy'a Soru Yağmuru
Küçük Sanayi Esnafına Konut Altı Dükkanlar Verildi
Fırat EDAŞ, Kış Şartlarına Karşı Sahada Önlem Alıyor
Malatya da Kent Bostanları Kurulmasın İstendi
Malatya TSO ile Osmaniye TSO kardeş oda oldu
Yeşilyurt'ta Öğrencilere Ücretsiz Kurs Desteği!
Zirai Donun Kayısı ve Ekonomiye Etkileri Araştırılacak
Başkan Geçit Halk Ozanı Abuzer Aşkınses'i Ziyaret Etti
Ankara Hekimhanlılar Derneğinde Dayanışma Etkinliği
MİAD Başkanı Aktaş: Malatya İçin Seferber Olmalıyız
