Büyükşehir Belediyesi Eğitime Destek Veriyor
Eğitim, 20 Kasım 2025 10:11Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Kernek Külliyesinde ücretsiz YKS’ye hazırlık kursu gören öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Er, 318 üniversite hazırlık öğrencisine 1500 YKS’ye hazırlık kitabı dağıttı.
Başkan Sami Er, Büyükşehir Belediyesi Kernek Külliyesinde derslikleri ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.
BAŞKAN ER: “KAMU KAYNAKLARINI YERİNDE KULLANMAK EN BÜYÜK KAZANCIMIZ”
Büyükşehir Belediyesinin dijital dershane hizmetinden bahseden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, imkânı olmayan öğrencilerin sınav giriş ücretlerini geçen sene olduğu gibi bu yılda ödeyeceklerini söyledi.
Üniversiteye hazırlanan öğrencilere bir dizi tavsiyelerde bulunan Başkan Er, "Yeter ki gayret olsun başarı gelir. Samimiyet olacak, birde takip ve çalışmak. Azim ve gayret olmalı. Biz de devletin imkân ve kaynaklarını nitelikli kullanmaya çalışıyoruz. Kamu kaynaklarını yerinde kullanmak en büyük kazancınız oluyor. Sizlerin memnun olmanızdan biz de ziyadesiyle memnun olduk" dedi.
Öğrenci ve öğretmenlerin memnuniyetlerinin kendilerini mutlu ettiğini ve motivasyonlarını artırdığını kaydeden Başkan Sami Er, "Demek ki iyi yoldayız. Öğrenci ve öğretmenlerin bu çalışmaları beğenmeleri motivasyonumuzu artıyor. Bunlar heyecanlı ve zor süreçler. Gayret ederseniz, samimiyet olursa başarı oluyor. Azmin önünde hiçbir şey duramaz, yeter ki azmedin. Azmederseniz başarırsınız. Başarı artıkça mutluluk ve motivasyonumuz artıyor. Her şeyimiz gençlerimiz. Allah zihin açıklığı versin. Bu süreçler stresli ama yürüyeceksiniz. Sadece öğrenmek değil egzersiz önemlidir. Her zaman pratik yapın. Çalışınca oluyor. Allah kolaylık versin" dedi.
Başkan Er, öğrencilere dijital dershaneyi takip etmelerini de önerdi.

GÜMÜŞ: “DERSHANELERLE YARIŞACAK TÜRDE EĞİTİM ALIYORUZ”
YKS'ye hazırlanan Selin Gümüş, "Başkanım zor bir süreç ama aldığımız dersler, dershanelerle yarışacak türde bir eğitim alıyoruz" diyerek, Başkan Er'e teşekkür etti.
Matematik öğretmeni Refika İmran Yücel ise öğrencilerin iyi bir ortamda ders aldıklarını ifade ederek, şunları söyledi; "Ortam çok iyi. Çorba ikramı var. Öğrencilerle çok memnun. Katılımda çok iyi. Öğrencilerimiz güzel ve sıcak bir ortamda eğitim alıyor. Sıkıntı olursa hemen çözülüyor. Herkes ilgili davranıyorlar. Milli eğitimde yakından ilgileniyor. Sizlerde destek sağlıyorsunuz, teşekkür ederiz."
Edebiyat öğretmeni İbrahim Aslantaş ise Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e teşekkür ederek, "Burada kaliteli bir eğitim veriyoruz. Bu özel kurumlarla yarışmanın ötesinde öğrencilerimiz burada daha iyi eğitim alıyorlar. İmkânlarımızda çok iyi. Yüzde 200 verim alabileceğimiz bir ortam var" ifadelerini kullandı.
Başkan Sami Er daha sonra Nezaket Okullarında eğitim gören 4-6 yaş çocukları ziyaret etti. Başkan Er, çocuklara eğitici setlerden hediye etti.
Başkan Er, külliye içerisinde bulunan Kültür ve Sanat Atölyelerini de ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kursiyerler, verilen kurslardan memnun olduklarını, hocaların kendileriyle yakından ilgilendiğini ve iyi öğrettiklerini söylediler.
İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e teşekkür etti.
KERNEK KÜLLİYESİNDE 318 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kernek Külliyesinde sabah ve öğlen 13 şubede 318 öğrenciye, İl Milli Eğitim ve Halk Eğitim'den öğretmenler tarafından ders veriliyor.
2024 yılında külliyede eğitim gören 170 öğrenci çeşitli üniversitelere yerleşti. Bütün öğrencilere ücretsiz YKS kitabı desteği sağlandı. Öğrencilere bu yılda ücretsiz olarak 1500 YKS’ye hazırlık kitabı verildi. Bunun yanında külliyede eğitim gören öğrencilere her gün ücretsiz çorba ve çay ikramı da yapılıyor.

Eğitim, 20 Kasım 2025 10:11
Yorumlar (0)
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
