Malatya'da 2 Bin 200 Fidan Toprakla Buluştu
Gündem, 12 Kasım 2025 18:10Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 2019 yılında başlatılan, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda başlatılan ‘Geleceğe Nefes Kampanyası’ kapsamında 11 Kasım Saat 11.11’de 2 bin 200 fidan toprakla buluştu.
Battalgazi İlçesi Yeniköy Mahallesi Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı yanında gerçekleştirilen fidan dikim programı sırasında bir konuşma gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Sami Er: "Beydağı'nı yeşillendirme seferberliği içine gireceğiz."
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bu yıl 'Sevdamız Yeşil Vatan' temasıyla düzenlenen 11 Kasım 'Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında fidan dikim törenine katıldı.
Battalgazi Yeniköy bölgesinde gerçekleştirilen fidan dikim töreninde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Ülkemizin geleceğine, doğamıza ve yeşil vatanımıza sahip çıkmak için bir aradayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında yayımladığı genelgeyle her yıl 11 Kasım günü 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak ilan edilmiştir. Bu güzel gün sadece bir ağaç dikme etkinliği değil; doğaya, çevreye ve geleceğe olan sorumluluğumuzu hatırlatan bir farkındalık günüdür. Birileri ciğerlerimizi yaksa da biz öyle bir medeniyetten geliyoruz ki; Peygamber Efendimizin 'Kıyâmet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fide bulunsa, kıyâmet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın' hadisiyle yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya'nın daha da güzelleşmesi, yeşil alan miktarının artması için yoğun bir çaba gösterdiklerini dile getiren Başkan Er, şunları kaydetti:
"Parklarımızı, yeşil alanlarımızı, mesire yerlerimizi çoğaltıyor; çevreye duyarlı bir şehir olma hedefiyle çalışıyoruz. Bugün Malatya'mıza nefes olacak yeni bir yeşil alan kazandırıyoruz. Bugün diktiğimiz her bir fidan, geleceğe bırakacağımız en kıymetli miraslardan biridir. Çünkü biliyoruz ki toprağa dikilen her bir fidan, sadece bir ağaç değil nefes, umut ve yaşamdır."
Başkan Sami Er, bir yandan Malatya'yı inşa ederken diğer yandan da kentte yeşil alan miktarının artması için çalışmalar yaptıklarını dikkati çekerek, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlarımız, yerelde de valimiz, Büyükşehir Belediyesi, milletvekillerimiz ve kamu kurumlarımız ile hep birlikte şehrimizi ayağa kaldırıyoruz. Negatif enerji yayanlara rağmen şehrin nasıl ayağa kalktığını, kentin her yerinde şantiye olduğunu hep birlikte müşahede ediyoruz. İnsanların kalıcı konut ve iş yerlerine kavuşması için canla başla çalışırken şehrin yeşil alanları, peyzajı ve daha da güzelleşmesi için uğraşıyoruz. Bu anlamda 2026 yılı peyzaj yılımız olacak. Beydağı'nın ağaçlandırılması için her zaman bir çabamız var. Bu noktada fidan ihalesi yaptık. Beydağı'nı yeşillendirme seferberliği içine gireceğiz. Daha yeşil bir Malatya ve Türkiye için hazırız" dedi.
Malatya Valiliği ile Malatya Orman İşletme Müdürlüğünün organizasyonu kapsamında yüzlerce öğrenci, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile gönüllü derneklerin katılımıyla 2 bin 200 fidan toprakla buluşturuldu.
Başkan Sami Er, çocuklarla birlikte fidan dikti.


Gündem, 12 Kasım 2025 18:10
Yorumlar (0)
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
