Ulu Önder Atatürk Malatya'da Törenle Anıldı
Gündem, 11 Kasım 2025 19:12Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Malatya'da törenlerle anıldı.
Vali Seddar Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Eşsiz Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 87. Yıl Dönümünde İlimizde düzenlenen törene katıldı.
Törene; Vali Seddar Yavuz, 2'nci Ordu Komutanı Korg.Zorlu Topaloğlu, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Aydın Kılıç, 7'nci Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Serdar Akkoyun, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Nusret Akpolat, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Recep Bentli, Baro Başkanı Av. Onur Demez, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar askeri ve mülki idare amirleri ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 87. Yıl Dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saat 09.05’te çalınan sirenlerle Atatürk’ün, manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile şanlı bayrağımız yarıya indirildi.

Vali Seddar Yavuz, Anıt Şeref Defterine Atatürk ‘e hitaben yazdığı mesajda ; “Aziz Atatürk; Ebediyete irtihalinizin 87’nci yıl dönümünde, saygı, minnet ve rahmet duygularımızla manevi huzurunuzdayız.
İstiklalimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk; bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyeti korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde aktarmak için kararlılıkla çalışıyoruz. Bu kutsal emaneti daima yükseltmeye devam edeceğimizden emin olunuz. Mücadele azminiz, ileri görüşlülüğünüz ve milletimize duyduğunuz sonsuz güven, bizlere her daim ilham kaynağı olmaktadır.
Bu inançla, Cumhuriyetimizin değerleri ışığında ilimizi yeniden imar ediyor, yaşadığımız zorlukların ardından devletimizin desteği ve milletimizin dayanışmasıyla şehrimizi daha güçlü bir geleceğe hazırlıyoruz. Türk Milleti olarak, aziz hatıranızı derin bir saygı ve şükranla anıyor; sizi, silah arkadaşlarınızı, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Ruhunuz şâd, mekânınız cennet olsun.” diyerek Anıt Şeref Defterini imzaladı.

Tören, Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki heyetin Atatürk evini ziyaret etmesinin ardından, Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezinde devam eden programda; saygı duruşu ve İstiklal Marşını müteakiben Aziz Atamızın sesinden 10. Yıl Nutku dinlendikten sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği iki öğrenci tarafından günün anlam ve önemine dair şiirler okundu. Akabinde 2. Ordu Komutanlığında görevli personel tarafından “Atatürk” konulu konuşma yapıldı.
Program son olarak Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Oratoryosu ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların sunumu ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Gündem, 11 Kasım 2025 19:12
Yorumlar (0)
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
