Ağbaba: Atatürk Devrimleri Yaşamaya devam Ediyor
Gündem, 10 Kasım 2025 20:49CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Atatürk devrimleri, düşünceleri ve ilkeleri bizlerle birlikte yaşamaya devam ediyor” dedi.
Ağbaba Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 87.yılında yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bağımsızlık savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 87. yılında sevgi ve özlemle anıyorum. 10 Kasımlar, bir anma ve matem günü olmaktan çok, Mustafa Kemal'in eserlerinin genç nesillere daha iyi öğretildiği günler olmalıdır. Tüm dünyanın örnek aldığı ulusal Kurtuluş Savaşı sonrasında ortaya konulan çağdaşlaşma adımları ve devrimler gençlerimize her zamankinden daha fazla aktarılmalıdır” dedi.
Atatürk’ün sadece bir askeri deha değil; aynı zamanda bir milletin küllerinden yeniden doğmasını sağlayan büyük bir devlet adamı, aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın simgesi olduğunu kaydeden Ağbaba, “Onun önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, halk egemenliğine, özgürlüğe, eşitliğe ve bilime dayanan temeller üzerinde yükselmiştir. Bugün bizlere düşen en büyük görev, Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak, Cumhuriyetimizin değerlerini kararlılıkla savunmak ve O’nun gösterdiği muasır medeniyetler yolunda ilerlemektir. Ekonomik sıkıntıların, adaletsizliklerin ve kutuplaşmaların gölgesinde, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ne kadar hayati olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır.” Dedi.
İleri görüşlülüğü ve mücadele ruhu ile yok olmaya yüz tutmuş bir imparatorluktan çağdaş bir ülke yaratan büyük bir devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözüyle, Türk halkına olan inancını ortaya koyduğunu belirten Ağbaba, “Bizler de bu ülkenin her bir yurttaşı olarak, O’nun emanet ettiği Cumhuriyet’i sonsuza dek yaşatmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.
Gündem, 10 Kasım 2025 20:49
Yorumlar (0)
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
