AK Parti Teşkilatı Kızılay'a Kan Bağışladı
Sağlık, 31 Ekim 2025 20:51AK Parti Malatya İl Başkanlığı, 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası dolayısıyla AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı öncülüğünde başlatılan kan bağışı kampanyası kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı.
Malatya Park AVM önünde Türk Kızılayı Noktası’nda AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, İl Kadın Kolları Başkanı Esin Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Kağan Mercan, Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, Arapgir İlçe Başkanı Ali Fikri Konukçu, il ve ilçe teşkilat mensupları kan bağışında bulunarak toplumsal farkındalık çağrısında bulundu.
Basın mensuplarına yaptığı açıklamada İl Başkanı Ali Bakan, kan bağışının önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Bugün burada, insan hayatına doğrudan dokunan bir konunun önemine dikkat çekmek için bir aradayız. Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığımızın öncülüğünde başlatılan bu anlamlı kampanya ile amacımız; toplumumuzda kan bağışının önemine dair farkındalık oluşturmak, her bir vatandaşımızı bu hayati konuda duyarlılığa davet etmektir.

Ülkemizde her yıl yaklaşık 2 milyon ünite kana ihtiyaç duyuluyor. Bu ihtiyacın tek kaynağı, sağlıklı bireylerin gönüllü bağışlarıdır. Çünkü kan, laboratuvar ortamında üretilemeyen tek tedavi aracı, tek dokudur. Her gün ülkemizde binlerce kişi; ameliyatlar, doğumlar, kazalar, kan hastalıkları ve kanser tedavileri gibi nedenlerle kana ihtiyaç duymaktadır.
Bağışlanan her kan, bir başka kalbin yeniden atmasına, bir çocuğun yeniden gülmesine, bir ailenin umutla yarına bakmasına vesile olur. Bir kan bağışı üç hayat kurtarır. Devletimiz, Türk Kızılay’ımız, ülke genelinde kan temini için büyük bir gayretle çalışıyor. Ancak bu çabanın kalıcı olabilmesi, kan bağışının bir seferlik değil, düzenli bir alışkanlık hâline gelmesiyle mümkündür.
Bizler de bu farkındalığı artırmak, vatandaşlarımızı gönüllü bağışa teşvik etmek için buradayız. Bu vesileyle, tüm hemşehrilerimi kan bağışına davet ediyorum. Bağışlanan kan, umut demektir. Gelin, bu umudu hep birlikte büyütelim. Katkı sunan Türk Kızılay’ımıza, sağlık çalışanlarımıza ve duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim, yaptığımız her iyiliği milletimizin birliği, dirliği ve sağlığına vesile kılsın.”

Sağlık, 31 Ekim 2025 20:51
Yorumlar (0)
Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Toplantısı Ankara’da tamamlandı
İngiltere'den Arapgir'e geldi, otel satın aldı
33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı
ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!
13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü
Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti
Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4
Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz
Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...
Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?
Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye
TGK’dan, medya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri!
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
