Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Gündem, 23 Ekim 2025 10:40Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında, kırsal konut projelerinde gelinen son durumun ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıya Vali Seddar Yavuz’ un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar, Vali Yardımcıları Osman Kural ve Ali Açıkgöz, Kaymakamlar, Battalgazi Belediye Başkanı, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı, ilgili kurum müdürleri, Çevre Şehircilik yapı işlerine bağlı firma yetkilileri ve kırsal konut projelerinde görev alan müteahhitler katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, “Bugün ilçelerimizde yürütülen kırsal konut projelerimizin son durumunu değerlendirmek üzere bir aradayız. İlçe ilçe projeleri yerinde inceleyerek eksiklikleri tespit edecek, kısa süre içerisinde teslim edilebilecek konut gruplarına ilişkin yeni planlamalar yapacağız.Kış mevsiminin yaklaştığı bu dönemde; haftalık, 15 günlük, aylık ve iki aylık süreçlerde atacağımız adımları, yüklenici firmalarımızdan beklentilerimizi ve sahadaki ilerlemeyi birlikte değerlendireceğiz. Bakanlığımız adına aramızda bulunan Genel Müdür Yardımcımız, sürecin genel değerlendirmesini ve yapılacak çalışmalara ilişkin görüşlerini bizlerle paylaşacak.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un öncülüğünde yürütülen bu büyük dönüşüm projesi; Bakanlığımız, Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz ve tüm personelimizin gayretiyle devam etmektedir. Yerelde ise valiliğimizin koordinasyonunda; Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kaymakamlarımız ve tüm kurumlarımız süreci yakından takip etmektedir. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Elbette coğrafi genişliği ve proje sayısının fazlalığı nedeniyle bazı zorluklar yaşanabiliyor. Ancak tüm bu zorluklara rağmen çalışmalarımız yüzde 95 seviyesine ulaşmıştır. Kalan kısmın da en kısa sürede tamamlanması için sahadaki ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Vatandaşlarımızın bir an önce sıcak yuvalarına kavuşması en büyük hedefimizdir. Her bir yüklenici firmamızdan da aynı hassasiyetle ve azimle çalışmalarını sürdürmelerini bekliyoruz. Bugüne kadar özveriyle çalışan, sorumluluğunu yerine getiren, süreci hızla ilerleten tüm ekiplerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.Malatya’mızın yeniden ayağa kalkması için hep birlikte el birliğiyle, gönül birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Toplantı, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.
Gündem, 23 Ekim 2025 10:40
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
