Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin
Ekonomi, 19 Ekim 2025 07:34Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, son günlerde Elazığ, Kahramanmaraş ve Sivas Milletvekillerinin Malatya Kayısısına yönelik açıklamalarına karşı yaptığı açıklamada, “Toprağa saksıda dokunan, çiçeği balkonda gören, kayısıya fotoğraflarda gören siyasetçiler kayısıdan uzak dursun. Kayısı siyasete alet edilecek bir konu değildir. Kayısıyı siyasete malzeme yapmak bu ülkeye ihanettir.” dedi.
Keskin, milletvekillerini sorumluluk sınırları içinde siyaset yapmaya davet ederek, “Bölgesel siyaset yapmak bu ülkeye çok büyük zararlar verdi, bölgesel siyaset yapmak ülkemiz için felakettir.” ifadelerini kaydetti.
Milletvekillerini kayısıyı siyasete malzeme yapmak yerine çiftçilerin sorunlarını çözmeye davet eden Keskin, “yörenizdeki kayısı çiftçisinin hangi sorun ya da sorunlarını çözdünüz, hangi derdine derman oldunuz, kayısının ekonomik değerinin artması için hangi çaba ve girişimlerde bulundunuz?” şeklindeki soruyu yöneltti.
MESOB Başkanı Şevket Keskin’in yazılı açıklaması şu şekilde:
Elazığ, Kahramanmaraş ve Sivas Milletvekillerinin Malatya Kayısına yönelik planlı saldırı girişimlerini gülerek izliyor, ancak siyasetin düştüğü durumu ise üzülerek takip ediyoruz. Hayatlarında kayısı bahçesine girmemiş, kayısı bahçesinde toprağın tozuna bulaşmamış olan siyasetçilerin kayısı ile ilgili meselelere girip konuşması çözüm değil, sorun üretir.
Toprağa saksıda dokunan, çiçeği balkonda gören, kayısıya fotoğraflarda gören siyasetçiler kayısıdan uzak dursun. Kayısı siyasete alet edilecek bir konu değildir. Kayısıyı siyasete malzeme yapmak bu ülkeye ihanettir. Binlerce çiftçinin geçim kaynağı olan ve yaz aylarında bölgemizde on binlerce insanımızın çalışma alanı olan, Türkiye’nin dünyada ihracatta söz sahibi olduğu nadir ürünlerden birisi olan Malatya Kayısısından kirli el ve emellerinizi uzak tutun, siyasetin sorumluluk sınırları içinde kalın.
Bölgesel bir ürün olan Malatya Kayısısına saldıran, bilim, akıl ve izandan uzak sayın siyasetçilere sormak lazım; yörenizdeki kayısı çiftçisinin hangi sorun ya da sorunlarını çözdünüz, hangi derdine derman oldunuz, kayısının ekonomik değerinin artması için hangi çaba ve girişimlerde bulundunuz?
Sayın Milletvekillerine sormak lazım; siz çiftçinin kredi borçlarını ödeyebilmeleri için hangi politikaları geliştirdiniz, çiftçinin kredilere rahat ulaşabilmesi için hangi çözüm yollarını ürettiniz? Çiftçi için üretmiş olduğunuz, hayata geçirmiş olduğunuz bir tane proje ve uygulama var mı? Esnaf ve tüccar için hangi çözüm yollarını hayata geçirdiniz?
Bölgemizde kayısı yetiştiren çiftçimizin, üreticimizin, tüccarımızın, esnafımızın bir birine karşı bir sorunu ve problemi yoktur, olmadı. Bölgemiz de kayısı yetiştirerek milli ekonomimize destek ve katkı sağlayan vatandaşımızın küçük bölgesel anlayışı ve çabası yoktur, hiç olmadı. Sorun bilincini kaybetmiş siyasetçilerin suni gündem oluşturma çabasıdır. Bölgesel siyaset yapmak bu ülkeye çok büyük zararlar verdi, bölgesel siyaset yapmak ülkemiz için felakettir.
Sayın milletvekilleri; çiftçiye, esnafa, tüccara verdiğiniz bir katkı yok, bari konuşarak rahatsızlık vermeyiniz.”
Ekonomi, 19 Ekim 2025 07:34
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
