Yeni Çarşı da Son Durumu Mimarlar Değerlendirdi
Gündem, 14 Ekim 2025 11:12Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ve Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel ve Mimarlar yeni çarşıyı ziyaret ederek eksikliklerin tamamlanmasını yerinde gördü.

Yeni Çarşıyı gezen Malatya Mimarlar Ofası Başkanı Yunus Emre Fidanel, olumlu gelişmeler gördüklerini belirterek şunları söyledi:
"Malatya Milletvekilimiz Sn. Abdurrahman Babacan ile birlikte 6 Şubat depremlerinde tamamını kaybettiğimiz Çarşı Merkez Projesini sahada inceledik.
Projenin ilk tasarımından itibaren her aşamasını takip ettiğimiz, kent hafızasına ve kültürüne uygun yapılması için müdahalelerde bulunduğumuz bu proje 2.5 yılın ardından bitme aşamasına geldi.
İlk hazırlanan projedeki hatalarla ilgili talep ettiğimiz cephe ve çevre düzenleme projelerinin revizyonundan sonra tekrardan yapılan imalatların bütününe baktığımızda genel olarak olumlu bir intiba oluştu bizlerde. Tabiki bu projede ciddi geri dönüşü olmayan hatalar yapıldı ve mimar gözüyle eleştirebileceğimiz noktalar halen olsa da genel olarak mimari revizyonlardan sonra Malatya'nın beğeneceği bir çarşı haline dönüştürüldüğünü düşünüyorum. Özellikle çarşımızda yaşamın ve ticaretin başlamasıyla birlikte çok hızlı bir şekilde umutlarımız yeniden yeşermeye başlayacaktır.
Bu süreçte projenin eksik ve hatalı yerlerinin yeniden düzenlenmesi için ısrar ve sabırla emek veren, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum ile Malatya arasında 2 yıl boyunca köprü olan Sn. Vekilimiz Abdurrahman Babacan'ın mücadelesini tarihe not düşmek istiyorum.
Artık insanlarımızın yaşadıkları travmaları atlatabilmesi için hep birlikte el ele hareket ederek motivasyonumuzu yükseltmek zorundayız. Yıkılan hayatlarımızı yeniden ayağa kaldırmak boynumuzun borcudur. Bu anlamda vatandaşlarımızdan esnaflarımıza, siyasetçilerimizden stk'larımıza kadar her kesimin eleştiri dilinden kurtulup bu şehrin enerjisini yükseltmeliyiz."
Gündem, 14 Ekim 2025 11:12
Yorumlar (0)

CHP Malatya İl Kongresi Yapılıyor

Akçadağ Gürkaynak Kanalizasyona Kavuşuyor

Deprem Çalıştayının Özet Raporu Yayımlandı

Şirketlerin kurumsallaşması için imzalar atıldı

Arguvan Belediyesi Öğrencilere Beslenme Yardımına Devam Ediyor

BBP Doğanşehir İlçe Başkanlığına Toraman Seçildi

Türkiye’nin Dört Bir Yanından STK’lar Malatya’da Buluştu

20. Turgut Özal Karakucak Güreşleri 18 Ekim'de

Gazeteciler Cemiyeti, Tekirdağ'ın Başkanı Candan Yüceer ile bir araya geldi

Dr. Vahap Şahin: Deprem Konutlarını Teslim Ediniz

MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN ZİYARETLER

Keskin, Elitaş ve Güler’e Esnaf Dosyasını Sundu

MASKİ 12 Mahallede Su Kesintisi Yapacak

AFETLERE DEĞİL DİRENÇLİLİĞE YATIRIM

'HER EV BİR ATÖLYE' PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Gazeteciler Cemiyeti Tekirdağ'da

AYM'den, Basın İlan Kurumu kararı: İlan kesme cezası verme yetkisine iptal

Yeşilyurt Kent Konseyinin Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

YAĞMURA RAĞMEN ALİŞAN COŞKUSU

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ COŞKUSU SONA ERDİ

Malatya'da Danişmentliler Devleti

Hekimhan Belediyesi ilk Kreşini Hizmete Açıyor

Şemsi Belli'yi Ölüm Yıldönümünde Rahmetle Anıyoruz

Malatya'da Murat Boz Coşkusu

MALATYA’DA HERKES İÇİN KÜLTÜR SANAT

Ankara'da Bulgur Pilavına Kaşık Salladılar

Malatya'da 2 Kişi Uyuşturucudan Tutuklandı

Aliağa FK, Yeni Malatyaspor'a Gol Yağdırdı: 8-1

Yeşilyurtspor, Erciyes ile puanları paylaştı: 0-0

Mamulo Hoca İçin Mevlüt Okutuldu

Malatya'da Mahkumlar Oto Yıkamaya Başladı

Malatya’da 10 Ekim Katliamında Ölenler Anıldı

İşadamı Murat Ülker'in, büyüleyen klasik otomobil konvoyu

Aydilge Malatyalıları Coşturdu

MTÜ Tıp Fakültesi’nde Beyaz Önlük Heyecanı

TSO Yönetimi Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Bağımlılıkla Mücadelede Paneli Düzenlendi

Battalgazi Belediye Nikah Ücreti Almayacak

CHP'de İlçe Başkanları Barış Yıldız'a Tam Destek Verdi
