MALATYA’DA FESTİVAL COŞKUSU SÜRÜYOR
Gündem, 08 Ekim 2025 01:25Malatya Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü gününde konserlerden atölyelere, söyleşilerden çocuk etkinliklerine uzanan dopdolu programıyla şehir, sanatın ve kültürün enerjisini her köşesinde hissettirdi.

Malatya Kültür Yolu Festivali dördüncü gününü geride bıraktı.
Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen “Aspendos Ensemble” Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. Tangonun tutkulu dünyasını yansıtan eserler, solist Nurdan Küçükekmekçi’nin yorumlarıyla coşkuyu zirveye taşıdı. Küçükekmekçi’ye sahnede piyano, viyolonsel ve kontrbastan oluşan trio eşlik etti. Yerli ve yabancı tango eserleri özgün düzenlemelerle yorumlanırken, dansçıların etkileyici koreografileri geceye görsel bir zenginlik kattı.
Müzisyen Özgür Babacan şarkılarıyla Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Fahri Kayahan Salonu’nda sevenlerine unutulmaz bir müzik yolculuğu sundu.
Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Fahri Kayahan Salonu’nda gerçekleşen söyleşide oyuncu Osman Doğan, dinleyicilerle sahne sanatlarının inceliklerini ve oyunculuk serüvenindeki deneyimlerini paylaştı.
Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Çarpana” ve “Mozaik” atölyeleriyle katılımcılar, geleneksel el sanatlarında üretim yaparak yaratıcılıklarını geliştirdi.
Festivalim mobil tırı “Sinema Yollarda”, Akçadağ ilçesinde vatandaşlara açık hava sineması keyfini yaşattı.
ÇOCUKLAR MUTLU, ŞEHİR MUTLU
Malatya 100.Yıl Kent Parkı’nda kurulan, birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” minik misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Çocuklar festivalin dördüncü gününde, “Bil Bakalım Bilgi Yarışması“ ve “Sezgin Maden ile 7 Bölge 7 Çocuk” etkinliklerinde eğlenirken öğrendikleri unutulmaz deneyimler yaşadı.
Minik Malatyalılar, Malatya Park Yeşil Sinema’da gerçekleşen TÜRSAK ile 21. Çocuk Filmleri Festivali kapsamında gerçekleşen atölyeler ve film gösterimleri ile sinema sanatını yakından keşfetme imkanı buldu.
Gündem, 08 Ekim 2025 01:25
Yorumlar (0)

Malatya'da Uyuşturucudan 11 Kişi Tutuklandı

MALATYA HAVALİMANI’NDAN 75 BİN YOLCU UÇTU

Bahçebaşı TOKİ Konutlarının Anahtarları Teslim Edildi

'TÖ. Üniversitesi ile Ortak Projeler Hazırlayacağız'

Eti Çocuk Tiyatrosu Malatya'da Çocuklarla Buluşacak

Türkiye'nin En büyük Cemevi 11 Ekim’de açılıyor

Darende'deki Aslantaşlar Malatya'ya Taşınıyor!

Akçadağ Armudu 150 Lira!

Ağbaba: Enflasyonun sebebi yastık lobisi oldu

Geçit: Sivil Toplum Kuruluşları, Toplumun Vicdanı ve Sesidir

MALATYA’DA KARADENİZ EZGİLERİ YANKILANDI

Keskin’den Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne Ziyaret

Yeşilyurt'ta Sular 16 Saat Kesilecek

Battalgazi Belediye Bütçesi 3 Milyarı Aştı

Kadınlar Kırkgöz Sahil Park’ta Bir Araya Geldi

Sadıkoğlu: Artan maliyetler istihdamı etkiliyor

'Ana Arı Yetiştirme' Kursunu Sona Erdi

ALTAY’DAN MALATYA’DA UNUTULMAZ PERFORMANS

Prof.Dr. Hayaloğlu En Etkili Bilim İnsanları Arasında

MİAD MALATYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE KATILDI

Babacan: Kayısı Üreticilerine Don Ödemeleri Başlıyor

CHP Malatya İl Kongresi 15 Ekim'de Yapılacak

Darende de Sokak Hayvanlarına 52 Dönümlük Yuva

Darende'de Tarihi Aslanlar sahipsiz kaldı

Malatya Esnaf Camiasından Gazze’ye Destek

Gürsoy: Malatya 2022'den Beri Şansızlık Yaşamaktadır

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE HAFTA SONU COŞKUSU

SİNAN AKÇIL’DAN MALATYA’DA FİLİSTİN’E DESTEK

Öğrenciler Arguvan İçin Proje Hazırlayacak

Özal Mahallesine İçme Suyu Hattı Döşendi

Başkan Geçit, Mahallelerde Sorunları Dinliyor

Demiri sanata dönüştüren usta: Atığın içinde sanat var

'OKULLARARASI ATIK PİL YARIŞMASI BAŞLADI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILDI

Arapgir'de Kilit Taşı Döşemesi devam ediyor

Malatya'da Kamyon Denetimlerine Başlandı

Malatya’da suç oranlarında düşüş yaşandı

'Tekirdağ'da Yaşayan Malatyalı Sayısı 20 Bini Aştı'

Doğanşehir Sürgü Barajı Kurudu
