Yılmaz: Malatya’ya yatırım yapana prim desteği sağlayacağız
Ekonomi, 27 Eylul 2025 10:54Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MİAD Ankara Şubesi’nin 1. yıl programında Malatya’ya yönelik dikkat çekici mesajlar verdi. Yatırım teşvikleri, deprem konutları, şehir merkezi çalışmaları ve sağlık yatırımları gündeme geldi. Yılmaz "Malatya’ya yatırım yapana prim desteği sağlayacağız" dedi.
Cevdet Yılmaz, Malatya’ya yapılacak yatırımların yeni prim teşviklerinden faydalanacağını açıkladı. Bu uygulamanın ilk kez teşvik politikalarına eklendiğini vurgulayan Yılmaz, “Malatya’ya daha fazla yatırım bekliyoruz” diyerek iş dünyasına çağrı yaptı.
80 BİN KONUT YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK
Deprem konutlarına değinen Yılmaz, Malatya’da toplam 79 bin 420 konut ve ticari yapı projesi bulunduğunu söyledi. Bunların 46 bin 533’ünün teslim edildiğini, kalan 32 bin 887’sinin ise yıl sonuna kadar hak sahiplerine verileceğini ifade etti. Böylece Malatya’da yaklaşık 80 bin bağımsız birimin tamamlanacağını belirtti.
ŞEHİR MERKEZİNDE YENİ PSİKOLOJİ
Malatya şehir merkezinde oluşan “çalışmalar durdu” algısına da değinen Yılmaz, aslında şehrin dışında büyük ölçekli inşaatların sürdüğünü, merkezdeki çalışmaların da hızla devam ettiğini kaydetti. “Çarşı tamamlandığında Malatya deprem psikolojisini atacak, yeni bir motivasyonla yoluna devam edecek” dedi.
MALATYA BİLİM VE SAĞLIKTA DÜNYA MARKASI
Malatya’nın yetiştirdiği devlet adamları İsmet İnönü ve Turgut Özal’ı anan Yılmaz, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Merkezi’nin Avrupa’da birinci, dünyada ikinci sırada olduğunu hatırlattı. “Doğuda, Malatya’da dünya ölçeğinde bir merkezimiz var” sözleriyle kentin bilim alanındaki katkısını vurguladı.
SAĞLIK VE ÜNİVERSİTE YATIRIMLARI DEVAM EDECEK
Onkoloji Hastanesi ve üniversite yatırımlarının süreceğini açıklayan Yılmaz, demiryolu elektrifikasyonu için sadece bu yıl 750 milyon TL’den fazla kaynak ayrıldığını söyledi. Malatya’nın insan kaynağı, girişimciliği ve kültürüyle hem bölgesine hem de Türkiye’ye değer katmaya devam edeceğini dile getirdi.
Haber: Murat Çetin

Ekonomi, 27 Eylul 2025 10:54
Yorumlar (0)
Fırat EDAŞ, Kış Şartlarına Karşı Sahada Önlem Alıyor
Malatya da Kent Bostanları Kurulmasın İstendi
Malatya TSO ile Osmaniye TSO kardeş oda oldu
Yeşilyurt'ta Öğrencilere Ücretsiz Kurs Desteği!
Zirai Donun Kayısı ve Ekonomiye Etkileri Araştırılacak
Başkan Geçit Halk Ozanı Abuzer Aşkınses'i Ziyaret Etti
Ankara Hekimhanlılar Derneğinde Dayanışma Etkinliği
MİAD Başkanı Aktaş: Malatya İçin Seferber Olmalıyız
Bakan Yusuf Tekin, Cem Evini Ziyaret Etti
İYİ Parti Malatya İl Kongresi Yapıldı
Prof.Dr. Ramazan Özdemir'in Oğlu Evlendi
Malatya'da Tipi Sonrası 33 Kişi Kurtarıldı
Doğanşehir'de Kazalarda 2 Kişi Yaralandı
'Akçadağ da Saatlerce Elektrikler Kesilir mi?'
MİAD'dan Doğanşehir Fen Lisesi Öğrencilerine Özel Destek
Malatyaspor'da Bir Zamanlar Maradona Seferi
Darende de Belediye Ekipleri Kar Tedbiri Aldı
Doğanşehir'de TIR Devrildi, sürücüsü öldü
Sivas-Malatya Karayolu Ulaşıma Açıldı
Babacan: Malatya Bölgenin Adalet Merkezi Oluyor
BÜYÜKŞEHİR 7 BÖLGEDE İÇMESUYU HATTI İNŞA EDİYOR
Başkan Geçit, Esnafın Taleplerini Değerlendirdi
Deprem Nedenli Göçün Özet Raporu Yayınlandı
Arapgir'de 142 Sandalye Sahiplerine Teslim Edildi
ARGUVAN BELEDİYESİ SOSYAL KONUT ARSALARINI SATIŞA ÇIKARIYOR
AĞBABA; MALATYASPOR’A DESTEK İSTEDİ
Ağbaba: Malatya Huzur Evini Bin Gün Geçti Yapmadılar
Arapgir'de Yollar Asfaltlandı
MİNİK GÜREŞÇİNİN BÜYÜK BAŞARISI
ÇAMURLU MAHALLESİNİN YOLLARI ONARILDI
Bindal Mahallesinin içme suyu şebekesi yenileniyor
Malatya'da Kış Lastikleri Araçlara Takılıyor
Malatya'da Kazada 2 Kişi Öldü 3 Kişi Yaralandı
MALATYALILAR AVCILARDA BULUŞUYOR
Yaralama Olayına Karışan 2 Kişi Yakalandı
Malatya'da Silah Onarımı Yapan Şahıs Tutuklandı
'Hakem-bahis ağı' soruşturması genişliyor: Lig iptali gündeme gelebilir mi?
Barajları kuraklık mı, plansızlık mı kuruttu?
'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verildi
