Büyükşehir'den Hayvancılığa Destek
Ekonomi, 24 Eylul 2025 01:37Malatya Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı güçlendirmek ve üreticilerin modern, sürdürülebilir üretim yapmasını desteklemek amacıyla kapsamlı bir projeyi hayata geçiriyor. Proje, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların geçim kaynağı olan küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık ile arıcılık faaliyetlerini doğrudan desteklemeyi hedefliyor.
Malatya, coğrafi yapısı ve tarımsal potansiyeliyle Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık merkezlerinden biri. Ancak üretimin sürdürülebilirliği için hayvan refahının sağlanması ve üretici maliyetlerinin azaltılması büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Malatya Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin yaşam koşullarını iyileştirmek ve verimliliği artırmak için iki büyük destek programını başlatıyor.
Üreticilere 15 Milyon TL’lik Jeneratör Desteği
Toplam 15 milyon TL değerinde, 444 adet jeneratör, ücretsiz olarak üreticilere dağıtılacak. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılacak olan jeneratörler sayesinde; Koyun kırkma makinesi, süt sağım makinesi, bal sağım ve sır alma ekipmanları, çeşitli el aletleri ve küçük ölçekli tarım ekipmanları, aydınlatma araçları (lamba, fener vb.), cep telefonu ve küçük elektronik cihazların şarj edilmesi gibi temel ihtiyaçlar karşılanabilecek. Böylece üreticiler, modern hayvancılık ve arıcılık faaliyetlerini daha verimli ve hijyenik koşullarda sürdürebilecek.

Meralara Temiz Su Erişimi İçin Sıvat Dağıtımı
Malatya Büyükşehir Belediyesi, üreticilere yaptığı jeneratör desteğinin yanı sıra mera ve yaylalarda hayvanların temiz ve sürekli suya ulaşmasını sağlamak amacıyla sıvat dağıtımı yapıyor. Bu amaçla: Taşınabilir sac sıvatlar, sabit kullanım için beton sıvatlar Malatya genelindeki kırsal mahallelere dağıtılacak.
Bu sayede hayvanların su ihtiyacı yılın her döneminde hijyenik bir şekilde karşılanacak, üretimde verim kaybı en aza indirilecek.
Bugüne kadar kırsal kalkınmaya yönelik birçok projeyi hayata geçiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, önceki dönemlerde yaptığı; tohum, fidan ve yem desteği, sulama projeleri ile tarımsal sulama altyapısının güçlendirilmesi, modern tarım tekniklerinin yaygınlaştırılması amacıyla eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarıyla birlikte jeneratör ve sıvat dağıtımıyla tarımı ve üreticiyi desteklemeye devam ediyor.
Ekonomi, 24 Eylul 2025 01:37
Yorumlar (0)
KÜÇÜK KALPLERDEN BÜYÜK EZGİLER
Yeni Malatyaspor Puana Kavuştu: 0-0
Taşkın: Battalgazi'yi Afetlere Hazır Hale Getirdik
Battalgazispor'dan Futsal A Milli Takımına
Vali Yavuz: Veri girişlerini Başkanlar sorumludur
MASKİ İlçelere Malzeme Depoları Yapıyor
Geçit: İkizce, Malatya’nın Cazibe Merkezi Olacak
Malatya'da Sirenler 'Ata' İçin Çalacak
Malatya'da Gece Kontrolleri Artırıldı
İSTİHDAM BULUŞMALARI MALATYA’DA BAŞLIYOR
Arguvan’da doğalgaz çalışmaları başladı
Kiraz Ailesinin Acı Günü
Malatya'da 7 Aylık Gelin'in Şüpheli Ölümü
Van'da Çocuk Haberciliğinde Etik Dönüşüm Zirvesi
'DEPREM BÖLGESİNDEKİ ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI'
Ağbaba: Malatya OSB Arıtması Ne Zaman Bitecek?
Van’da Çocuk Hakları Çalıştayı başladı
TAŞTEPE MALATYA’NIN YENİ GÖZDE MAHALLESİ OLACAK
Başkan Er: Çocuklarımızın Geleceği İçin Çalışıyoruz
Başharık'ta Gençlik Merkezi ve Spor Sahaları Yapılıyor
PROF. DR. KEMAL SAYAR MALATYA KİTAP FUARI’NDA
Yeşilyurt’ta Şiir Ve Müzik Dinletisi Düzenlendi
Yeşilyurtlular Derneği Başkanlığına Cücemen Getirildi
Doğanşehir Belediyesi Çalışmalarını Yoğunlaştırdı
Başkan Er, 88 Yaşında Okumayı Öğrenen Kadınla Bir araya Geldi
Yeşilyurt Belediye Meclisi Gündem Maddelerini Onayladı
500 Bin Sosyal Konut Başvuruları Başlıyor
Fotoğrafçılar Darende İlçesini Fotoğrafladı
BATTALGAZİ’DE YATIRIM TURU
Pütürge-Örmeli'de Cem Evi Temeli Atıldı
Hekimhan'da 'Çocuklar Üşümesin' Kampanyası
Yeşilyurt'ta 'Bisiklet ve Yürüyüş Yolu' Yapılıyor
Şair ve Yazarlar Kitap Fuarını Değerlendirdi
Başkan Taşkın: Malatya Hızla Ayağa Kalkıyor
Doğanşehir'de Odun Keserken Uçuruma Yuvarlandı
Darende ilçesine İçme Suyu Takviyesi
Başkan Er: Malatya'nın Geleceğinde Gençlerimiz Olacak
H. Sadık Polat Ortaokulu'ndan Başkana Ziyaret
Çilesiz ve Karakavak Taziye Evleri Açılışa Hazırlanıyor
