Malatya'da Suç Oranları Azaldı
Asayiş, 10 Eylul 2025 05:52Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2025 yılının 1 Ocak – 31 Ağustos tarihleri arasındaki asayiş verilerini düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2025 yılının 1 Ocak – 31 Ağustos tarihleri arasındaki asayiş verilerini düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.
Emniyet, jandarma ve istihbarat birimlerinin koordineli çalışmalarıyla Malatya’da huzur ve güven ortamının güçlenmeye devam ettiğini belirten Vali Yavuz, “Kurallara uyan, başkasının hakkını gasp etmeyen vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Huzuru bozanlarla mücadelemiz ise kararlılıkla sürecek” dedi.
Terörle Mücadelede Operasyon Sayısı Düştü
Vali Yavuz, 2025’in ilk sekiz ayında 49 terör operasyonu gerçekleştirildiğini, 56 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 12’sinin tutuklandığını ve 17’sinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı.
2024 yılında 68, 2023’te 30 ve 2022’de 90 operasyon yapıldığını hatırlatan Yavuz, “Rakamlar 2024’e göre ciddi bir azalma olduğunu gösteriyor. Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Malatya’da da huzur sağlanmış durumda” dedi.
Düzensiz göçle mücadelede 2025’in ilk sekiz ayında 40 operasyon gerçekleştirildiğini, 58 organizatörün gözaltına alındığını, 9’unun tutuklandığını belirten Vali Yavuz, 421 düzensiz göçmenin yakalandığını söyledi. 2024’te aynı dönemde 598 düzensiz göçmenin yakalandığını hatırlatan Yavuz, “Bölgemizde huzurun sağlanmasıyla birlikte göç sayılarında önemli bir düşüş yaşandı” diye konuştu.
Narkotik suçlarla mücadelede 1 Ocak – 31 Ağustos 2025 tarihleri arasında 1.613 operasyon gerçekleştirildiğini, 1.895 kişinin gözaltına alındığını ve 368’inin tutuklandığını aktaran Yavuz, “Sokak satıcıları başta olmak üzere zehir tacirlerine nefes aldırmıyoruz” dedi. Operasyonlarda 16 bin 356 gram esrar, 22 bin 216 gram skunk, 7bin 406 gram sentetik kannabinoid, 2bin 218 adet ekstazi hap, bin 308 kök kenevir, metamfetamin ve sentetik ecza ele geçirildi. dedi.
Organize suç örgütlerine yönelik 13 operasyon gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Yavuz, 106 zanlının gözaltına alındığını, 68’inin tutuklandığını söyledi. Operasyonlarda 47 tabanca, 10 tüfek, bin 159 fişek ve 2 uzun namlulu silah ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Asayiş Suçlarında Azalma
Kaçakçılık suçlarına yönelik 133 operasyon yapıldığını, 155 kişinin gözaltına alındığını aktaran Yavuz, özellikle kaçak alkole karşı mücadelenin devam ettiğini belirtti.
Asayiş suçlarında ise 2025’in ilk sekiz ayında 16 bin 569 olay meydana geldi. Bin 422 kişi gözaltına alındı, 520’si tutuklandı. 2024 yılına göre asayiş suçlarında yüzde 14,1 oranında azalma sağlandığını vurgulayan Yavuz, “Konut dokunulmazlığının ihlali, evden hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlarda ciddi düşüşler kaydedildi” dedi.
Evden hırsızlık olaylarının 2022’ye göre yüzde 65,3, 2023’e göre yüzde 79,2, 2024’e göre ise yüzde 39,2 azaldığını söyleyen Vali Yavuz, iş yeri hırsızlıklarında da yüzde 18,4 oranında azalma olduğunu belirtti.
Bu dönemde 4.921 aranan şahsın yakalandığını açıklayan Yavuz, “Kesinleşmiş hapis cezası olduğu halde sokakta dolaşan kişilere müsamaha göstermiyoruz” dedi.
Siber suçlarla mücadelede 3 bin 466 çalışma yapıldığını ve suç unsuru tespit edilenlerin adli mercilere intikal ettirildiğini söyledi.
Trafik Kazalarında Ölümler Azaldı
Malatya’da trafiğe kayıtlı araç sayısının yüzde 7, motosiklet sayısının ise yüzde 26 arttığını belirten Vali Yavuz, 2025’in ilk sekiz ayında ölümlü kaza sayısında yüzde 9,5 oranında azalma sağlandığını aktardı. Yaralanmalı kaza sayısında ise yüzde 1,9 oranında artış yaşandığını ifade eden Yavuz, “Servis araçları denetimlerini sıklaştıracağız, okul çevrelerinde güvenliği artıracağız” dedi.
Vali Yavuz, konuşmasının sonunda vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Asayiş sadece güvenlik birimlerinin işi değil, bir vatandaşlık görevidir. Gördüğünüz olumsuzlukları bizlere iletmeye devam edin. Huzurlu ve güvenli bir Malatya için gayretle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Asayiş, 10 Eylul 2025 05:52
Yorumlar (0)
Başkan Yıldırım: Cumhuriyet özgürlük, eşitlik ve adalettir
Geçit: Cumhuriyet, Bağımsızlığımızın En Büyük Teminatıdır
Başkan Er: Cumhuriyet Umudu Yeniden Yeşertmektir
CHP ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDU
Ağbaba: Cumhuriyet Bu Toprakların En Büyük Devrimidir
Sergilenmeye Değer Ödülü Aldı
BATTALGAZİ’DE CUMHURİYET COŞKUSU
Sadıkoğlu: Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun
Malatya’da 29 Ekim Coşkusu
Darende de Patates Üretiminde Rekor Hasılat
Turgut Özal Tıp Merkezinde Doktora Saldırıya Tepki
YAMA DAĞI GÜZ MEYVELERİ
Başkan Er Mevlana Orta Okulunu Ziyaret Etti
ARGUVAN’DA CUMHURİYET COŞKUSU
BATTALGAZİ’DE KIŞ ÖNCESİ YOĞUN ASFALT ÇALIŞMASI
Gülistan Teyze Asfalt İstedi, Belediye Kolları Sıvadı
Kulaçlar Gazze İçin Atıldı!
'KÖŞKERLİK SABIR, DİKKAT VE İNCELİK İSTER'
Üretici Dertli: Pancar Kazandırmıyor
GAZETECİLER AT YAYLASI’NDA OFF-ROAD HEYECANI YAŞADI
TGK 29. BAŞKANLAR KURULU’NDAN GÖRKEMLİ GALA GECESİ
İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya'da
Türkiye’nin İlk Uzay Mühendisi Öğrencilerle Buluştu
Battalgazi Belediyesi Taziye Evleri Yapıyor
BAŞKAN ER: MUHTARLAR DEVLETİN VATANDAŞA UZANAN ELİDİR
Doğanşehir'de Kazada Bir Kişi Öldü
Yeni Malatyaspor: 0 1461 Trabzon FK: 4
TGK Sonuç Bildirgesi: BİK Teşvik Edici Olmalı
TGK: Gazetecilik Yasayla Güvence Altına Alınmalı
Ölmeztoprak’tan Bakan Yerlikaya’ya Malatya raporu
Yeşilyurtspor: 0 Kahramanmaraşspor: 2
Anadolu Basını Bolu'da Buluştu
Orduzu'da İntihar Eden Kadının Kimliği Belirlendi
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
