Keskin: Kırtasiye Kırtasiyeciler de Satılmalı
Ekonomi, 03 Eylul 2025 13:08Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye alışverişinin zincir marketlerde değil, yerel kırtasiyecilerden yapılması gerektiğini vurguladı. Keskin, hem öğrencilerin sağlığı hem de deprem sonrası büyük yara alan esnafın ayakta kalabilmesi için kırtasiye ürünlerinin satışında düzenleme yapılmasını istedi.
Keskin, zincir marketlerin okul dönemlerinde kısa süreliğine kırtasiye ürünü satmasının haksız rekabet doğurduğunu belirterek şunları söyledi:
“6 Şubat depremlerinde Malatya’da binlerce esnafımız evini, işyerini ve sermayesini kaybetti. Bu zor dönemde ayakta kalmaya çalışan kırtasiyeci esnafımızın önüne market zincirlerinin çıkarılması kabul edilemez. Kırtasiye kırtasiyede satılmalı. Mevsimlik ve korsan satışların önüne geçilmelidir.”
“Çocukların sağlığı tehlikede”
Keskin, nereden geldiği belli olmayan ve ithal edilen ucuz ürünlerin market raflarında yer aldığını belirterek, “Çocuklarımızın sağlığı için bu ürünlerin Ticaret Bakanlığı tarafından kontrol edilmesi şarttır. Daha önce de defalarca gündeme geldi; içerisinde kanserojen madde bulunan ürünlerin piyasaya sürüldüğü tespit edilmişti. Veliler bilinçli davranmalı, güvenilir kırtasiyecilerden alışveriş yapmalıdır” dedi.
“Veliler esnafı rahatça bulur, marketi bulamaz”
Keskin, özel okulların da kırtasiye satışı yapmasının velileri zor durumda bıraktığını ifade ederek, “Veliler kırtasiyeci esnafla muhatap olduğunda karşısında muhatap bulur, bir sorun yaşadığında çözüm arayabilir. Ancak zincir marketten alınan ürünlerde böyle bir imkan yok. Özel okulların kırtasiye satışı yapması da yasaklanmalı ve sıkı şekilde denetlenmelidir” diye konuştu.
“Esnaf korunmalı, haksız rekabet önlenmeli”
Keskin, market zincirlerinin kırtasiye ürünleri satışına yönelik eleştirilerini sert bir şekilde dile getirdi. “Ahtapot gibi Türkiye’nin her yerine yayılan market zincirleri, küçük esnafı bitirme noktasına getirdi,” diyen Keskin, kırtasiye alışverişlerinin yalnızca yetkili kırtasiyeci esnaftan yapılması gerektiğini vurguladı.
MESOB Başkanı, kırtasiyeci esnafın korunması için Ticaret Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, “Esnaf sadece geçimini değil, aynı zamanda şehrin ekonomisini ayakta tutuyor. Yerel esnafın korunması, Türkiye’nin üretim gücü ve sosyal yapısı için de elzemdir. Zincir marketlerin her alana yayılması, esnafı yok olmaya sürüklüyor. Haksız rekabetin önlenmesi için yasal düzenleme bir an önce yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Ekonomi, 03 Eylul 2025 13:08
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
