Erkılınç: BİK Yoluna Devam Edecek
Gündem, 27 Ağustos 2025 20:05Basın İlan Kurumu 33. Dönem 3. Genel Kurul Toplantısı başladıToplantının ilk oturumunda Genel Müdür Cavit Erkılınç yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi verdi. Gündemin kabulünün ardından İlan İşleri, Hukuk İşleri ve Mali İşler Komisyonları çalışmalarına başladı.

Basın İlan Kurumu 33. Dönem 3. Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdür Cavit Erkılınç’ın konuşmasıyla başladı.
Toplantının hayırlı olması temennisinde bulunan Erkılınç, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kurumun önceki Genel Müdürlerinden Yakup Karaca’ya rahmet diledi.
Genel Kurul’a yeni katılan üyeler TRT Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Şimşek, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Oğuz Sancakdar ve RTÜK Üst Kurul Üyesi Dr. Deniz Güçer’e hayırlı olsun temennisinde bulunan Erkılınç, üyelikleri sona eren Muhammed Ziyad Varol, Prof. Dr. Refik Korkusuz ve Nurullah Öztürk’e sunmuş oldukları katkı dolayısıyla teşekkür etti.
Konuşmasında son dönemde gerçekleştirilen faaliyetlere değinen Erkılınç, Van ve Erzurum illerinde düzenlenen bölge toplantılarında 9 ildeki süreli yayınların temsilcileriyle bir araya gelerek sektörün taleplerini dinlediklerini, eksik ve yanlış gördükleri hususları kendilerine iletme imkânı bulduklarını kaydetti.
Manisa, Mersin ve Muğla illerinde yapılan denetimlerin ardından bazı süreli yayınlar hakkında alınan kararlara yönelik eleştirileri değerlendiren Genel Müdür Erkılınç, kimi çevrelerin haksız isnatlarla Kurumu doğrudan hedef aldıklarını vurgulayarak, bu illerdeki yayınları, eksikliklere ilişkin denetimler öncesinde gerçekleştirilen toplantılarla bizzat kendisinin bilgilendirdiğinin altını çizdi.
Tespit edilen bütün ihlallerin hepsinin tutanaklarla sabit olduğunu ve ilgili tarafların bu tutanakların altında imzasının bulunduğunu kaydeden Erkılınç, “Kim hangi suçlamada bulunursa bulunsun yılmadan yolumuza aynı kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.
Erkılınç, konuşmasının sonunda, Temmuz ayından itibaren yönetmelik değişikliğine esas olmak üzere yayınların talep ve görüşlerinin alındığı platformun 31 Ağustos tarihine kadar açık kalacağını; halen görüşlerini iletme fırsatı bulamamış yayınların Kuruma bildirimde bulunabileceğini hatırlattı.
Açılış konuşmasının ardından, görevlerinden ayrılan Yönetim Kurulu üyeleri yerine yeni isimlerin belirlenmesine ilişkin önerge gündeme alınırken, Yönetim Kurulu Durum Raporu ve Denetçiler Raporları okunduktan sonra İlan İşleri, Hukuk İşleri ve Mali İşler Komisyonları çalışmalarına başladı.
Basın İlan Kurumu 33. Dönem 3. Genel Kurulu’nun son oturumu, 29 Ağustos 2025 Cuma günü gerçekleştirilecek.
Gündem, 27 Ağustos 2025 20:05
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi Kırsalın Yollarını Onarıyor

MHP'den MESOB Başkanı Keskin’e ziyaret

Kent Konseyinde 'Meclis Akademisi' Başladı

Kırtasiye alışverişi cep yakıyor: Okul çantası 2 bin TL’ye doluyor

Yunus Nadi Kolukısa’nın kitabı yayımlandı

ARGUVAN PANGA SOYGUNU... (Öykü)

Darende Zengibar’da Başpehlivan Doğan Uzun

Yeşilyurt Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirecek

DARENDE DE SİNAN AKÇIL RÜZGARI ESTİ

CHP 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

Kınacı: Önce bina, sonra altyapı inşa etmek doğru değildir

Yeşilyurt’ta Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

8. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası Sona Erdi

Turgut Özal Tıp Merkezi Acil Servisi Genişletiliyor

Yeşil Beton Travers Avrupa Patent Sürecinde

Kahramanmaraş İstiklalspor 2–0 Yeni Malatyaspor

MALATYALILAR BOSTANCI'DA BULUŞTU

Yeşilyurt'ta Zincirleme Kaza: 8 Kişi Yaralandı

Malatya'da 'Meclis Akademisi' projesi hazırlığı

CHP Hekimhan Teşkilatında Kongre Hazırlığı

Meclis Komisyonu Baro Başkanlarını Dinledi

Malatya’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Yapay Zeka Yüksek Lisans Programı Malatya'da açıldı

Yeni Malatyaspor Kongre Kararı Aldı

Ankara'da Özel Malatya Toplantısı

Sadıkoğlu: 6. bölge teşvikleri devam etmeli

'LGS Hazırlık Kursu’ Kayıtları 1 Eylül’de Başlıyor

Hayvan Yetiştiricilerine Kızılay'dan Malzeme Desteği

Darende Güreş ve Kültür Festivaline Hazırlanıyor

Memur-Sen'den Milli Eğitim Bakanlığına Ağır Eleştiriler

Yeni Malatyaspor'a bir -6 Puan Silme Cezası Daha

Hekimhan'da Beton Mikseri Devrildi: 1 Yaralı

Kale'de Kano Yarışması Düzenlendi

Ümit Vaat Eden Genç Siyasetçiler

Malatya'da Bir Zamanlar Çerçiler Vardı

Hekimhan'a Konteynır Çarşı Kuruluyor

Arapgir Eğnir'de Çeşme Açılışı Yapıldı

Jandarma'dan Uyuşturucu Operasyonu
