Akçadağ Harunuşağı Köyü Şenlikleri Yapıldı
Kültür & Sanat, 03 Ağustos 2025 20:59Akçadağ ilçesi Harunuşağı Köyü Kültür Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği’nin düzenlediği Kültür Şenliğine yoğun katılım oldu.

Kürecik-Harunan Kültür Şenliğinde yöre sanatçıları Ali İNSAN, Gülten BENEK, Özgür POLAT & Mahir KUTLUTÜRK, Haydar ERDOĞAN, Ali KAÇAR, Şahımerdan GÖKTAŞ, Ali DUMAN, Celal BAYAR ve Hüseyin EKİNCİ ve Grubu sahne alırken yapılan konuşmalarda köyden şehirlere göç sorununu vurgu yapıldı.
Harunuşağı Köyü Kültür Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği’nin Açıklamasında ise "Değerli Kürecikliler ve Harunanlılar; Kürecik, tarihiyle, kültürüyle ve toplumsal yaşamıyla geçmişten günümüze izler bırakmış bir coğrafyadır. Kürecik birçok yönüyle tarihe tanıklık etmiştir. Bir çoğumuz bu gereğin farkında olmasak da Kürecik tarihsel-toplumsal bir merkez olma özelliğini yüzyıllarca korudu.Kürecik ve Harunan yoksul bölge olması nedeniyle sürekli göç veren bir bölge olarak bilinir. Harunan köyümüz, Kürecik bölgesinin en büyük köylerinden biri olmasına rağmen köyde kalan kalıcı nüfus oldukça azdır. Nüfusumuzun çok önemli bir kısmı ağırlıklı olarak Yurtdışında yaşamaktadır. Artık yurtdışında güçlü bir ‘Diaspora’ toplumumuz bulunuyor. Hem Kürecik hem de Harunan halkı olarak toplumumuzla buluşmak, toplumsal tarihimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatmak, dünyanın dört bir yanına dağılmış olsak da kendi topraklarımız üzerinde birliğimizi geliştirmek ve sağlamlaştırmak için kültürel etkinliklerin yapılmasının önemli bir araç olduğunu düşünüyoruz. Harunan Derneği olarak bu perspektif ve amaç doğrultusunda topraklarımıza, doğamıza sahip çıkmanın önemli ve gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu perspektifle“KÜRECİK-HARUNAN ŞENLİĞİ”ile Küreciklileri ve Harunanlıları bir araya getirmek istedik.
Bu etkinliğimizde vereceğimiz her mesaj, Kürecik ve Harunan coğrafyasındaki güzellikleri yansıtacaktır. Şenliğimiz doğamızın korunmasının bir aracı olacaktır. Burada güçlü mesajlar vermek istiyoruz.
Şenliğimiz bütünüyle kendi değerlerimizle yapılacaktır.Bu nedenle sanatçılarımızın Harunanlı ve Kürecik olmasına çok ciddi bir özen gösterdik. Uluslararası düzeyde etkin olan sanatçılarımızın şenliğimize katılmaları hem Kürecik hem de köyümüz Harunan için önemli ve değerlidir" denildi.
Kültür & Sanat, 03 Ağustos 2025 20:59
Yorumlar (0)

Malatya’yı Dünya Haritasına Yerleştiren Hekim

Başkan Sülük: Pütürge Cazibe Bölgesi Olmuştur

Malatya'da 38 yıldır kenger sakızı satıyor

Eren Bali, Yapay Zekaya Doktorluk Yaptıracak

Anadolu Basınını Rize'de Bir Araya Geldi

Rize'nin Vizyon Projesi; Çay Çarşısı

Hekimhan Belediye Başkanı 1937'de Tutuklandı

Yeşilyurtspor'da Sorunu Çözen Görüşme

Prof.Dr. İbrahin Gezer'in Oğlu Dünya Evine Girdi

Malatyalı iş Adamının Fabrikası Yandı

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen Vefat Etti

Otizmli Çocuklar Yeteneklerini Sergiliyor.

Battalgazi'de Çıkan Kavga da 7 Kişi Yaralandı

Arapgir, Gençlik Projesiyle Avrupa'yı Ağırladı

Doğanşehir Belediyesinden Sosyal Yardımlar Sürüyor

Geçit: Kırsal Güçlenirse Şehirde Güçlenir

YKS Tercih Danışmanlık Çadırı Öğrencilerin Hizmetinde

Malatya Huzurevi Projesi Hazırlanıyor

Malatya Valilik Binası Hizmete Açılıyor

Saray Mahallesi Projesi Göz Kamaştırdı

Rize Gazetecileri Ağırlıyor

Mersin’de 8 Yerel Gazeteye İlan Şoku!

Gaziantep Hemşeri Dernekleri Festivali Başlıyor

BABACAN, 'TERÖRSÜZ TÜRKİYE KOMİSYONU'NA SEÇİLDİ

Kuzey Çevre Yolu 2026 Haziran'da Ulaşıma Açılacak

Hekimhan'da 36 Çocuklu Muhtar

Darende 72. Zengibar Güreşlerine Hazırlanıyor

HEKİMHAN'IN BATACAĞINDAN KORKULUYOR

'Ses ver Kader' Filminde 5 mahkûmun deprem hikâyesi beyaz perdeye geliyor

Munyar: Malatya’da 6’ncı Bölge teşvikleri sürmeli

Gani Şavata Keban'da Film Çekiyor

Deprem Nedenli Göçün Malatya Ekonomisine Etkisi

KÜLTÜRLER NEMRUT’TA BULUŞTU

Başkan Geçit, 'Köy Evleri’ Projelerini İnceledi

Battalgazi Belediyesi Çim Üreterek Yeşillendiriyor

Öğrenciler, Malatya'da Kültürler Sofrası Kurdu

Gazi Gazetecilerden Medya-İş Ziyareti

Veli Ağbaba, Milli Savunma Bakanını İstifaya Çağırdı

Ağbaba: Yerli Tütüne Uyuşturucu Muamelesi Yapılıyor
