Öğrenciler, Malatya'da Kültürler Sofrası Kurdu
Yaşam, 30 Temmuz 2025 11:00Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde yürütülen 2025 Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında 16 farklı ülkeden Malatya’ya gelen öğrenciler, Malatya Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Malatya mutfağının zengin lezzetlerini keşfetti.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen programda öğrenciler, kentin geleneksel yemeklerinden analıkızlı köfte ve kiraz yaprağı köftesini kadın meclisi üyelerinin rehberliğinde hazırladı. Yabancı öğrenciler, yemeklerin yapım aşamalarına büyük bir ilgiyle katılırken, Malatya’nın gastronomik mirasını yakından tanıma fırsatı buldular.
İkrama hazır hale gelen yemekler Malatya Kent Konseyi’nde düzenlenen programda misafirler ile birlikte tadıldı. Malatya Kent Konseyi’nde düzenlenen programa Malatya Vali Yardımcısı Talat Tabur, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Cumali Aydoğan, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Vali Yardımcısı Talat Tabur “Dünya artık küçük bir köy. Hangi ülkeden, hangi milletten olursak olalım hepimiz bu dünyanın bireyleriyiz. Bu organizasyon sayesinde birbirimizi tanıma ve kültürel etkileşim kurma şansı bulduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
16 farklı ülkeden 18 yabancı öğrenciyi ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem “Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği ‘2025 Türkçe Yaz Okulu’ projesi kapsamında üç hafta eğitim, kültür ve sanat ile dolu dolu bir program yürüttük. Öğrencilerimiz 60 saatlik Türkçe eğitiminin yanı sıra kültürel etkinliklerle şehrimizi daha yakından tanıma fırsatı buldu” dedi.
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar “Malatya kültürünü tanıtmak amacıyla bugün siz kıymetli misafirlerimizle birlikte mutfağımızın en sevilen tatlarını deneyimledik. Analıkızlı ve kiraz sarması gibi özel yemeklerimizi hep birlikte yaptık, tattık. Bu etkileşimler bizleri birbirimize daha çok yakınlaştırıyor” dedi.
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba “Sizleri ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Türk misafirperverliği yalnızca bu topraklarla sınırlı değildir, gönül coğrafyamızda da yaşatılır” diyerek emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.
Farklı coğrafyalardan gelen gençler, Malatya’nın yöresel tatlarıyla buluşarak bu lezzetleri yakinen tanıma ve tatma fırsatı oldukları için çok şanslı olduklarını söyleyerek Malatya’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirttiler. Yemek ikramı sonrası program Malatya türkülerinin seslendirildiği müzik dinletisiyle sona erdi.
Yaşam, 30 Temmuz 2025 11:00
Yorumlar (0)

Mersin’de 8 Yerel Gazeteye İlan Şoku!

Gaziantep Hemşeri Dernekleri Festivali Başlıyor

BABACAN, 'TERÖRSÜZ TÜRKİYE KOMİSYONU'NA SEÇİLDİ

Kuzey Çevre Yolu 2026 Haziran'da Ulaşıma Açılacak

Hekimhan'da 36 Çocuklu Muhtar

Darende 72. Zengibar Güreşlerine Hazırlanıyor

HEKİMHAN'IN BATACAĞINDAN KORKULUYOR

'Ses ver Kader' Filminde 5 mahkûmun deprem hikâyesi beyaz perdeye geliyor

Munyar: Malatya’da 6’ncı Bölge teşvikleri sürmeli

Gani Şavata Keban'da Film Çekiyor

Deprem Nedenli Göçün Malatya Ekonomisine Etkisi

KÜLTÜRLER NEMRUT’TA BULUŞTU

Başkan Geçit, 'Köy Evleri’ Projelerini İnceledi

Battalgazi Belediyesi Çim Üreterek Yeşillendiriyor

Gazi Gazetecilerden Medya-İş Ziyareti

Veli Ağbaba, Milli Savunma Bakanını İstifaya Çağırdı

Ağbaba: Yerli Tütüne Uyuşturucu Muamelesi Yapılıyor

Malatya için 93 milyar TL’lik büyük yatırım

Pütürge Tepehan'daki Yangın Söndürüldü

Birlikten güç doğdu, yeni Malatya için az kaldı

Vahap Munyar, Özgür Özel İle Malatya Görüşmesini Yazdı

YEŞİLYURTSPOR MUTLAKA LİGE KATILMALIDIR

Bir Zamanların Malatya'sı...

Özgür Özel, Ağbaba'ya Geçmiş Olsun'a Geldi

Narmikan Folklor Ekibi Türkü Festivali’nde Göz Doldurdu

Çoban: Yeşilyurtspor'u Dağıtacak Duruma Getirdiler

Ağbaba: 3 Yıldır Bir Esnafa İşyeri Teslim Edilemedi

Başkanlar Yama Dağına Çıktı

Yaygın Basın Malatya'da Yapılan İnşaatları Gezdi

Doğanşehir'de Orman Yangını

Ticaret Borsası Aşure Günü etkinliği düzenledi

İsviçre'den 5 Öğrenci ,Arguvan'da Etüt Merkezinin Temelini Attı

Arguvan Türkü Festivali Coşkusu Avrupa'ya Ulaştı

Yeşilyurt Belediyesi Basketbol Kursu Açtı

Doğu Anadolu'nun En Başarılı Milletvekilleri

'Sarı Bir Umut Resmet' Yarışması İlgi Gördü

Büyükşehir Tarımsal Sulama Projelerini Hayata Geçiyor

Arguvan İsaköy'de Kütüphane Açıldı

Arguvan 17. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Başlıyor
