Vali Yavuz: Malatya'da 120 Bin ve İşyeri Yapıyoruz
Gündem, 13 Temmuz 2025 22:30Malatya Valisi Seddar Yavuz "İl genelinde 984 farklı lokasyonda; 103 bin adet konut ve iş yeri, kırsalda ise 16 bin 500 adet ise kırsal konut inşa ediyoruz" dedi.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Kale ilçesini ziyaret ederek mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Kurum müdürlerinin de katılım sağladığı toplantıda ilçe genelinde yürütülen çalışmalar ile muhtarların talepleri istişare edildikten sonra, ilçedeki mahallelerde yürütülen inşa çalışmalarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Vali Yrd. Osman Kural, Kale Kaymakam V. Onur İnce, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay, kurum müdürleri ve mahalle muhtarları programda hazır bulundu.
Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmada;” Bugün Kale ilçemizde bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Sizlerle ilçemizde yürütülen kamu hizmetlerini ele alacak ve çözüm yollarını konuşacağız.6 Şubat depremlerinde çok büyük kayıplar yaşamamıza rağmen Kale ilçemizde 2020 Elâzığ depreminden sonra bir takım yeni yapılaşmalar olduğundan dolayı, can kaybı yaşanmamış, mal kaybı ise az düzeyde gerçekleşmiştir. Bu durum bizi ziyadesi ile mutlu etmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde; bakanlarımızın, milletvekillerimizin, il ve ilçe belediye başkanlarımızın ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızın uyum içerisinde çalışmasıyla vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi şehrimizi yeniden daha modern, güvenli ve konforlu bir şekilde hızlıca inşa ediyoruz" dedi.
120 BİN KONUT VE İŞYERİ YAPIYORUZ.
Vali Yavuz "İl genelinde 984 farklı lokasyonda; 103.000 adet konut ve iş yeri, 16.500 adet ise kırsal konut inşa ediyoruz. Bu rakamlar dile kolay gelse de bugün büyük devletlerin dahi üstesinden gelemeyeceği devasa inşa operasyonlarıdır. Bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde tamamlayacak ve çok daha güzel günlerde bir arada olacağımıza inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle toplantımızın ilçemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu. .
Akabinde, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddet, narkotik suçlarla mücadele, İl Jandarma K.lığı tarafından siber suçlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından, inşa çalışmaları ve ASH İl Müdürlüğü tarafından ise Şiddet Önleme ve İzleme (ŞÖNİM)hakkında sunumlar yapıldı.
Vali Yavuz ve beraberindeki heyet, Kale Hükümet Konağı’nı ve Kale Belediye Başkanlığı’nı ziyaret edip, Kaymakam V. Onur İnce ve Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay’dan ilçenin genel durumu hakkında brifing alıp istişare ve değerlendirmelerde bulundu.
Akabinde Vali Yavuz, vatan uğruna canını feda eden Şehit Er. Erdal Erdoğan’ın bizlere emaneti olan kıymetli ailesini ziyaret ederek hal ve hatırlarını sordu.Aile ile yakından ilgilenip her daim yanlarında olduklarını ifade etti.
Programının devamında Vali Seddar Yavuz, ilçe merkezinde yapımı devam eden 265 adet TOKİ deprem konutu, 1 adet camii ve 3 adet dükkânda incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Daha sonra İkizpınar ve Bent mahallelerinde yapımı tamamlanan toplamda 38 adet hafif çelik kırsal konutta incelemelerde bulunan Vali Yavuz; alt yapı, peyzaj ve çevre düzenlemeleri konusunda yetkililere gerekli talimatları verdi.
Vali Yavuz sonrasında, MEB “Öğretmen Akademisi Merkezi” olarak hizmet verecek olan Kalegöl Otelde incelemelerde bulundu.
Son olarak Jandarma Bot Timini ziyaret ederek, görevlerinde başarılar dileyip ilçe ziyaretini sonlandırdı.
Gündem, 13 Temmuz 2025 22:30
Yorumlar (0)

Özel: Malatya'da 75 Bin Kişi Hala Konteynır da Yaşıyor

Ali Kapısı Derneği Aşure Etkinliği Düzenledi

Sadıkoğlu: Nefes kredisinde limit artırılmalı

Gevrek: Ortada para yok, sadece laf var

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
