CHP HEYETİ BAŞBAĞLAR’A GİDİYOR
Siyaset, 04 Temmuz 2025 02:27Başbağlar Katliamı ile ilgili açıklama yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “İnsanlık, 1993 yılının 2 Temmuz’unda yakıldı; 5 Temmuz’unda ise kurşuna dizildi” dedi. Ağbaba başkanlığındaki CHP Heyeti anma etkinlikleri için Başbağlar’a gidiyor.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 5 Temmuz 1993’te Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 33 köylünün öldürüldüğü katliamın 32. yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.
1993 tarihinde Türkiye’de 2 büyük katliam yaşandığını belirten Ağbaba, “İnsanlık, 1993 yılının 2 Temmuz’unda yakıldı; 5 Temmuz’unda ise kurşuna dizildi. Sivas’ta 33 aydınımız yanarak can vermiş 3 gün sonra Başbağlar’da 33 yurttaşımız kurşuna dizilerek katledilmiştir. Sivas’ı ve Başbağlar’ı; aynı duygularla, acıyla, yüreğimiz kanayarak anıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 Temmuz’da Sivas Katliamı anmasına katıldık,5 Temmuz’da ise Başbağlar Katliamı anmasına katılacağız” ifadelerini kullardı.
BAŞBAĞLAR KATLİAMI, SADECE BİR KÖYÜN DEĞİL, TÜM TÜRKİYE’NİN ORTAK YASIDIR
5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde gerçekleştirilen katliamın Türkiye tarihine kara bir leke olarak kazındığını kaydeden Ağbaba, “ 33 masum vatandaşımızın vahşice katledildiği, köyün yakılıp yıkıldığı bu katliam, hafızalardan silinmeyecek bir acıdır. Başbağlar Katliamı, sadece bir köyün değil, tüm Türkiye’nin ortak yasıdır. CHP olarak bizler, kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun her türlü terör saldırısına, şiddete ve insanlık dışı eyleme karşıyız. Başbağlar’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anılarını yaşatmak, bu acının unutulmaması ve benzer trajedilerin bir daha yaşanmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz.” Dedi.
KURŞUNLAR TÜM İNSANLIĞA SIKILMIŞTIR
Ağbaba açıklamasının devamında; “Başbağlar, 29 yıldır dinmeyen bir acıyı yaşıyor. Bu katliamı yapanlar sadece öldürmekle kalmadı; Başbağlar'da yakınlarını yitirenlere ömür boyu dinmeyen bir acı bıraktı. Bu katliamı yapan zihniyeti ve terörü lanetliyorum. 2 Temmuz'da Madımak'ta 33 aydını yakanlarla 5 Temmuz'da Başbağlar'da masum insanları katledenler arasında hiçbir fark yoktur. Başbağlar'da masum insanlara sıkılan 33 kurşun, tüm insanlığa sıkılmıştır. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, ailelerine ve milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum.” İfadelerini kullandı.
CHP HEYETİ BAŞBAĞLAR’DA
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in görevlendirmesiyle Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Erzincan İl Başkanı Yalçın Tanrıverdi’den oluşan CHP Heyeti Başbağlar Katliamı anma etkinliklerine katılacaklar.
Siyaset, 04 Temmuz 2025 02:27
Yorumlar (0)
MAGİNDER Gazetecilerin Basın bayramını kutladı
Ziraat Odaları TMO'nun Kayısı alımı yapmasını bekliyor
Malatya da Er ve Baran Ailelerinin mutlu günü
Kale de 'Turna Balığı' Yarışması yoğun ilgi gördü
TGK Basın Meslek Yasasını hazırladı
Bakan Murat Kurum'un artık Malatya'da bir caddesi var
Malatya’nın Baba Yiğitleri...
Malatya'da Kuru kayısı rekoltesi 100 bin tonu aşıyor
Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Toplantısı Ankara’da tamamlandı
İngiltere'den Arapgir'e geldi, otel satın aldı
33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı
ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!
13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü
Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti
Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4
Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz
Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...
Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?
Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye
TGK’dan, medya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri!
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
