Yeşilyurt’ta Geçici Elektrik Abonelik Başvuruları Başladı
Gündem, 03 Temmuz 2025 23:25Yeşilyurt Belediye Meclisi, çok sayıda vatandaşın merakla beklediği ‘Geçici Elektrik Aboneliği’ işlemleriyle ilgili önemli bir kararın altına imza attı. Mecliste alınan karar doğrultusunda, 6 Şubat depremlerinden sonra inşa edilen yapılar için geçici elektrik abonelik başvurularının kabul edilmesine karar verildi. Vatandaşlar başvurularını Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürlüğüne yapabilecekler.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ‘asrın felaketi’ büyük depremlerin ardından vatandaşların temel ihtiyaçlarına kalıcı ve güçlü çözümler bulmaya devam eden Yeşilyurt Belediye Meclisi, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15 Nisan 2025 tarihli ve 220 sayılı kararı doğrultusunda hazırlanan ‘Geçici Elektrik Aboneliği’ işlemlerine dair usul ve düzenlemeye ilişkin kararı görüştü ve çok sayıda vatandaşın merakla beklediği kararı resmiyete döktü.
Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 1.Birleşiminde Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürlüğünün teklifiyle gündeme gelen ‘Geçici Elektrik Aboneliği’ işlemlerine dair yeni düzenleme, Meclis Üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Buna göre, 6 Şubat depremlerinden sonra inşa edilen yapılar için geçici elektrik aboneliği başvurularının alınmasına karar verildi.
Yeşilyurt Belediye Meclisince alınan karar doğrultusunda; 06.02.2023 tarihi ile 31.12.2024 yılları arasında yapılmış olan yapılar için 31.12.2025 tarihine kadar Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürlüğüne müracaat edilmesi, müracaat sahibinin, ilgili yönetmenlikler doğrultusunda fenni gereklerin yerine getirildiğini taahhüt etmesi istendi.
Yapılacak başvurularda; söz konusu talebe ilişkin olarak doğabilecek tüm hukuki sorumluluğun müracaat sahibine ait olduğu şart koşulurken, abonelik işlemi yapılacak yapının bulunduğu araziye ilişkin tapu kaydı ve/veya kullanım hakkını gösterir belge yâda özel mülkiyet haricindeki taşınmazlar için ilgili Yeşilyurt Belediyesinden alınacak kullanım izninin 31.12.2026 tarihine kadar ibraz edilmesi gerektiği de yeni düzenlemede yer aldı.
İstenilen belgelerin belirtilen tarihe kadar tamamlanamaması halinde altyapı hizmetlerinin durdurulabileceği de alınan kararlar arasında. Başvuruları almaya başlayan Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlardan evraklarını eksiksiz bir şekilde hazırlamaları ve belirtilen süreye dikkat etmelerini istedi.
Gündem, 03 Temmuz 2025 23:25
Yorumlar (0)

Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor

Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü

Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu

Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı

Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu

Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'

'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI

Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu

Nemrut Dağında Kitap Okudular

Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği

Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı

Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?

Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı

CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek

Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor

ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI

Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi

Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi

Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi

Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi

Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu

ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI

Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil
