Başkan Karadağ: Yeni Malatyaspor'un Borcunu Açıkladı
Spor, 24 Haziran 2025 13:31Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Haşim Karadağ, destek arayışlarını sürdürürken, kulübün borcunun faizlerle bir milyar liranın üzerinde olduğunu açıkladı.
Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Haşim Karadağ, Yönetim Kurulu ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. "Kaçacaklar, bırakıp gidecekler" diyerek kendilerini eleştirenlere yanıt veren Başkan Karadağ, "Biz bir ölüyü canlandırmaya geldik ama hala bırakıp gidecekler diyenler var. Bu borcu biz oluşturmadık ki kaçalım. Herkes şunu bilsin ki şartlar ne olursa olsun buradayız ve görevimizi yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.
Göreve geldiklerinden beri 15 gündür Ankara-İstanbul arasında görüşmeler yaptığını belirten Başkan Karadağ, "Bir yandan eski yönetimle, bir yandan eski futbolcularla temas halindeyiz. Gece saat 01.30'da dahi görüşmeler yapıyoruz. Bugün itibarıyla faizleri de eklersek borç bir milyar lirayı aşıyor. Sözümüz var, şartlar ne olursa olsun buradayız. Öyle bırakıp kaçmak yok. Sözümüzün arkasındayız, eski yönetim ve eski alacaklı oyuncular üzerine düşeni yaparsa bizim belirttiğimiz rakam yüzde 20'ye denk geliyor ve bu borç kapanacak. Biz "Bir milyar borcu kapatacağız" demedik. Bize umut taciri diyenler var. Biz ne umut satarız ne de hayal kurarız. Biz gerçekleri söyleriz, hayal değil. Yönetimdeki arkadaşlarımız da bunu yapmaz" dedi.
Hakkında görülen davada beraat ettiğini söyleyen Başkan Karadağ şöyle devam etti:
“16-17 yıllık ömrüm mahkemelerde geçti. Ben 16 yıl önce ne dediysem bugün de aynı şeyleri söylüyorum. Verilen söz tutulursa mesele çözülmüş olur. Eğer bu iş yol alınmazsa eski yöneticiler nelerle karşılaşacaklarını biliyorlar. Biz 17 yıldır bedel ödüyoruz. Bu kişisel bir durum değil. Onlar da mahkemelere gidip gelecekler. En son davada beraat ettim. Bazıları gibi uzlaşmadım, direkt beraat elde ettim. 16-17 yıllık hayatım mahkemelerde geçti. Biz tamamen hazırız, aslanlar gibi bekliyoruz. Kulübü halka, Malatyalılara açtık. İstediklerinde kulübe gidip hesap sorabilirler. Her şey bizde şeffaftır. Sözümüzün sonuna kadar arkasındayız. Kıyıda köşede 3-5 kişinin yazdıklarıyla bir şey yapmayız.”
Karadağ, eski kulüp başkanı Adil Gevrek ile alacaklı eski oyuncuların Yeni Malatyaspor'un geleceği için adım atmaları gerektiğini vurgulayarak, “Bu konuda çözüm eski oyuncuların adım atmasına bağlı, aksi takdirde kimse 1 lira bile alamaz. Bunun farkında olmaları gerekiyor. Eski yönetimin de adım atmasıyla bu iş çözülecek. Bu kadar basit. Bekliyoruz, bir hafta daha bekleyeceğiz. Paralar geliyor. Para dönerken şaibe olmaması için yeni bir kongre düzenleriz. Mevcut arkadaşlarımız kalmak koşuluyla yönetime 10 kişi daha alırız, belediyeden bir kişi finansmanın başına gelir ve yönetir. Her şey şeffaf ve açık olacak. Bazı kişiler insan içine çıkamıyor, dışarı çıkamıyorlar. Tamamen önümüzdeki engeli kaldırmaya çalışıyoruz. Tek taraflı çalışmıyoruz. A, B planlarımız var. Malatya’yı dışarıdan insanlar çok seviyor ve saygı gösteriyor. Sadece burada bizim birbirimizle uğraşıyoruz. Hangi kulübü ararsanız arayın bize yardımcı olurlar. Transfer sezonuna yetiştirmeye çalışıyoruz ve erken bitirirsek daha iyi olur" şeklinde konuştu.
Spor, 24 Haziran 2025 13:31
Yorumlar (0)
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
