Evde Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Sağlık, 24 Haziran 2025 18:44Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında Valilik toplantı salonunda “Evde Sağlık Hizmetleri 2025 Yılı 1. İl Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi.

Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Sedat Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Fatih Güven, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Cezmi Karaca, İl Müftüsü Ramazan Dolu, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Cevdet Tatar, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Halime Akyüz ve çeşitli sağlık çalışanlarının katılımıyla, Malatya Valiliği himayesinde ve İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda "Evde Sağlık Hizmetleri 2025 Yılı 1. İl Değerlendirme Toplantısı", Valimiz Sayın Seddar Yavuz'un başkanlığında gerçekleştirilmiştir.
Toplantıda, il genelinde sunulan evde sağlık hizmetlerinin mevcut durumu, hizmet süreçleri, yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan bireylere yönelik uygulamalar ile kurumsal iş birliğini kapsayan stratejik alanlar ele alınmıştır.
Yaşlanan Nüfusun Artan İhtiyaçları Çerçevesinde Stratejik Yaklaşım
Demografik verilere göre, Malatya'nın 2024 yılı nüfusu 750.491 olarak kaydedilmiş olup, 65 yaş ve üzeri bireylerin oranı %12,1 ile Türkiye ortalamasının üzerine çıkmıştır. 80 yaş ve üzeri 18.101 birey mevcuttur. Bu durum, yaşlı nüfusa yönelik sağlık ve bakım hizmetlerinin planlanmasında önleyici ve kapsayıcı politikaların önemini göstermektedir.
Evde sağlık hizmetleri, 14 hastane ve Arguvan Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren 20 ekip ve 20 araç, 120’den fazla sağlık profesyoneli tarafından il genelinde sunulmaktadır.
2025 yılı Ocak-Mayıs döneminde:
4.186 kayıtlı aktif hasta sisteme alınmış,
6.693 hastaya takip hizmeti sağlanmış,
21.139 ev ziyareti gerçekleştirilmiştir.
Ziyaret sıklığı ortalaması 3,16 olmuş ve Sağlık Bakanlığı'nın hedef değeri olan 2,5 değerini aşmıştır.
YAŞAM Poliklinikleri ile Yerinde Hizmete Geçiş
Vali Yavuz’un öncülüğünde, Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri (YAŞAM) modelini il genelinde yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar sonucu, Eylül 2024 itibariyle Arguvan hariç tüm ilçelerde YAŞAM poliklinikleri faaliyete geçmiş; 2025 Mayıs ayı itibariyle 80 yaş üstü 9.800 vatandaşımızla birebir temas sağlanmıştır. Bu model, yaşlı bireylerin hem sağlık hem de sosyal alanda desteklenmesini amaçlayarak evde bakım, poliklinik muayenesi, uzaktan danışmanlık ve yönlendirme süreçlerini içermektedir.
Çok Paydaşlı Sosyal Sorumluluk ve Hizmet Entegrasyonu
Toplantıda Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının evde sağlık sistemine katkıları detaylı incelendi.
Ev içi temizlik ve kişisel bakım hizmetlerinden,
Psiko-sosyal destek ve manevi danışmanlığa,
Tıbbi cihaz temini ve sosyal yardımların erişilebilirliğine kadar birçok iş birliği alanı tanımlandı.
Bu bağlamda; topluma dayalı, sürdürülebilir ve insan onuruna yakışır sağlık hizmeti sunumu için kurumsal kapasitenin artırılması ve ortak çalışma kültürünün yaygınlaştırılması adına önemli kararlar alınmıştır.
"Evde Sağlık: Saygıyla Başlar, Vefayla Güçlenir, Hizmetle Anlam Bulur.”
Sağlık, 24 Haziran 2025 18:44
Yorumlar (0)

Yazıhan Fetiye'de Festival Hazırlığı

MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET

Yeşilyurt Hükümet Konağı Tamamlanıyor

Yeşilyurtspor 2. Grupta Mücadele Edecek

Başkan Karadağ: Yeni Malatyaspor'un Borcunu Açıkladı

İş Adı Orhan Kaya'dan 20 Milyon Destek

Karadağ: Eski Yönetimin üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz

Yeşilyurtspor Yönetim Kurulu Görev Dağılımı Yaptı

Doğanşehir Erkenek'te Arazi Yangını

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti

Malatya'da Biçerdöver Kontrolleri Sıkılaştırıldı

Büyükşehir Uyardı: Dolandırıcılara Dikkat

Melekbaba’da Çocuk Şenliği Düzenlendi

Yeşilyurt Belediyesi’nden Parklara ‘Yaz’ Dokunuşu!

Kent Konseyi 'Göç' Çalıştayı Düzenleniyor

Battalgazi'de Mahallelerde Aile Yılı Etkinliği

Malatya da Anız Yakmak Yasaklandı

Yeşilyurt'ta Silahlı Kavga: 1 Kişi Yaralandı

Malatya da 14 Torbacı Tutuklandı

UMKE TEMEL EĞİTİM VE TATBİKAT PROGRAMI BAŞLADI

MTÜ Heyetinden Tunus'ta Akademik İş Birliği Ziyareti

Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi güncellendi

TGK 28. Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi

Fırat: Pütürge de Madencilik adı altında kıyım yapılıyor

Gazeteci Fatih Altaylı TutuklNdı

Çatışma Sahasında Gazetecilik: Suriye Örneği

Gazeteciler Ürgüp’ün güzelliklerine tanık oldular

TGK heyeti Nevşehir'de Açıksaray’ı gezdi

Gazeteciler Nevşehir’in tarihine tanıklık etti

Anadolu Basını Avanos'ta

TGK Başkanlar Kurulu Nevşehir'de Toplandı

TGK heyeti Nevşehir Belediyesi’nde

TGK Yönetimi Nevşehir'de Ziyaretlerde Bulundu

MOTAŞ SANAL KART UYGULAMASINI BAŞLATTI

YAZ OKULLARINA KAYITLAR BAŞLADI

MALATYA ÇINAR PARK’TA TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Melekbaba da Çocuk Şenliği İlgi Gördü

Malatya'da Satışa Sunulan Kayısılar Mut Kayısısı Çıktı

İlhan: Kayısı İhracatındaki Düşüş Tüm Ülkeyi Etkiliyor
