Evde Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Sağlık, 24 Haziran 2025 10:48Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında Valilik toplantı salonunda “Evde Sağlık Hizmetleri 2025 Yılı 1. İl Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi.
Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Sedat Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Fatih Güven, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Cezmi Karaca, İl Müftüsü Ramazan Dolu, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Cevdet Tatar, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Halime Akyüz ve çeşitli sağlık çalışanlarının katılımıyla, Malatya Valiliği himayesinde ve İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda "Evde Sağlık Hizmetleri 2025 Yılı 1. İl Değerlendirme Toplantısı", Valimiz Sayın Seddar Yavuz'un başkanlığında gerçekleştirilmiştir.
Toplantıda, il genelinde sunulan evde sağlık hizmetlerinin mevcut durumu, hizmet süreçleri, yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan bireylere yönelik uygulamalar ile kurumsal iş birliğini kapsayan stratejik alanlar ele alınmıştır.
Yaşlanan Nüfusun Artan İhtiyaçları Çerçevesinde Stratejik Yaklaşım
Demografik verilere göre, Malatya'nın 2024 yılı nüfusu 750.491 olarak kaydedilmiş olup, 65 yaş ve üzeri bireylerin oranı %12,1 ile Türkiye ortalamasının üzerine çıkmıştır. 80 yaş ve üzeri 18.101 birey mevcuttur. Bu durum, yaşlı nüfusa yönelik sağlık ve bakım hizmetlerinin planlanmasında önleyici ve kapsayıcı politikaların önemini göstermektedir.
Evde sağlık hizmetleri, 14 hastane ve Arguvan Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren 20 ekip ve 20 araç, 120’den fazla sağlık profesyoneli tarafından il genelinde sunulmaktadır.
2025 yılı Ocak-Mayıs döneminde:
4.186 kayıtlı aktif hasta sisteme alınmış,
6.693 hastaya takip hizmeti sağlanmış,
21.139 ev ziyareti gerçekleştirilmiştir.
Ziyaret sıklığı ortalaması 3,16 olmuş ve Sağlık Bakanlığı'nın hedef değeri olan 2,5 değerini aşmıştır.
YAŞAM Poliklinikleri ile Yerinde Hizmete Geçiş
Vali Yavuz’un öncülüğünde, Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri (YAŞAM) modelini il genelinde yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar sonucu, Eylül 2024 itibariyle Arguvan hariç tüm ilçelerde YAŞAM poliklinikleri faaliyete geçmiş; 2025 Mayıs ayı itibariyle 80 yaş üstü 9.800 vatandaşımızla birebir temas sağlanmıştır. Bu model, yaşlı bireylerin hem sağlık hem de sosyal alanda desteklenmesini amaçlayarak evde bakım, poliklinik muayenesi, uzaktan danışmanlık ve yönlendirme süreçlerini içermektedir.
Çok Paydaşlı Sosyal Sorumluluk ve Hizmet Entegrasyonu
Toplantıda Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının evde sağlık sistemine katkıları detaylı incelendi.
Ev içi temizlik ve kişisel bakım hizmetlerinden,
Psiko-sosyal destek ve manevi danışmanlığa,
Tıbbi cihaz temini ve sosyal yardımların erişilebilirliğine kadar birçok iş birliği alanı tanımlandı.
Bu bağlamda; topluma dayalı, sürdürülebilir ve insan onuruna yakışır sağlık hizmeti sunumu için kurumsal kapasitenin artırılması ve ortak çalışma kültürünün yaygınlaştırılması adına önemli kararlar alınmıştır.
"Evde Sağlık: Saygıyla Başlar, Vefayla Güçlenir, Hizmetle Anlam Bulur.”
Sağlık, 24 Haziran 2025 10:48
Yorumlar (0)
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Vali Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Küba'da sivrisinek ısırıklarından 33 kişi öldü
Kurum: Kahramanmaraş yeniden ayağa kalkıyor
Ölmeztoprak: Malatya'nın Sorunlarının Takipçisiyiz
Ağbaba: İşyerleri Teslim Edilmeden Mücbir Sebep Bitirilemez
Başkan Sami Er: Bizim Gizli Ajandamız Yok
'Deprem komşuluk ilişkilerini zedeledi'
Öğrencilere Satranç Turnuvası düzenlendi
MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK KADEM’İ ZİYARET ETTİ
Derya Şafak: Mescid-i Aksa ümmetin evidir
Yeşilyurt'ta 'Önem' Projesine Coşkulu Şenlik Desteği
Maldia Derneği Hastaneye Tekerlekli Sandalye Bağışladı
Av.Deniz Çakır CHP Yüksek Disiplin Kuruluna Seçildi
CHP Parti Meclisine 3 Malatyalı Yüksek Oyla Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ HİZMETLERİNİ TANITIYOR
Doğanşehir'de Domuz Avı Başladı
TÜRK DÜNYASI 1. SU ÇALIŞTAYI AFYON'DA YAPILDI
Yeşilyurtspor, Osmaniye'den Puansız Dönüyor: 2-0
Battalgazi, Kahta'dan 3 Puanla Dönüyor: 2-1
Engüzekliler Abdal Musa Lokmasında Bir Araya Geldi
Yalova Malatyalılar Derneği Şehitler İçin Mevlüt Okuttu
Milli Voleybolcu Wargas Malatya’da Ehliyet Sınavına Girdi
Yeni Malatyaspor Ligden Çekiliyor
Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesine Destek İstedi
Yeni Malatyaspor, Adana'da Sahaya Çıkmadı
Depremin Ardından Göç Edenler mi Daha Mutlu, Kalanlar mı?
Malatya Esenlik Helal Gıda Fuarına Katıldı
Büyükşehir Zabıtası Gıda Denetimine Çıktı
