UMKE TEMEL EĞİTİM VE TATBİKAT PROGRAMI BAŞLADI
Gündem, 24 Haziran 2025 18:31Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Temel Eğitim ve Tatbikat Programı, 23-27 Haziran 2025 tarihleri arasında Arapgir’de gerçekleştiriliyor. Programın açılışı, Samime Aydınlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle yapıldı.
Açılış etkinliğine Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, İstanbul Arel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özgür Çengel, Kocaeli Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Doç. Dr. Pelin Sönmez, Afetlerde Sağlık Birimi ve UMKE Koordinatörü Hasan Vural, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Emin Onbüyük, İlçe Emniyet Amiri Veysel Albayrak ile eğitim alacak gönüllüler katıldı.
İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Acil ve Afet Birimi tarafından düzenlenen bu eğitim kampında 50 yeni gönüllü UMKE personeli eğitilecek. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği’nin desteğiyle gerçekleştirilen eğitimler, Arapgir’de yürütülüyor.
Programın ilk iki günü olan 23-24 Haziran tarihlerinde teorik eğitimler yapılacak, 25-26 Haziran tarihlerinde ise pratik uygulamalar gerçekleştirilecek. Katılımcılara; Temel Yaşam Desteği, Triaj, Hasta Taşıma Teknikleri, Havayolu Açma Yöntemleri, Crush Sendromu, Multiple Travmalı Hastaya Yaklaşım, Afet Psikolojisi, Temel KBRN ve Afetlerde Hayatı İdame Ettirme gibi konular aktarılacak.
Etkinlik, 27 Haziran Cuma günü yapılacak detaylı saha tatbikatıyla son bulacak. Tatbikatla, eğitimin pekiştirilmesi hedefleniyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan UMKE gönüllülerine Katılım Belgesi verilecek.
Arapgir Belediyesi olarak, bu gibi hayati önem taşıyan etkinliklere ev sahipliği yapmaktan ve afet ile acil durumlara duyarlı, bilgili bireyler yetiştirmekten büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.

Gündem, 24 Haziran 2025 18:31
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
