Yerinde Dönüşüm ve Hibe-Kredileri İçin Son Günler
Gündem, 18 Haziran 2025 20:05Yeşilyurt Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında ki başvuruların devam ettiğini hatırlatarak, vatandaşların son başvuru günü olan 30 Haziran 2025 tarihine kadar işlemlerini tamamlamaları konusunda uyardı. Başvurular www.yesilyurt.bel.tr adresinde ki elektronik imzalı e-ruhsat bölümünden de yapılabiliyor.
6 Şubat 2023 tarihindeki ‘asrın felaketi’ büyük depremlerin ardından vatandaşların kendi konutlarının olduğu bölgelerde evlerini yapmalarına fırsat tanımak adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında ki başvurular 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek.
Başvuru Yapmayanlar Hibe ve Krediden Yararlanamayacak
Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmeye göre; 30 Haziran 2025 tarihine kadar Yapı Ruhsatı alınmadığı takdirde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca verilen 750.000 TL. hibe ve 750.000 TL. kredi hakkından faydalanılamayacağı ifade edildi.
"Yerinde Dönüşüm Projesi" hakkından faydalanmak isteyen vatandaşlar, dilekçe, numarataj, kimlik fotokopisi, zemin etüdü, mimari proje, statik proje, mekanik proje, elektrik projesi, %51 salt çoğunluğun sağlanmış olan noter onaylı müteahhit sözleşmesi, şantiye şefi sözleşmesi (üzerinde metrekare yeterliliği olan inşaat mühendisi veya mimar), yapı denetim sözleşmesi ve proje kontrol formu ve tutanağıyla birlikte Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası ikinci katındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerekiyor. Bununla birlikte vatandaşların, hibe ve kredi imkanından faydalanabilmesi için yapı ruhsat sürecini yapı denetim firmaları, proje müellifleri ve müteahhit firmalar üzerinden takip etmeleri gerektiği açıklamada yer aldı.
Başvuru süreciyle ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar, Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan ‘Yerinde Dönüşüm Birimi’ ile irtibata geçmeleri gerekiyor.
Yapı Ruhsatı Başvuruları Dijital Ortamda Yapılabiliyor
Bu arada ‘Yapı Ruhsatı’ başvurusunda bulunmak isteyenler, Yeşilyurt Belediyesine gelmeden www.yesilyurt.bel.tr adresinde ki elektronik imzalı e-ruhsat bölümünden de kolay bir şekilde yapabiliyor.
Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne inşaat ve yapı ruhsatları başta olmak üzere diğer iş ve işlemler için başvuru yapan vatandaşlar, mimarlar, inşaat mühendisleri, proje sorumluları, müteahhit firmalar ve yapı denetim şirketleri, inşaat ruhsat başvuru evrakları ve projelerini dijital ortamda Yeşilyurt Belediyesine gönderme kolaylığına ulaşıyorlar. İnternet ortamından gelen tüm evraklar uzman isimler tarafından titizlikle kontrolleri yapılırken, eksiklikler veya düzeltmelerde başvuru yapan kişi ve kurumlara anlık SMS ve e-posta aracılığıyla bildiriliyor.
Yeşilyurt Belediyesi resmi internet sayfasından bir tuşla Yeşilyurt Belediyesindeki iş ve işlemlerini rahat, kolay ve hızlı bir şekilde yapan vatandaşlar, inşaat ruhsat başvurularını, kontrollerini (ruhsat ile ilgili tüm işlemleri) günün her saatinde elektronik ortamda yaparken, onay süreçlerinde ise e-imza uygulamasında da yararlanabiliyor.

Gündem, 18 Haziran 2025 20:05
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
