Cübbeli Ahmet Hoca Malatya'da Cami Açılışına Katıldı
Gündem, 14 Haziran 2025 20:22Malatya'nın Kuluncak ilçesine bağlı Kızılmağara mahallesinde hayırseverler tarafından yaptırılan cami Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de katıldığı bir törenle açıldı.
Kızılmağara mahallesinde inşa edilen Şapkırı Osman Camii'nin açılış törenine, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, Kuluncak Müftüsü, AK Parti Kuluncak İlçe Başkanı Ahmet Poyraz, Milliyetçi Hareket Partisi Kuluncak İlçe Başkanı Cahit Aslan, Darende İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Alçik, ve Kızılmağara Derneği Başkanı Osman Çalışkan ile birlikte kalabalık bir topluluk katılım sağladı.
Açılışa özel aracıyla ve korumalarıyla bikte gelen Cübbeli Ahmet Hoca, konuşmasını kürsü yerine yanına konulan bir sandalyeden gerçekleştirdi. Tokalaşmasına izin verilmeyen Cübbeli Ahmet, Kızılmağaralılarla bir süre sohbet etti.
Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, Şapkırı Osman Camii'nin yapım süreci hakkında bilgiler vererek, "İstanbul'da yaşayan Kızılmağara köyünden bir hayırsever ablamız, babasının adına bir cami yaptırdı. Allah hayırlarını kabul etsin. Kuluncak Belediyesi olarak biz de caminin çevre duvarlarını, kilit taşını ve çevre düzenlemesini yaptık. Mahallemize uygun bir peyzaj çalışması gerçekleştirdik. Açılışına yüksek katılım oldu, 2 bini aşkın vatandaşımız açılışı onurlandırdı. Ahmet Hoca ile ailenin tanışıklığı var ve onların daveti üzerine açılışa gelmiş" dedi.
Cami açılışı, protokol üyeleri tarafından yapıldı, kurdele kesimi sırasında Cübbeli Ahmet Hoca yer almadı. Törenin ardından misafirlere yemek ikram edildi.
Kızılmağara Derneği Başkanı Osman Çalışkan, hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini belirterek, "Mahallemize yaptığımız caminin açılışına gelenlere ve gelemeyenlere teşekkür ediyorum. Şapkırı Osman Camii için hayırsever kızı yaklaşık 15 milyon lira harcadı. Cübbeli Ahmet Hoca'yı da açılışa aile davet etmiş, Ahmet Hoca ilk kez bir Cami açılışı için geldiğini de söyledi" dedi.






Cübbeli Ahmet Hoca Özel Aracıyla korumalarıyla Malatya'ya geldi:
https://www.facebook.com/100069522056364/videos/pcb.1035228358804556/1026381003021850
Gündem, 14 Haziran 2025 20:22
Yorumlar (0)
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
Taşkın: Mahallelerdeki En Güçlü Bağımız Kadın Kollarımızdır
Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Melekbaba’da Gençlik Etkinliği
Tecde, Şeyhbayram ve Karakavak’ta Yollar Asfaltlanıyor
CHP Heyeti İlçe Belediyelerini Ziyaret Etti
Ergün Apartmanı Davası 21 Ocak'a Ertelendi
HAK HABERCİLİĞİ NEDİR?- Süleyman İRVAN
Meclis Üyesi Ergül Günaydın CHP'den İstifa Etti
