Haşim Karadağ Yeni Malatyaspor Başkanı Seçildi
Spor, 08 Haziran 2025 04:05Yeni Malatyaspor Başkanlığına Haşim Karadağ seçildi. Karadağ "Bu göreve kimsenin yaptığı pisliği örtmeye gelmedik. 200 Milyon ile borç ödenir dediler, bizde bunu yapmak için yola çıktık. Borcun ödenmesi için boru yapanlara bir ay süre veriyorum gelin bu borcu birlikte çözelim" dedi.

Trendyol 1. Lig'den 2. Lig'e düşerek kötü bir sezon geçiren Yeni Malatyaspor, olağan seçimli genel kurulunu tamamladı. Battalgazi Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurul toplantısında yeterli çoğunluk sağlandı.
Bir dönem Malatyaspor’da kulüp başkanlığı yapan iş insanı Haşim Karadağ, Nusret Çaylak’ın genel kurula bir gün kala adaylıktan çekildiğini açıklamasıyla seçime tek listeyle girdi.
Hesapların ibra edildiği genel kurulda Şahin Altınok dönemi hesapları eski Başkan Adil Gevrek'e ait olduğu sanıldığı için ibra edilmedi, sonradan yapılan itiraz ile yeniden yapılan oylamada Şahin Altınok dönemi de ibra edildi.
Genel kurulda konuşan Haşim Karadağ,"İstanbul'da yapılan bir toplantıda Büyükşehir Belediye Belediye Başkanımızında bulunduğu toplantıda Yeni Malatyaspor'un borcu 200 milyon liraya kapanır dediler. Malatya'nın itibarı için bu şehrin ayapğa kalkması için bu parayı bulmak bir saatlik iştir. Ama insanlar sammi olacaklar, söylediklerinin dışına çıkıp bize numara çekmeye kalkmasınlar. Biz bu parayla borcu kapatmaya talibiz, şimdi gelsinler birlikte bu borcu kapatalım. Bir ay süre veriyorum Yeni Malatyaspor'u ayağa kaldıralaım ve mücadele edelim. Şunu açık söyleyeyim biz kimsenin pisliğini kapatmaya gelmedik, biz Bolu'ya giden 10 tane gol yiyen takıma bir de dayak atılması kanımıza dokundu. Yeni Malatyaspor'u yaşatmaya kararlıyız. Ateşten bir gömlek giymeye talip olduk. Malatya bunu hak etmiyor" dedi.
Karadağ şöyle konuştu:
İbra edilmeyen Şahin başkan, bu kulüpte en günahsız, cebinden en çok para harcayan adamdır. Ben burada kimseyi silmeye gelmedim. Kulübü halka açtık. Sınırsız şekilde üye olunabilir artık. Kahramandan çok soytarı çıkmış ortaya. İstanbul’da ki toplantıda söyledim. Kulübün borcu 200 milyona bitecekse 10 dk’da toplanır. Ama önümüze film fırıldak çıkarsa başka sistem devreye girer. Herkes samimi olursa çoğu şey düzlüğe çıkacak. Başakşehire satılan Yousef’ten 35 bin Euro gelmiş, yine menajerlere gitmiş. Tesiste topçunun yiyeceği yok, menajere ödeme yapıyoruz! Bugün Yeni Malatyaspor’un Yousef’ten kaybı 3 milyon 750 bin Euro! Buna sebep olan arkadaş yanlış yaptıysa bedelini öder, hata yaptıysa hatasını düzeltir! Her yanlışın üzerine gideceğiz. Kimseye haksızlık yapmayacağız, hakaret etmeyeceğiz, kalbini kırmayacağız. Ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz. Kasada sadece 2 milyon para var. Karşımızdaki sistem samimi olurlarsa burası düzlüğe çıkar. Kimsenin pisliğini kapatmayacağız. Kendi pisliklerini kapatmak için bizle işbirliği yapmak zorundalar! Ya biz bu kulübü yaşatacağız, ya da kaldırıp gömeceğiz! Yeni Malatyaspor için 200 Milyonum helal olsun ama üstü onlara aittir! Onlara da 1 ay müsade veriyorum. Kimse sağa sola laf atmayacak. Fırıldak çevirmeyecek. Bazı .şerefsizler, Malatya’nın şerefini yükselteceğiz diyorlar. Sende o şeref yokki yükseltesin! Ben forma dağıtmaya gelmedim. Biz burada iş yapmaya geldik!"
Yapılan seçimlerde Yeni Malatyaspor yönetimi şu isimlerden oluşuyor:
BAŞKAN SAMİ ER KARADAĞ'I KUTLADI
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeni Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ'ı kutlayarak "Yeni Malatya Spor'un bugün gerçekleşen Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nun ardından #YMS Kulüp Başkanlığına seçilen Haşim Karadağ’ı ve yeni yönetim kurulunu tebrik ediyor, başarılar diliyorum" dedi.
Spor, 08 Haziran 2025 04:05
Yorumlar (0)

AVRUPA KOMİSYONU MART 2025 OTOMOTİV SEKTÖRÜ ENDÜSTRİYEL EYLEM PLANI ve OLASI ETKİLERİ

CHP'de Bayramlaşma Töreni Yapıldı

AK Parti’de Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Malatya Bayramlaştı

Yeni Malatyaspor'da Haşim Karadağ Dönemi Başlıyor

Yeni Malatyaspor'da Murat Uçkun'da Veda Etti

12 Yaşındaki Çocuk Karakaya'da Boğuldu

Erkenek Eski Tüneli de Ulaşıma Açıldı

İNTİSAD Genel Başkanlığına Çağrı Avcu Seçildi

Malatya Valisi Yavuz, Şehitliği Ziyaret Etti

Malatya'da İhtiyaç sahiplerine 122 Milyon Lira Yardım Yapıldı

Yeni Malatyaspor Kulüp Müdürü Günaydın Veda Etti

Ölmeztoprak: Bayramlar bizi sevdiklerimize kavuşturmak içindir

BATTALGAZİ’DE KURBAN KESİM YERLERİ BELLİ OLDU

Rekabet Kurumu’ndan 7 tohum şirketine soruşturma

Hekimhan'da Otopark Çileye Dönüştü

Malatya'da Bayram İçin Tedbirler Alındı

Karadağ: 200 Milyon Yeni Malatyaspor için Bir saatlik iştir

AĞBABA’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Gazeteciler Cemiyetinden Başkan Sami Er'e Ziyaret

Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş Bir Yılı Değerlendirdi

Levent Vadisinde Cam Köprü ve Ziplin Kapatıldı

Malatya'da 'Sigara Bırakma Polikliniği' Açıldı

Sadıkoğlu: Hasar Tespitlerinin Tamamlanmasını Bekliyoruz

BATTALGAZİ’DE AİLE YILI ŞENLİKLERİ SÜRÜYOR

BAŞKAN ER ARAPGİR'İ ZİYARET ETTİ

Keskin: Zincir Marketlerden Uzak Durun!

Malatya'da Siber Güvenlik Eğitimi Verildi

Yeşilyurt Belediyesi Topsöğüt'lüleri Dinledi

Şahin: Akçadağ'da Kapalı Sistem Sulamaya Geçilmelidir

Erdemir'in Peletleme Tesisi Neden Açılmadı?

Malatya Valisi Yavuz İnşaatları Denetledi

Arapgirli Mucit Hüseyin Cahit Fırat vefat etti

Yeşilyurtspor 150 Milyonluk Bütçe ile Şampiyonluk Hedefliyor

Yeşilyurtspor Orduzu'daki Tesislere mi Taşınacak?

Malatya Yeşilyurtspor Yönetimini Yeniledi

Zirai Don Araştırma Komisyonu Malatya'da Toplandı

Malatya Polis Evi Hizmete Girdi

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu
