BATTALGAZİ’DE AİLE YILI ŞENLİKLERİ SÜRÜYOR
Gündem, 02 Haziran 2025 10:24Battalgazi Belediyesi, “Aile Yılı” kapsamında Yaygın ve Hasırcılar İlkokulu’nda düzenlediği şenliklerle öğrenciler ve ailelerini geleneksel ve modern oyunlarla buluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını "Aile Yılı" ilan etmesiyle birlikte, aile yapısının korunması ve güçlendirilmesi yönünde yerel düzeyde birçok çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen “Aile Her Şeydir” temalı şenlik programı, Yaygın ve Hasırcılar İlkokulu’nda coşkulu bir katılımla gerçekleşti.
Program çerçevesinde okul bahçesinde kurulan etkinlik alanlarında öğrenciler ve velileri bir araya gelirken, geleneksel çocuk oyunları ile modern takım oyunları birlikte oynandı. Katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşen etkinliklerde, özellikle çocukların mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.
Modern Dünyada Geleneği Koruma Vurgusu
Dijital bağımlılığın arttığı günümüzde, çocukların ekran başında geçirdikleri sürenin azaltılması ve aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla tasarlanan şenlikte; mendil kapmaca, halat çekme, çuval yarışı gibi geleneksel oyunların yanı sıra sportif ve sosyal etkileşimi teşvik eden çeşitli modern oyunlara da yer verildi. Öğrencilerin ebeveynleriyle birlikte aynı oyunun parçası olması, etkinliğe samimi ve birleştirici bir hava kattı.
“Çocuklarımızı Kültürümüzle Büyütüyoruz”
Etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Feridun Dilsiz, ailelerin toplumun en temel yapı taşı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“2025’in Aile Yılı ilan edilmesini önemli bir fırsat olarak değerlendiriyor, çocuklarımızı dijital dünyanın kuşatmasından bir nebze olsun uzaklaştırarak onları kültürel değerlerimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu tür etkinliklerle hem geleneksel mirasımızı yaşatıyor hem de aile bağlarını güçlendiriyoruz. Katılım sağlayan tüm ailelerimize ve okul yönetimlerimize teşekkür ediyorum.”
Şenlikler Diğer Okullarda da Sürecek
Battalgazi Belediyesi, “Aile Her Şeydir” anlayışıyla ilçede sosyal dayanışmayı artıracak, ailelerin birlikte vakit geçirmesine imkân tanıyacak faaliyetleri yaygınlaştırmayı hedefliyor. Şenlik programlarının önümüzdeki süreçte farklı mahallelerde ve okullarda devam etmesi planlanıyor.
Gündem, 02 Haziran 2025 10:24
Yorumlar (0)

Yeni Malatyaspor Kulübünü Kim Kurdu?

Malatya'nın İlk Kayyum Valisi Cezmi Kartay

Bezmialem Hastanesi’nde Mimsan İmzası

Battalgazi Belediyesi Bebek Bezi Yardımına Başladı

Ağbaba Ailesine Geçmiş Olsun Ziyareti

AK Parti Teşkilat Akademisi Malatya'da Toplandı

Malatya Valisi YKS Başarısını Paylaştı

Darende Belediyesi Tohma'yı Temizliyor

Adıyaman Cendere Köprüsü

Doğanşehir'in Şatırobası'nda Aşure Etkinliği

Yeşilyurtspor Teknik Direktörünü Belirledi

Kaymakam, üreticiyle buğday hasat etti

Ağbaba Ailesinin İşyerinde çıkan Yangın Hasara Yol Açtı

Kurum: 300 Bininci Konutu Malatya'da Teslim Edeceğiz

Doğru Tercih İçin 5 Altın Kural

Altan Öymen hayatını kaybetti

Yeni Malatyaspor Menejerliğine Fatih İlek Getirildi

Malatya'da Makaron ve Etil Alkol Ele Geçirildi

Malatya'da Yaralı leylek korumaya Alındı

Kamyonetle çarpışan Traktör Sürücüsü Öldü

Taşkın: Battalgazi'de 10 Taziye Evi Daha Yapacağız

Eşi tarafından Öldürülen Kadının Koruma İstediği Ortaya Çıktı

Yetimler Kervanı'ndan Geleneksel Aşure İkramı

'Oku-Yaz' Projesi İle Kitap Serüveni Başlıyor

Doç. Dr. Fatih Gönültaş Başhekim Olarak Atandı

Olimpik Açık Yüzme Havuzu Hizmete Açıldı

İkizce’de dört ayrı kavşak düzenlemesi yapılıyor

Malatya'da 24 Bin 275 Kişi İş Arıyor

ARSLANTEPE’DE BİYOARKEOLOJİ ÇALIŞTAYI

MASKİ’DEN OLUKLU’YA İÇME SUYU YATIRIMI

TÜRKİYE’DE VE ALMANYA’DA, MAAŞ VE ÜCRET DENGELERİ

Baskilliler Demiryoluna Karayolu Yapılmasını İstedi

Taşkın: 15 Temmuz Milletin Uyanık Kalma Melesidir

Geçit: 15 Temmuz Yazılan Bir Destandır

HAVALİMANI’NDA 74 BİN YOLCU UÇTU

Battalgazi Belediyesinden Bayrak Seferberliği

Vali Yavuz 15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri ile Buluştu

Malatya Arapgir'li Aşık Yoksuli...

Eren: Tüm Türkü Severleri Arguvan'a Bekliyoruz
